Tehotná žena s rakovinou si vyberá život

Jessice Hanna, matke štyroch detí, diagnostikovali rakovinu prsníka v terminálnom štádiu, keď bola v 14. týždni tehotenstva. Niekoľko lekárov jej odporučilo potrat, no ona odmietla a vybrala si radšej život. 

V rozhovore pre EWTN 1. septembra opísala, že toto tehotenstvo bolo veľmi odlišné od jej predchádzajúcich troch a povedala: „Toto ma Boh povolal k niečomu takému veľkému.“

Pred otehotnením si Jessica všimla priehlbinu na prsiach. Lekári to nesprávne diagnostikovali a povedali, že je to benígne. O dva týždne neskôr zistila, že je tehotná. Pri svojej prvej návšteve gynekológa sa na to lekári znova pozreli. Potom sa ukázalo, že má rakovinu prsníka. Pôvodne si lekári mysleli, že ide o malý nádor v 1. štádiu. Po operácii jej však povedali, že nádor má 13 centimetrov a je v štádiu 4, čo znamená, že rakovina je pravdepodobne terminálna.

Jessica Hanna, vášnivá zástankyňa pro-life, ktorá otvorene zdieľala svoje presvedčenie online a s ľuďmi vo svojom živote, vysvetlila, ako ju tehotenstvo prinútilo skutočne žiť podľa svojich pevne zastávaných presvedčení. 

Ako oddaná katolíčka sa Jessica obrátila na svoju vieru, aby jej pomohla prekonať ťažké časy. Po každej chemoterapii sa modlila pri hrobe blahoslaveného otca Solanusa Caseyho, čoskoro svätého, ktorého telo je pochované v Detroite, jej rodnom meste. 

„Modlila som sa pri jeho hrobe, aby som bola zázračne uzdravená a aby môj syn prišiel na svet krásny a zdravý,“ spomínala.

Ďalšou svätou, ku ktorej sa obrátila, bola svätá Gianna Beretta Molla. Aj svätej Gianne počas tehotenstva diagnostikovali život ohrozujúcu chorobu. Jesicca vysvetlila, že podobne ako svätá Gianna sa počas tehotenstva rozhodla prijať nejakú liečbu, ktorá by však neohrozila jej dieťa. 

„Mnoho ľudí si neuvedomuje, že chemoterapia môže byť počas tehotenstva skutočne celkom bezpečná,“ vysvetlila. „Vybrala som si strednú cestu, že by som absolvovala nejakú chemoterapiu s určitými úpravami.“

Po diagnostikovaní cítila, že ju Boh k niečomu volá. Nebola si istá svojou vlastnou budúcnosťou, dva dni po diagnóze si vytvorila účet na sociálnej sieti, aby sa podelila o svoju cestu s ostatnými a vytvorila modlitebné spoločenstvo, kde sa mohla modliť so svojimi známymi a obetovať svoje utrpenie za ich úmysly. 

„Myslela som si, že žiadne utrpenie by nikdy nemalo vyjsť nazmar,“ povedala. „Neviem, kam ma Boh berie. Vezme ma na cestu, kde musím ľuďom ukázať, ako umierať s pôvabom, s jeho milosťou a milosrdenstvom? Alebo ukáže zázrak?“

Pokračovala: „Rozhodla som sa použiť sociálne médiá, že bez ohľadu na to, čo si myslíte, že sa stane, je najdôležitejšia dôvera v Boha… Že sa zrieknete svojich vlastných túžob a predstáv a pôjdete na úpätie kríža a nech sa o to postará.“

Jessica ponúka tri rady ženám, ktoré sa ocitli v podobnej situácii. 

Po prvé, keďže je farmaceutkou, nabáda ženy, aby si pred rozhodnutím vždy vyžiadali niekoľko lekárskych posudkov. 

Dostala osem až desať stanovísk, kým pokračovala v liečbe. Pár lekárov jej povedalo, aby prerušila tehotenstvo a ona vysvetlila, že „to vôbec nebolo potrebné. Moja prognóza sa nezmenila. Môj liečebný plán sa nezmenil – tehotná alebo nie.“

Po druhé, choďte k Panne Márii. 

„Preblahoslavená Panna Mária je niekto, kto vie, aké to je mať strach a smútok, pokiaľ ide o vaše dieťa,“ zdôraznila. „Takže, ak pôjdeš k nej, ona vezme tie obavy, prinesie ich svojmu synovi a bude prosiť, aby ťa oslobodil a priniesol milosť tebe a tvojmu dieťaťu.“

Nakoniec spojte svoje utrpenie s Kristovým krížom. 

„Či už je to infúzia a myslíte na klince, ktoré mu zatĺkajú do rúk a nôh, alebo ak máte agóniu pri čakaní na výsledky skenovania alebo testov, myslite na jeho agóniu v záhrade,“ povedala.

Po pôrode boli jej skeny jasné – nenašli sa žiadne známky toho, že by sa rakovina rozšírila do iných orgánov alebo lymfatických uzlín. Jej kedysi konečná diagnóza bola teraz liečiteľná. 

Svojmu synovi dala meno Thomas Solanus. Jej prípad bol predložený na kanonizáciu blahoslaveného otca Solana Caseyho.

Zdroj: catnewagency

Jesicca Hanna s manželom a deťmi
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *