Denník kresťana 2015 (recenzia)

dennik04 (1)

Je pre mňa príjemným prekvapením, že sa na trhu diárov objavil katolícky diár Denník kresťana 2015. Najviac ma zaujal svojim atraktívnym spracovaním. Kvitujem, že mi môže poslúžiť ako jednoduchý a praktický sprievodca na ceste duchovného rastu a zároveň aj ako klasický diár pri mojich pracovných záležitostiach.

 

Týždenný diár ponúka orientáciu v základnej problematike, ktorú rieši takmer každý praktizujúci kresťan: referencie na denné liturgické čítania, kalendár svätých, prehľad cirkevných a prikázaných sviatkov. Pridanou hodnotou je “návod” na získavanie odpustkov, či už za nás, alebo za zosnulých. Potešili ma tiež praktické pripomienky ako zmena času, výzvy na vykonanie si duchovných cvičení, prvé piatky…

 

Navyše mi diár dobre poslúži pri modlitbe, či už uvedením krátkej osobnej modlitby, úmyslu modlitieb alebo kolónky pre úmysly sv. omší a to všetko na každý týždeň. Vždy na začiatku mesiaca ma čaká recenzia na jeden z knižných titulov s duchovnou tematikou, ktorá mi bude dobrým tipom na obohatenie môjho duchovného života.

 

Z grafického hľadiska zapôsobil na mňa tento diár veľmi príjemne, nebojím sa tvrdiť, že až príťažlivo a moderne. Je vydaný v kvalitnej pevnej väzbe, a teda nehrozí, že sa rozpadne v polovici roka. Obsahuje záložku, ktorá je podľa mňa neoddeliteľnou súčasťou diára, hoci nie bežnou.

 

Denník kresťana v sebe spája svetské s duchovným: 52 krátkych modlitieb na každý týždeň roka 2015 mi pripomenie, komu patria všetky dni môjho života. Jednoznačne odporúčam.

 

Denník kresťana 2015 si môžete zakúpiť v kresťanskom kníhkupectve Zachej.sk.

 

Autor recenzie: Martin Mareš

4b2888058f78a2fef7c1014029005b46

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *