Modlitba ku plecovej rane Ježiša

Ó, najláskavejší Ježišu, tichý Baránok Boží, ja biedny a hriešny človek pozdravujem a úctivo bozkávam Tvoju najsvätejšiu ranu, ktorú si mal na svojom pleci, keď si niesol ťažký kríž. Táto plecová rana zapríčinila Ti najväčšie bolesti a muky na celom Tvojom presvätom tele.

Klaniam sa Ti, trpiaci Spasiteľu, chválim, zvelebujem Ťa a z celého srdca Ti ďakujem za túto presvätú a bolestnú plecovú ranu. Prosím Ťa ponížene pre muky tejto plecovej rany a pre tvoj ťažký kríž, ktorý si niesol na tejto svätej rane, aby si sa nado mnou, hriešnym človekom zmiloval, moje hriechy odpustil a sprevádzal ma po tvojej krížovej ceste do večnej blaženosti.

Amen.

 

Umučenie a smrť Ježiša Krista sú absolútne kľúčové v kresťanskej viere, pretože sú prostriedkom na dosiahnutie našej spásy a zároveň nás povolávajú, aby sme v tom Ježiša napodobňovali. Z tohto dôvodu si kresťania vytvorili (alebo mysticky prijali) množstvo spôsobov, ktorými si tieto pozoruhodné udalosti pripomínajú. Majú krížovú cestu, ruženec a samozrejme kríže, ktoré všade vešajú. Jedna veľmi zaujímavá no málo známa modlitba je Modlitba ku plecovej rane Ježiša. Hovorí sa, že v 12. storočí sa sv. Bernard z Clairvaux počas modlitby spýtal Ježiša, akú najväčšiu bolesť pocítil počas umučenia, o ktorej ľudia nevedia. A Ježiš mu odpovedal! Sv. Bernardovi povedal nasledovné slová: Pri nesení kríža sa mi na ramene urobila rana, ktorá bola bolestivejšia ako všetky ostatné, ale ľudia o nej nevedia. Na základe toho sv. Bernard pravdepodobne vytvoril túto modlitbu.

prevzaté z http://www.lifenews.sk/

1

02

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *