Uznávaný rímsky exorcista tvrdí: ‚ISIS je Satan‘

Crucifix_Credit_Bluekdesign_via_Flickr_CC_BY_NC_SA_20_CNA
Crucifix. Credit: Bluekdesign via Flickr (CC BY-NC-SA 2.0).

.- V nedávnom Facebookovom poste, veľmi dobre známy rímsky exorcista Páter Gabriele Amorth tvrdí, že Islamský štát (ISIS) “je Satanom,” a poukazuje tiež na nedostatočné reakcie Západného sveta.

“ISIS je Satan. Veci sa udejú najprv na duchovných sférach a potom sa stávajú reálnymi na tejto zemi,” povedal 8. apríla vo svojom poste tento exorcista na sociálnych sieťach.

Páter Amorth pokračuje, “sú len dve duchovné ríše: Duch Svätý a démoni.”

Taktiku zla a jeho vstupovania do sveta opisuje: „preto, že zlo sa rado maskuje pod rôznymi spôsobmi: politickými, náboženskými, kultúrnymi – to má len jediný základ inšpirácie: diabla. Ako kresťan bojujem proti Šelme duchovne.“

“V politickom svete, v ktorom dnes je možné vidieť nedostatok záujmu tvárou v tvár masakrom kresťanov, budeme musieť zápasiť s ISIS a to tiež budeme robiť iným spôsobom. Môžeme badať, že všetko sa ešte viac zhoršuje a budeme aj my napádaní; môžeme sa len pýtať sami seba, čo Západ urobil v priebehu posledných desaťročiach? Nič.”

Kňaz, ktorý založil Medzinárodnú asociáciu exorcistov vysvetľuje, že Satan “stále sa snaží nám nahovoriť, že svet je v jeho moci a čo hovorí sa javí ako pravda. Biblicky povedané, nachádzame sa v posledných časoch a beštia zúri a koná zbesilo.”

ISIS prevzala kontrolu nad najväčším kresťanským mestom v Iraku –  Qaraqosh – v auguste minulého roka, spôsobiac to, že desiatky tisíc ľudí museli zo svojich domovov zutekať.

Teroristická skupina perzekvovala a zavraždila kresťanov a iných príslušníkov náboženských minorít v častiach Sýrie a Iraku.

Deväťdesiat ročný páter Amorth vykonal cez 70,000 exorcizmov počas uplynulých 29 rokov. Toto číslo je preto tak vysoké, pretože častokrát sa vykonáva exorcizmus opakovane a zakaždým, keď obrad je slúžený, počíta sa ako jedna inštancia.

Páter Amorth sa už opakovane viackrát vyjadril o nebezpečenstvách ohrozujúcich ľudí tým, že viac neveria v diabla ako aj to, že je nedostatok exorcistov.

 

Zdroj: Catholic News Agency

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *