Ako ma sebaukájanie takmer zničilo

Nech je zvelebené Ježišovo meno! Vytrhol ma cez Eucharistiu a sviatosť zmierenia z veľkej temnoty a zahŕňa ma svojou láskou, radosťou, pokojom… Po dlhých rokov hrešenia, bolesti a zmätkov žijem vo svetle!
Všetko sa začalo tým, že som v detstve začal hrešiť sebaukájaním. Vedel som, že je to hriech, ale nedokázal som s tým prestať. Spovedal som sa z toho, ale zlozvyk bol silnejší ako moja vôľa a ja som padal. Dlhé roky…
Na strednej škole som začal nadväzovať priateľstvá s dievčatami. Ale môj hriech mal vplyv aj na tieto vzťahy – boli sebecké a v skutočnosti som nedokázal skutočne milovať. Ako som hrešil ďalej, temnota vládla čím ďalej tým viac vo mne, cítil som v duši bolesť. Neuvedomoval som si, že je to dôsledok mojich hriechov. Keďže som bol nedôsledný v boji a nevkladal som všetku svoju dôveru v Boha, zlo sa zmocnilo mojej duše a ja som z toho až psychicky ochorel.
Chvála Bohu, to ma donútilo bojovať, a temnota pomaly ustupovala… Ježiš mi dovolil zvíťaziť cez Eucharistiu a pristupovanie ku sviatostiam.

Ak bojujete s týmto zlozvykom, sýťte sa každý deň Eucharistiou, čím viacej sa modlite, často choďte ku sviatosti zmierenia. Keď budete bojovať, Ježiš vám dá zosilnieť a On sám cez Eucharistiu postupne premôže váš zlozvyk.
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *