Nová kniha: Tajný denník Alžbety Leseurovej

Božie cesty sú nevyspytateľné. Tento fakt sa veľmi zreteľne prejavuje na životnom osude Božej služobnice Alžbety Leseurovej (1866-1914), manželky známeho parížskeho lekára a popredného ateistu Félixa Leseura, ktorej denník vám ponúkame.

Bohatú, vzdelanú a jemnú Alžbetu privádza bezbožnosť jej manžela k radikálnemu rozhodnutiu: obetovať všetky svoje trápenia, bolesti a ťažkosti za jeho obrátenie. V parížskej smotánke, ktorej je súčasťou, nenachádza pre svoju vieru pochopenie, a tak si píše tajný denník, do ktorého zaznamenáva všetky svoje vnútorné pocity a najhlbšie hnutia vlastnej duše. Zbavená akejkoľvek ľudskej útechy je pripravená položiť za dušu svojho manžela tú najvyššiu obeť – svoj vlastný život.

Alžbeta dokázala okolo seba zhromaždiť politikov, diplomatov, umelcov, lekárov i univerzitných profesorov. Poväčšine šlo o ľudí, ktorým bola viera úplne cudzia. Mnohí z nich dokonca zachovávali voči Bohu otvorene nepriateľský postoj. Alžbeta však svojím vplyvom, modlitbou a životom narušila ich predsudky. Mnohí z jej prominentných priateľov vďaka tomu našli stratený náboženský život.

Súčasťou knihy sú cirkevne schválené modlitby za blahorečenie Božej služobnice Alžbety Leseurovej.

Knihu Tajný denník Alžbety Leseurovej objednávajte na Zachej.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *