Záchrana duše

Los Angeles, Kalifornia, 6. januára 2018

Krátko pred polnocou na Silvestra 2017, Fra Gregorio Hidalgo odišiel do nemocnice, aby podal Eucharistiu pacientovi. Ale „chyba“ v čísle miestností mu umožnila prežiť zázrak sviatosti Eucharistie v priamom prenose pri umierajúcej žene.

Otec Hidalgo spomína: „Včera večer som odišiel do nemocnice o 23:32 hod. Omylom som však vošiel do nesprávnej izby. Bol to prípad núdze. Pacientka zomierala. Vyznanie hriechov, pomazanie, Eucharistia a potom o 2 hodiny neskôr žena zomiera. V tom momente som netušil, že toto bude najlepšia chyba, akú som kedy vo svojom živote urobil. Ďakujem Bohu za to, že vo svojej milosrdnej láske a prozreteľnosti používa aj naše chyby,“ povedal kňaz, známy najmä ako otec Goyo.

Fra Goyo, vo svojich 44 rokoch, je vikárom farnosti svätej Ruženky z Limy v Simi Valley, ktorá je súčasťou metropoly Los Angeles. Otec Hidalgo sa narodil v španielskej dedine La Villa de Don Fadrique v španielskej provincii Toledo a kňazskú vysviacku mal 4. júna 2016.

Arcidiecéza v Los Angeles ho pridelila nemocnici Simi Valley, ako duchovného pastiera pre chorých.

Aby som vysvetlil, čo sa stalo v nemocnici:

„Osoba zodpovedná za informácie od pacientov, ktorí túžia prijať sviatosti  mi povedala, že existuje niekto, kto chce prijať sviatosti. Povedala mi, že to nie je núdzový prípad, že táto žena chcela prijať sviatosti pretože to bol posledný deň roka,“povedal fra Goyo.

Zamestnanec však náhodou zapísal nesprávne číslo izby.

Keď som sa dostal do izby, uvidel som ženu, ktorá ležala v posteli a myslel som si, že to bola tá, ktorá volala kňaza.

„Človek, ktorý bol jej príbuzný, mi povedal, že je veľmi chorá. Priblížil som sa k nej a spýtal sa jej, či sa chce vyspovedať a odpovedala mi áno.

Po vypočutí jej spovede, jej fra Goyo dal pomazanie chorých, ako aj malý kúsok Eucharistie.

„V mojej mysli som bol presvedčený, že je to osoba, pre ktorú ma volali.“ „Pre mňa to bol veľmi bežný, každodenný okamih, priniesť pacientovi Eucharistiu. Odchádzal som plný božej radosti pretože som si myslel, že je veľmi pekné priniesť Pána niekomu na konci roka.“

Keď opustil miestnosť, Fr. Goyo požiadal sestru o priezvisko osoby, ktorú navštívil. Keď mu zdravotná sestra povedala meno, kňaz si uvedomil, že vošiel do nesprávnej miestnosti. Spamätal sa a išiel navštíviť osobu, pre ktorú bol pôvodne zavolaný na návštevu.

„Začal som si uvedomovať čo sa vlastne stalo a prišlo mi to ešte viac krásnejšie. Boh použil moju chybu, o ktorej som ani nevedel, aby cezo mňa urobil niečo také nádherné. Bolo to úžasné, pretože zázrak sa stal v skrytosti, nečakane a napriek tomu bol úplný.“povedal kňaz.

Fra Goyo povedal, že tvár zomierajúcej ženy bola plná „veľkého pokoja.“

„Bol to skvelý spôsob, ako začať rok, pripomínajúc si, že Boh je s nami, nielen v tých veľkých veciach, ktoré tak akosi očakávame, ale najmä v každodenných veciach nášho obyčajného života.“

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *