Modliaci sa päťročný chlapček

Človek nemôže byť nikdy príliš zamestnaný na to, aby si neuctil Boha

Santa Fe, 17.9.2016 (kath.net/ idea) 019 635 – Fotografia modliaceho sa chlapčeka pred vchodom do jeho základnej školy v Santa Fé (USA – štát Texas) sa postarala o rozruch. V sociálnych médiách si na ňu kliklo vyše dvoch miliónov ľudí. Chlapček, Royce Thompson, prišiel neskoro na prvú vyučovaciu hodinu. Jeho matka, Heather Nelsonová, ho priviezla autom ku škole a ešte za ním zavolala, aby sa poponáhľal. No zatiaľ čo všetci ostatní spolužiaci sa nahrnuli do tried, on sa pred dverami na krátko zastavil, keď zaznel tradičný sľub vernosti z ampliónov. Položil si ruku na srdce a hlasno sľub recitoval. Sľub vernosti patrí na mnohých školách v USA k rannému rituálu. Znie:
„Prisahám vernosť vlajke Spojených štátov amerických a republike, ktorú predstavuje, národu pod Bohom, nerozdelenému, so slobodou a spravodlivosťou pre každého.“ Povinnosť sľub recitovať však žiaci nemajú.
Chlapček sa potom však ešte modlil ďalej, ako sa matka neskôr dozvedela:
„Ďakujem ti Bože, že si mi daroval taký nádherný deň.“
Matka dala fotografiu svojho modliaceho sa synčeka na Facebook a opísala príhodu. Na otázku, prečo to urobil, synček odvetil:
„Mama, veď to sa predsa má robiť!“
Očitou svedkyňou modlitby bola bezpečnostná pracovníčka školy, Kirby Mooreová: „Chlapček ignoroval všetkých svojich spolužiakov a modlil sa. To bolo geniálne!“ povedala pre spravodajský vysielač Fox 26 v Houstone. Na internetovej stránke vysielača sa uvádza:
„Malý chlapec dokázal, že človek nemôže byť nikdy príliš zamestnaný na to, aby si neuctil Boha v našej krajine.“

chlapec

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *