„Šéfredaktor magazínu «Charlie Hebdo» spoluvinník“

Americká lobbystická organizácia: Magazín má «dlhú a odpudzujúcu tradíciu» zosmiešňovania najmä náboženských postáv.

Washington, 8.1.2015 (kath.net/KNA) 017 575 – Podľa názoru americkej lobbystickej organizácie «Catholic League» je šéfredaktor francúzskeho satirického časopisu «Charlie Hebdo», Stephane Charbonnier, spoluvinníkom na svojom zavraždení. «Keby nebol býval taký narcistický, mohol ešte žiť», vyhlásil predseda pravicovej konzervatívnej ligy «Catholic League», Bill Donohue, v stredu v New Yorku.
Tento magazín, ako uviedol, má «dlhú a odpudzujúcu tradíciu zosmiešňovania najmä náboženských postáv (o. i. aj Ježiša Krista).
«Mali by sme prestať tolerovať tento druh neznášanlivosti, ktorý vyvolal túto násilnú tradíciu», zdôraznil Donohue. Krvavý čin zo stredy je síce potrebné «jednoznačne odsúdiť», no moslimovia majú naozaj «dôvod byť rozhnevaní», napísal prezident Katolíckej ligy.
Donohue poukázal na výpoveď Charbonniera v interview z r. 2012, ktorou obhajoval provokačnú karikatúru proroka Mohameda: «Mohamed pre mňa nie je svätý.»
«Catholic League» sa podľa vlastných údajov zasadzuje za obhajobu práv katolíkov v USA. Nie je to oficiálna organizácia Arcibiskupstva New York, ale podporujú ju významní duchovní. –zg-

charlie hebdo Charlie_Hebdo 1

charlie hebdo 2charlie hebdo 4

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *