Obrátenie v 50-tke

Obrátenie v 50-tke

Žila som v rodine nepraktizujúcej kresťanstvo aj keď som bola pokrstená aj birmovaná. 50 rokov som žila Pánu Bohu chrbtom a neskôr v manželstve ktoré, bolo poznačené alkoholom a neverou. Boha som našla /keď to tak môžem povedať- lebo Boh ma stále oslovoval , len ja som ho nechcela – doslovne počuť/ až keď som stratila prácu, manžel chodil k inej žene a dospelý syn odišiel do neperspektívneho vzťahu k rozvedenej žene s jedným dieťaťom.
Vtedy som sa začala trocha modliť, vlastne sa o to pokúšať, lebo nastal problém vždy,  keď som začala modlitbu vo vnútri som oplzlo nadávala tak som si myslela, že začínam s chorobou mysle – schizofréniou.
Po čase som bola na prednáškach z Neokatechumenátu, ktoré sa ma veľmi dotkli a moje srdce sa otvorilo pre Ježiša. Až vtedy som dostala svetlo do môjho života a všetko sa začalo meniť, ale najprv ja. Lebo problém bol vo mne! Moje hriechy – chodenie za vešticou, záujem o reiki a ostatné spôsobili tie nadávky. Na modlitbách s exorcistom som sa zriekala zla, nastúpila som do spoločenstva v neokatechumenáte, počúvala Božie pravdy a tie ma postupne oslobodzovali od toho najťažšieho – 10 rokov.
Po 3 mesiacoch v spoločenstve som zatúžila mať svadbu v kostole, lebo s manželom sme mali civilný sobáš. Bol to krásny darček na 25-te výročie svadby, ako som sa ja menila, začalo sa meniť okolie k lepšiemu. Manželstvo sa utužilo, manžel už 3-tí rok nepije aj keď je síce stále ironizujúci ateista. Potrebuje veľa mojich modlitieb, aby dostal milosť od Boha a uveril. Možno ja ho už neuvidím na kolenách, ale po týchto skúsenostiach s Ježišom viem, že nás Boh veľmi miluje a neopúšťa!!! V našom prípade sa Boh oslávil na zle, z ktorého vytvoril niečo nové nie opravené zaretušované, ale krásne nové vzťahy.

Poslucháčka Mária5.3.2009

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *