Festival  Lumen otvorí festivalové leto v Trnave už 3. Júna

Už po 24. krát prídu do historického centra mesta Trnava návštevníci z celého Slovenska a okolitých krajín, aby zažili atmosféru skutočného city music festivalu, ktorý sa tento rok nesie v hesle „enJOY!“.

Festival  Lumen sa opäť vráti k osvedčenému konceptu, kedy na Trojičnom námestí budú vystupovať kapely v oba dni – v piatok aj sobotu. Organizátori neuberajú ani na sprievodnom programe, ktorý si návštevníci budú môcť užiť na viacerých miestach v centre Trnavy.

City music festival ponúkne na hlavnom pódiu 8 koncertov, medzi nimi nebudú chýbať viaceré známe mená ako Twelve 24 alebo Good Weather Forecast, ktoré už v minulosti zaujali najmä mladšiu vekovú skupinu návštevníkov festivalu.

Daniel Levi pochádza z Estónska a na Festivale Lumen bude účinkovať so svojou kapelou prvýkrát. Štýl jeho hudby inklinuje k rocku a jeho repertoár je precízne vystavaný na veľké koncerty. Nemeckú formáciu Warum Lila tvoria štyria mladíci vo veku len niečo po dvadsiatke, napriek tomu majú za sebou vyše 300 koncertov, spoluprácu s Jennifer Rostock a Switchfoot a vydaný debutový album, na ktorom pracovali dva roky.

Program na hlavnom pódiu doplnia aj ďalšie kapely, organizátori ich budú postupne zverejňovať  na svojom webe fln.sk alebo na Facebook stránke Festival Lumen.

V spoplatnenej XL zóne sa návštevníci festivalu môžu tešiť na improvizačné zoskupenie 3T, ktoré  už netreba predstavovať a rovnako úspešnú talkshow ČEKY POINT, do ktorej si Marián Čekovský pozýva svojich hostí. Súčasťou programu zdarma bude aj farár zo Žakoviec – Marián Kuffa, ktorý sa aktívne venuje ľuďom na okraji spoločnosti.

Neoddeliteľnou súčasťou Festivalu Lumen sú aj workshopy a prednášky na rôzne témy. Novinkou tohto ročníka je, že vstup na jednotlivé workshopy a prednášky nebude spoplatnený, takže budú prístupné pre všetkých návštevníkov.

  1. ročník Festivalu Lumen sa uskutoční 3. a 4. Júna 2016 na Trojičnom námestí a ďalších miestach v Trnave. Organizátori priebežne zverejňujú novinky a program na webstránke fln.sk alebo Facebook stránke Festival Lumen.

logo-festival-lumen

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *