Príbeh narodenia (2006)

Názvy filmu: Príbeh narodenia, Nativity story

Réžia: Catherine Hardwicke

Scenár: Mike Rich

Produkcia: Wycky Godfrey a Marty Bowen

Výkonná produkcia: Toby Emmerich Cale Boyter, Tim Van Rellim, Mike Rich, Catherine Hardwickeová, Judd Funk a Michael Disco.

Kamera: Elliot Davis

Hudba: Mychael Danna

Hrajú: nominantka na Academy Award Keisha Castle-Hughes( Mária ), Oscar Isaac ( Jozef ), nominantka na Academy Award Shohreh Aghdashloová , ( Elizabeta, matka Jána Krstiteľa ). 
Ďalej hrajú: 
Shohreh Aghdashloo, Hiam Abbass, Eriq Ebouaney, Ciarán Hinds, Alexander Siddig , a Hiam Abbass , Shaun Toub , Alexander Siddig , Nadima Sawalha , Erique Ebouaney, Stefan Kaliph, Said Amadis, Stanley Townsend a Ciarán Hindsa .

Žáner: Dráma

Krátky obsah:    
Biblický film Príbeh Narodenia zachytáva namáhavú a dlhú púť Márie a Jozefa, ktorá vyvrcholila jedným z najväčších momentov v histórii ľudstva – narodením Ježiša Krista. Prináša portréty dvoch ľudí, ktorým zvestovanie Archanjela Gabriela prinieslo na jednej strane obrovskú radosť, ale aj nepochopenie a odsúdenie ich okolia na strane druhej. Divák má jedinečnú možnosť prežívať spolu s nimi bolesť a zároveň radosť z neočakávaného zvratu v ich životných osudoch.
Tento dramatický a pôsobivý príbeh je oživený vo forme veľkolepého epického filmu, v ktorom Máriu hrá Keisha Castle-Hughes a jej hereckými sekundantmi sú  na Oscara nominovaný Shoreh Aghdashloo a Oscar Isaac. Režisérkou Príbehu Narodenia je Catherine Hardwicke a scenár napísal skúsený a hlboko veriaci Mike Rich .
Tvorcovia nového spracovania večného príbehu sa zamerali najmä na autentickosť – a to nielen samotného príbehu, ale aj každého detailu prostredia, v ktorom sa natáčalo. Vzhľadom na to, že Betlehem aj Nazaret sa stali modernými veľkomestami, film sa takmer celý nakrúcal v talianskej dedinke Matera a v Maroku. Tieto lokácie boli použité aj pri natáčaní filmu Umučenie Krista.
Scenár prešiel rukami veľkého množstva teológov a historikov. Každý prispel k tomu, že pri sledovaní filmu má divák pocit, akoby sa ocitol priamo v slede udalostí z 1. storočia, ktorých posolstvo oslovuje milióny ľudí aj po 2000 rokoch.

Všetko o filme

 

 

         

      

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *