Zlomená Panna Mária v smetnom koši urobila zázrak

Socha Matky Božej, ktorá bola nájdená v smetnom koši a bola rozbitá na polovicu, sa stala inšpiráciou pre vznik neobvyklej oddanosti v Spojených štátoch.

Špeciálna mariánska oddanosť sa zrodila v Chicagu a stáva sa čoraz obľúbenejšou. V roku 2010 lokálny rozhlasový hlásateľ Kevin Matthews našiel v odpadkovom koši rozbitú sochu Panny Márie. Rozhodol sa vziať si ju domov a obnoviť jej predchádzajúcu podobu. Čas kedy našiel rozbitú sochu Márie v odpadkoch sa úplne zhodoval s časom, keď Kevin prežíval veľmi ťažké obdobie svojho života. Nielenže prišiel o prácu, ale bola mu diagnostikovaná aj roztrúsená skleróza. Keď sa posadil, aby zrekonštruoval sochu Matky Božej, cítil – ako dnes hovorí – akoby „zbieral kúsky svojho života“. Stala sa zvláštna vec. Čím viac času strávil obnovou sochy, tým viac bol presvedčený o silnejúcej viere a častou modlitbou ruženca sa prehĺbil proces jeho obrátenia.

Dnes, ako praktizujúci katolík uvádza:

Všetci sme nejako zlomení … Všetci. Nie sme dokonalí, máme nedostatky. Ale sme milovaní.
Transformácia, ktorú zažil vďaka „rozbitej Božej matke“, viedla Kevina k šíreniu jeho osobného svedectva a popularizácii oddanosti Márii medzi všetkými, ktorí sa cítia „zlomení“, zlomení v živote: dokonca napísal knihu s názvom „Zlomená Mária – Cesta nádeje”. Vzal so sebou sochu Božej Matky aj do nemocníc, väzníc a centier pre liečbu drogových závislostí.

Nová mariánska oddanosť sa dokonca stala inšpiráciou pri organizovaní sprievodu v Chicagu, ktorý sa konal 31. mája – na slávnosť návštevy Panny Márie u sv. Alžbety. Zúčastnilo sa ho takmer 1 500 ľudí, ktorí s horiacimi sviečkami sa modlili ruženec a prišli do kostola sv. Jána Kentského pri Historickej vodárenskej veži. Modlili sa za pokoj v meste a za svoje „zlomené“ životy, prelomené protivenstvom, s ktorým každý z nás zápasí a prechádza týmto svetom.

Kňaz Joshua Caswell z farnosti sv. Jána Kentského požehnal sprievod a uviedol:

Keď sme počuli príbeh Kevina Matthewsa, všimli sme si, že to má veľa spoločného s naším mestom, ktoré trpelo veľkým utrpením (…). Verím, že Mária skutočne chcela, aby sme tento sprievod zorganizovali.

A bolo to úžasné. Skutočne bol zázrak, že všetko šlo tak dobre: ​​mestské úrady, počasie, ľudia, ktorí prišli z celej arcidiecézy. Videl som tých „zlomených“ ľudí, ktorí fyzicky a duchovne prežili tú noc skutočnú obnovu. Dúfam, že je to len začiatok. Boh obnovuje všetko a máme nebeskú matku, ktorá nás miluje.

Galéria fotografií  

Zdroj: Aleteia, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *