Slávnostný ruženec 1/1994

1.Ježiš žije

Na tretí deň ráno sa duša Ježišova spojila s jeho presvätým telom a Ježiš ako víťaz nad smrťou vstáva z hrobu živý. V Božej sláve sa zjavuje svojím učeníkom a naplňuje ich životy plnosťou, ktorá prevyšuje všetko ľudské chápanie.

2.Ježiš, náš Pán

Pred tvárou svojich učeníkov, sprevádzaný anjelmi, Pán Ježiš vystupuje na nebesia, kde sedí po pravici Otca. Všetko, čo bolo pri narodení Ježiša telesnou, pozemskou skutočnosťou, teraz sa stáva skutočnosťou nebeskou. Ale on predsa ostáva prítomný medzi nami.

3.Príď Duchu Svätý!

Na desiaty deň po odchode k Otcovi plní Ježiš svoj prísľub. Prichádza Duch Tešiteľ a napĺňa zhromaždených v modlitbe svojimi darmi. Vytrvalosť a sila prosby verných Ježišovi plodí ovocie, ktoré sa rozdáva všetkým, čo oň stoja, aby zakúsili jeho chuť.

4.Posila zhora

Po skončení pozemskej púte berie Ježiš svoju Matku s telom i dušou k sebe. Boh nás stvoril na svoj obraz, vo svojej veľkej láske nám daroval nesmrteľnú dušu, ktorá sa po vzkriesení spojí s osláveným telom, ktoré však už tu na zemi nesmie spĺňať svoje žiadosti, aby raz bolo hodné večnej slávy v nebi.

5.Anjelská slávnosť

Syn korunuje svoju Matku. Túto chvíľu má Boh pre ňu pripravenú od večnosti. Teraz sa napĺňa anjelovo „Milostiplná“ v ďalšom význame a ona sa stáva rozdávateľkou Božích milostí. Pokora vedie k víťazstvu a víťazstvo k sláve.

S láskavým dovolením Inštitútu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie
www.maria.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *