Svätá Hostia uprostred záplavy

Avignon, slávne francúzske mesto, bolo 14. septembra 1226 takmer úplne zaplavené.
Hladina rieky Rhône stúpla tak vysoko, že sa celé mesto podobalo veľkému jazeru. Ľudia si nevedeli rady a uvažovali, čo rýchlo robiť. Každý chránil a zachraňoval, čo mohol. Niektorí zbožní obyvatelia si spomenuli, že v jednej kaplnke je vystavená Sviatosť oltárna pred touto katastrofou za každú cenu. Niekoľko odvážnych mužov sa pokúsilo priblížiť sa člnom ku kaplnke.
Keď otvorili dvere a dostali sa dnu, úžasom skoro onemeli. Voda, ktorá bola asi meter vysoko, sa akoby rozdvojila, takže prístup k svätostánku bol úplne voľný. Chceli či nechceli, museli myslieť na zázrak v Červenom mori, kde sa vody rozostúpili a poskytli Izraelčanom voľný prechod. Z kaplnky zachránili nielen Najsvätejšiu sviatosť, ale i všetky cennosti. Keď sa táto správa rozšírila po meste, prichádzali ľudia na člnoch na toto zázračné miesto.
Tiež francúzsky kráľ Ľudovít VIII., otec svätého Ľudovíta IX., bol práve v Avignone, osobne sa presvedčil o tomto zázraku a spoločne s ľudom ďakoval Bohu za Jeho znamenie.

Na pamiatku tejto udalosti dovolil Svätý otec, aby v kaplnke mohla byť po všetky časy, vo dne v noci verejne vystavená Najsvätejšia sviatosť.
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *