Bolestný ruženec IV.

1.Ježiš v Getsemani

„Nevzďaľuj sa odo mňa, lebo sa blíži ku mne nešťastie a nieto, kto by mi pomohol.“ (Ž 22,12) S Ježišom bojujúcim proti strachu pred bolestnou cestou, prosme: „Nie moja, ale tvoja vôľa nech sa stane!“ – a Boh, náš Otec bude našou silou v skúškach.

2.Bičovanie

„No ja som červ a nie človek, ľuďom som na posmech a davu na opovrhnutie.“ (Ž 22,7) S Ježišom nespravodlivo mučeným údermi korbáčov vojakov, ponúknime Bohu, nášmu Otcovi, naše fyzické bolesti za obete vojen a za tých, ktorí prežívajú následky prírodných katastrof.

3.Tŕním korunovanie

„Vysmievajú sa mi všetci, čo ma vidia, vykrivujú ústa a postriasajú hlavou.“ (Ž 22,8) S Ježišom, ktorý sa stal terčom poníženia a výsmechu vojakov, ktorí ani netušia, komu sa to smejú, ponúknime Bohu, nášmu Otcovi, naše vnútorné rany. Obetujme ich za obete násilia a nenávisti vo svete.

4.Krížová cesta

„Zavaľujú ma bezprávím a zúrivo do mňa dorážajú.“ (Ž 55,4) S Ježišom, padajúcim pod krížom na ceste na Kalváriu, ponúknime Bohu, nášmu Otcovi, ťažkosti nášho života. On nám iste pošle do cesty Šimona z Cyrény a tiež nám pomôže brať na plecia bolesti a kríže našich bratov.

5.Ukrižovanie
„Obkľučuje ma svorka psov, obstupuje ma tlupa zlosynov. Prebodli mi ruky a nohy.“ (Ž 22,17) S Ježišom volajúcim k Bohu, nášmu Otcovi, odovzdajme mu tiež náš strach z toho, že zostaneme Ním niekedy opustení. Pod krížom nájdeme silu odpúšťať ťažké krivdy. Len vo chvíli bolesti spoznáme, že Boh sa nás nikdy nezrieka.

S láskavým dovolením Inštitútu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie
www.maria.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *