Tajomstvá slávnostného ruženca VI.

1. Zmŕtvychvstanie

Je Živý ten, ktorý premohol zlo. Smrť už prišla o svoje kráľovstvo. Ale Veľká Noc nie je len osobným triumfom. Rodí sa Cirkev, ktorej hlavou je Kristus. Cirkev viditeľná aj neviditeľná, ktorá žije zo skutočnosti zmŕtvychvstania.

2. Nanebovstúpenie

Svojím nanebovstúpením do slávy Otca, Ježiš vo svojej osobe spája svet človeka so svetom Boha. Človek, jeden z nás, je súčasť Najsvätejšej Trojice. Odišiel, aby nám pripravil miesto pri Bohu.

3. Zoslanie Ducha Svätého

Teraz, keď je už Ježiš oslávený, posiela nám svojho Ducha, aby žil v nás. On koná nielen prostredníctvom slov, ale aj svojím dynamizmom, ktorý oživuje naše duše, aby sme sa stali ľuďmi dôvery, spoločenstva a lásky.

4. Nanebovzatie Panny Márie

Patrí sa, aby po boku Božieho Syna, nového Adama stála tiež nová Eva. Mária, čistá s telom aj dušou, je prvá z vykúpených.

5. Korunovanie Panny Márie
Nikdy nezostaneme sami v úsilí pretvárať sa v nových ľudí. Mária, ktorú nám Ježiš na kríži dal za Matku, nám pomáha v tomto úsilí. Kráľovná po boku svojho Syna bez prestania za nás oroduje, aby sme sa po skončení života na zemi mohli pripojiť k zástupom tých, ktorí volajú Bohu v nebi na slávu.

S láskavým dovolením Inštitútu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie
www.maria.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *