„Môj syn sa narodil zo znásilnenia a dal mi dôvod žiť“

Paula bola znásilnená, ale mala pocit, že jej dieťa, ktoré bolo takto splodené, nebolo ničím vinné.. Po narodení syna napísala list ľuďom, ktorí ju vyzvali k potratu a zverejnila ho na blogu.

Mal to byť deň ako ktorýkoľvek iný. Po skončení hodiny Paula odišla s priateľom, ktorého poznala zo štúdia. Pri prechádzke sa jej zdalo, že je veľmi slušný, takže keď mi navrhol, aby sme išli po ceste do jeho bytu na kávu, nevidela som žiadny dôvod nesúhlasiť.

„Čo s tým mieniš robiť?“

Chlapec sa rýchlo začal dotýkať Pauly tak, ako nechcela. Rozhodla sa opustiť jeho byt čo najskôr, ale potom sa objavil jeho spolubývajúci, ktorý jej zablokoval cestu. Držal v ruke zbraň. Zvyšok toho, čo sa stalo, si Paula len ťažko pripomína.

O niekoľko týždňov neskôr sa pozerala na pozitívny tehotenský test. Paula hovorí, že paradoxne to, čo cítila, bola radosť a zodpovednosť za život ukrytý v nej. Ale keď začala zdieľať túto správu so svojimi najbližšími priateľmi, mohla vidieť ich pohoršený pohľad a počula tú istú otázku: Čo s tým teraz urobíš?

Zakaždým sa zhlboka nadýchla a odpovedala: Vyberám si radosť.

Právo milovať svoje dieťa

Tehotenstvo bolo ohrozené a Paula sa stále modlila za svoje dieťa. Raz, keď zistila, že znovu silno krvácala a sedela vydesená, neistá, či srdce jej syna stále bije, človek, ktorý tvrdil, že je jej priateľom sa rozhodol dať jej svoje „rady“. „Postaraj sa o to skôr, než bude príliš neskoro. Zbav sa tohto diabla, „ vypočula si Paula.

Zdravotné sestry v nemocnici sa Pauly pýtali, čo plánuje s dieťaťom po narodení. „V takýchto situáciách je lepšie žiť bez niečoho, čo by vám pripomínalo, čo sa stalo,“ počula od jednej z nich.

„Život je ťažký sám o sebe. Je to ešte ťažšie, keď musíte chrániť právo milovať svoje vlastné dieťa, „píše Paula.

Dal mi dôvod žiť

Malý Caleb sa práve dožíva 1 roku a je veľmi veselým dieťaťom. Keď ho jeho matka priviezla do opatrovateľského domu pre starších, vždy sa všetci rozosmiali. Inokedy ho odniesla na párty organizovanú pre deti z chudobnejších rodín – každý si tu užil aj možnosť hrať sa s ním. Paula, pri pohľade na svojho syna, nedokáže pochopiť, prečo by bol jeho život pre niekoho menej dôležitý. Caleb ma zachránil a dal mi dôvod žiť, napriek tomu, ako ma zničilo to znásilnenie,“ hovorí.

Necíti však nenávisť k ľuďom, ktorí jej ublížili. „Vedzte, že vám odpúšťam a modlím sa za vás. Modlím sa, aby ste videli svoju chybu a objavili pravdu. Modlím sa, aby ste sa stretli s dieťaťom, ktoré mi život zmenilo na dobrý. Modlím sa, aby ste zažívali Boha skrze moje dieťa. Zakaždým, keď sa usmeje, cítim Božiu lásku píše Paula na blogu.

Na jednej z fotografií, ktorú Paula publikovala na Facebooku, jej syn nosí špeciálne tričko s nápisom: „Prešiel som DNA testom. Boh je môj otec.“

Zdroj: Lifenews.com, Paula Peyton: After She Was Raped, Paula Rejected Aborting Her Baby:

“I’m Choosing Joy”, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *