Život Cirkvi vo svete 44/2022

O b s a h

Pápež sa vydal na cestu do Bahrajnu, zameranú na dialóg a pokoj
Súd kardinála Zena pokračuje, obhajoba je za zrušenie viny
Katolícky lekár kritizuje vývoj Pápežskej akadémie pre život
Biskup: Benedikt XVI. je vzorom prístupu ku smrti
Seewald: Benedikt XVI. trpí pre situáciu Cirkvi
Vatikán: Vyše 1000 pútnikov na latinskej svätej omši
Vatikán dostane cédrový betlehem zo Sutria, ktoré poznajú aj Slováci
Synoda o synodalite – cirkusový stan?

Anglicko: Prvý muž s mikročipom v ruke na nákupy!
Kňaz: Tieto voľby sú bojiskom o dušu Ameriky
Elon Musk sa na Halloween odial ako „diablov šampión“
Triérska diecéza zatvorí každý tretí kostol
Kanada: Zatkli ženu za protest proti dúhovej akcii v kostole
Írsky biskup odsúdil kňaza, lebo nazval potrat hriechom!
Halloween: Mladí azylanti vyvolali v Linci noc hrôzy
Brazília: S Lulom víťazí ľavičiar sympatizujúci s diktatúrami USA: Guvernér: „Manželstvo má byť zväzok muža a ženy“
Biskup Schneider: „Utrpenie verných dá Cirkvi veľa plodov“
Kanada: Kňaz väznený za ochranu života oslobodený
Rím potláča tradičné kláštory vo Filadelfii aj inde
Nechcela deťom čítať knihy LGBT- bola prepustená
USA: Boj proti okultizmu a kňaz – exorcista na TikToku

Ukrižovaný hovorí: „Svet bude očistený krvou mučeníkov!“

„Keď prišli k Ježišovi a videli, že je už mŕtvy, kosti mu nepolámali, ale jeden z vojakov mu kopijou prebodol bok a hneď vyšla krv a voda.“ (Jn 19, 33-34)
Ježišov otvorený bok je pre Cirkev symbolom prameňa, z ktorého my všetci čerpáme nový život – vodu krstu a krv zmluvy. Tento nevyčerpateľný prameň nachádzame vo svätých sviatostiach.
Kriste, náš Vykupiteľ, prosíme ťa za všetkých ľudí, ktorí ťa ešte nepoznajú, aj za tých, ktorí nemôžu čerpať z prameňa milostí plynúcich zo sviatostí pre rozkoly v Cirkvi, alebo zotrvávanie v omyle či v hriechu. Daj nám poznať a zakúsiť, že tvoja presvätá krv je prameňom zmierenia a putom jednoty a lásky. Horlivým a úctivým prijímaním tvojich sviatostí nás spájaj so sebou i medzi sebou, aby sme boli schopní žiť a pracovať pre tvoje kráľovstvo.

Krv Kristova, záloh našej spásy, zlom silu pekelných brán, ktorá na nás číha!
Krv Kristova , sila vyznávačov, oživ pokolenie s kamenným srdcom!
Krv Kristova, riava zázrakov, znič žriedla bludných náuk!
(Mons. Peter Brodek: Modlitebník ku cti Kristovej krvi)

Pápež sa vydal na cestu do Bahrajnu, zameranú na dialóg a pokoj

Vatikán, 3.10.2022 (VN) 028 917 – Vo štvrtok 3. novembra o 9.45 sa pápež František so sprievodom vydal z rímskeho medzinárodného letiska Fiumicino na päťhodinový let do Bahrajnu ponad Grécko, Cyprus, Egypt, Jordánsko a Saudskú Arábiu. Prílet mal o 14.45 nášho času.
Štvordňová cesta pápeža pri príležitosti „Bahrajnského fóra pre dialóg: Východ a Západ za ľudské spolunažívanie“ má motto

„Pokoj na zemi ľuďom dobrej vôle“.

Pred odchodom na letisko sa Svätý Otec v Dome sv. Marty stretol s tromi rodinami utečencov z Ukrajiny, ktoré prichýlili v talianskych rodinách. …
Pápež František sa v Bahrajne okrem medzináboženských podujatí stretne aj s miestnou katolíckou komunitou, ktorá v 1,5 miliónovej populácii krajiny tvorí 10% a požíva slobodu kultu. Medzi hlavné podujatia bude patriť svätá omša na bahrajnskom národnom štadióne, stretnutie s mladými v škole založenej rehoľníčkami a ekumenické stretnutie v novej katedrále. -jb-

Harmonogran návštevy:

Štvrtok, 3. novembra Rím – Awali
9:30 Odlet z rímskeho medzinárodného letiska Fiumicino
14:45 (16:45) Prílet na letisko Sakhir Air Base v Awali, oficiálne privítanie
15:30 (17:30) Návšteva u kráľa Bahrajnu v Kráľovskom paláci (Sakhir Royal Palace)
16:10 (18:10) Privítacia ceremónia na nádvorí Kráľovského paláca
16:30 (18:30) Stretnutie s verejnými predstaviteľmi, občianskou spoločnosťou a diplomatickým zborom – príhovor Svätého Otca

Piatok 4. novembra 2022 – Awali
8:00 (10:00) Ukončenie „Bahrajnského fóra pre dialóg: Východ a Západ za ľudské spolunažívanie“ na Námestí Al-Fida‘ v areáli Kráľovského paláca – príhovor
14:00 (16:00) Súkromné stretnutie s veľkým imámom Al-Azharu v pápežskej rezidencii v areáli Kráľovského paláca
14:30 (16:30) S členmi Moslimskej rady starších v Mešite Kráľovského paláca – príhovor
15:45 (17:45) Ekumenické stretnutie a modlitba za pokoj v Katedrále Notre-Dame, Našej Panej Arábie – príhovor

Sobota 5. novembra 2022 Awali
6:30 (8:30) Svätá omša na Bahrajnskom národnom štadióne – homília
15:00 (17:00) Stretnutie s mládežou v Škole Najsvätejšieho Srdca – príhovor

Nedeľa 6. novembra 2022 Awali – Manáma – Awali – Rím
7:30 (09:30) Modlitby a Anjel Pána s biskupmi, kňazmi, zasvätenými osobami, seminaristami a pastoračnými pracovníkmi v Kostole Najsvätejšieho Srdca v Manáme – príhovor, Angelus
10:30 (12:30) Rozlúčková ceremónia na letisku Sakhir Air Base v Awali 17:00 Prílet Rím

Viac na: https://www.vaticannews.va

Súd kardinála Zena pokračuje, obhajoba je za zrušenie viny

Hongkong, 3.11.2022 (LifeSiteNews) 028 916 – V Hongkongu pokračuje súdny proces s kardinálom Jozefom Zenom. Agentúra AsiaNews v pondelok informovala, že obhajoba žiada zrušenie všetkých obvinení obžaloby 90-ročného kardinála, pretože nebola založená nijaká bežná spoločnosť, ale humanitárny fond.
Kardinál Zen bol zatknutý v máji v zmysle drakonického zákona o národnej bezpečnosti z r. 2020 spolu so štyrmi členmi dnes už neexistujúcej správnej rady humanitárneho fondu. Ten založili na poskytovanie „právnej, lekárskej, psychologickej a finančnej pomoci ľuďom v r. 2019 zapojeným do protestov proti vládnemu zákonu o vydávaní osôb zatknutých v Hongkongu do Číny na súdne konanie.
Súčasné obvinenie kardinála a jeho spoločníkov znie, že nepožiadali o zaregistrovanie tohto fondu!
Noviny South China Morning Post (SCMP) napísali, že obžaloba tvrdí, že fond mal byť zaregistrovaný na polícii pre jeho „masívny rozsah a systematické operácie“ a to do mesiaca od jeho vzniku. Ak sa to neurobí, vedie to k pokute asi 1200 dolárov.
Ak by ho súd uznal vinným, tak by kardinál Zen čelil tejto finančnej pokute. Problémom je, že fond berú čínske orgány ako každý iný klub, spoločnosť, či združenie osôb, na ktoré sa zákon vzťahuje. Avšak existujú aj výnimky pre „náboženské, charitatívne sociálne, alebo rekreačné ciele“ nejakej spoločnosti. Žalobca Anthony Chau Tin-hang však vyhlásil, že fond je „politický a preto nemôže pre neho platiť takáto výnimka“!
Obhajoba namietala, že členovia fondu nemajú nijaké príslušné práva a povinnosti, takže netvoria nijakú spoločnosť a právnici kardinálovej obhajoby zdôraznili:
„Ukladať tresty za kriminálnu činnosť len preto, že sa pochybilo v registrácii, je neoprávneným porušením slobody spoločnosti! Urobili možno chybu, ale boli úprimne a z pochopiteľných dôvodov presvedčení, že fond registráciu nepotrebuje!“ Všetci obžalovaní sa vyhlásili za nevinných.
Súd sa koná iba niekoľko dní po tom, čo Vatikán znovu obnovil tajnú dohodu s Čínou z r. 2018, neskôr obnovenou v r. 2020. Kardinál Zen dlhodobo túto dohodu kritizuje a je toho názoru, že František tak „podporuje schizmu a zapredáva katolícku cirkev v Číne“. Dohodu nazval aj „neuveriteľnou zradou“ verných katolíkov. Dohoda očividne uznáva štátom schválenú cirkev ba dokonca dovoľuje čínskej komunistickej strane menovať biskupov!
Vatikán k súdnemu pojednávaniu s 90-ročným kardinálom Zenom mlčí. Pápež František aj štátny sekretár kardinál Pietro Parolin signalizovali skôr lojálnosť s Čínou ako s kardinálom Zenom a už viackrát dohodu obhajovali. V rozhovore s reportérmi pri lete z Kazachstanu v septembri pápež odmietol podporiť kardinála Zena či nazvať Čínu „nedemokratickou“. Pápež akoby naznačil, že kardinál si je vinný sám, keď povedal: „Kardinál Zen pôjde, myslím v týchto dňoch, na súd. On hovorí, čo cíti a vy vidíte, že sú v tom obmedzenia.“

Katolícky lekár kritizuje vývoj Pápežskej akadémie pre život

Rím, 28.10.2022 (kath.net/LifeSiteNews/jg) 028 915 – Dr. José María Simón Castellví, bývalý prezident Medzinárodného združenia spolkov katolíckych lekárov (FIAMC) jasnými slovami odsúdil nedávne menovania do Pápežskej akadémie pre život.

„Zmyslom akadémie je obhajoba katolíckej náuky o svätosti života a krásy manželstva. V minulých rokoch prezidenti Akadémie pre život a jej členovia jednohlasne bránili život!“ povedal Castellví a poukázal na to, že pápeža Jána Pavla II. nazývajú aj „pápež života a rodiny“! Pripomenul aj medicínsku, morálnu a teologickú kvalifikovanosť bývalých prezidentov akadémie, ktorú teraz vedie arcibiskup Vincenzo Paglia.
„Prvým prezidentom akdémie bol Jérôme Lejeune, vynálezca príčiny trizomie 21. On je obhajca života nenarodených a bol aj obhajcom dôstojnosti ľudí s Downovým syndrómom. Pozície v akadémii sú určené pre laikov s odbornými znalosťami v medicíne, v otázke rodiny a s jazykovými znalosťami. Alebo nemáme v Cirkvi nijakú ženu, s ktorou sa dá dobre spolupracovať, ktorá je vydatá, má sedem detí a hovorí viacerými jazykmi a často môže prichádzať do Ríma???“ pýta sa Dr. Castellví.
Vatikán kladie veľký dôraz na zapojenie laikov do života Cirkvi. Nie je prirodzene nijaký hriech menovať za hlavu akadémie kompetentného kňaza, ale je možno zmeškanou príležitosťou poveriť odborníka laika dôležitou úlohou s viditeľnosťou vo verejnosti, ako píše lekár.
„Potrat je útokom na Boha, na matky a na medicínu! Je to ´anti-medicína´, ktorú nemožno nikdy prijať!
Akadémia bránila menovania tým, že tieto osoby boli menované priamo pápežom Františkom. „Ich pozície prispejú k zdravému dialógu,“ ako oznámila akadémia.

Biskup: Benedikt XVI. je vzorom prístupu ku smrti

Salzburg, 2.11.2022 (kath.net/KAP) 028 914 – Emeritný pápež Benedikt XVI. (95) je pre salzburského pomocného biskupa Hansjörga Hofera vzorom správneho prístupu ku smrti. V homílii na Spomienku všetkých verných zosnulých v dóme v Salzburgu pripomenul biskup list, ktorý napísal Benedikt pred rokom k úmrtiu svojho bývalého kolegu profesora Gerharda Winklera opátovi Kláštora Wilhering. V Regensburgu a Salzburgu prednášajúci profesor cirkevných dejín mu bol najbližší, ako uviedol Benedikt a napísal:
„Teraz prišiel na druhý svet, kde už iste na neho čaká veľa priateľov. Dúfam, že sa čoskoro k nim pripojím. Zatiaľ som s ním a jeho kláštornými spoločenstvom vo Wilheringu spojený v modlitbe.“
Biskup Hofer v homílii k tomu povedal:
„Tieto riadky emeritného nemeckého pápeža, ktorý pri smrti svojho priateľa myslí na vlastný odchod domov, sa v októbri 2021 postarali aj o medzinárodný rozruch. Sú také ľudské, také empatické, také veriace, také utešujúce! Pochádzajú z pera veľmi veľkého človeka a teológa a oslovujú presne témy v centre sviatkov Všetkých svätých a Spomienky zosnulých. Nevyhnutnosť smrti v hektickom živote všedného dňa radi potláčame, no týka sa nás všetkých.
Taký zrelý vzťah ku smrti, ako sa vyjadruje v liste z Vatikánu, môže mať iba nesmierne hlboko duchovný človek ako je Joseph Ratzinger. Pre veriacich ľudí nie je smrť veľká čierna diera, ani katastrofa. Nie je to zánik, ale cesta domov, nijaký koniec, ale obrat k životu v plnosti.“
Boh súdi tak, že človeka pozdvihne
„Správna chvíľa na smrť neexistuje. Nikdy nie je ten správny deň, nikdy sa ešte všetko nepovedalo. Je to vždy príliš skoro. Boh vie najlepšie, kedy je čas, aby si nás povolal k sebe.“
Povedal biskup a radil, ako sa správne a včas pripraviť na smrť:
„Najlepšou prípravou na smrť je uvedomelý život viery. Kto sa v tomto živote spolieha na Boha, ten nebude celkom iste ani opustený pri smrti! V okamihu smrti vydať počet pred spravodlivým Sudcom neznamená byť odsúdený. Boží ´súd´ je oveľa viac pozdvihnutím, a usporiadaním všetkého. Nijaký život človeka nie je bez zlyhaní. Boh dokáže aj to rozbité znova dať na miesto. ON dokáže všetko zlovestné uzdraviť a dokonca odpúšťať zločiny! To je nádejeplné posolstvo, ktoré nám dodáva nádej.“

Seewald: Benedikt XVI. trpí pre situáciu Cirkvi

Viac na: 028 913
https://www.christianitas.sk/benedikt-xvi-veri-ze-ho-boh-zamerne-udrziava-pri-zivote-aby-dal-svetu-znamenie/

Vatikán: Vyše 1000 pútnikov na latinskej svätej omši

Vatikán, 31.10.2022 (LifeSiteNews) 028 912 – Vyše tisíc pútnikov z celého sveta sa zišlo v Ríme, aby sa na púti „Ad Petri Sedem” zúčastnili aj tradičnej latinskej svätej omše slávenej pri oltári Katedry v Bazilike sv. Petra. Bola to trojdňová púť veriacich oddaných tradičnej latinskej svätej omši do Večného mesta od 28. do 30.októbra.
Púť sa začala v Kostole Panny Márie, patrónky mučeníkov – Panteone – a púť viedol predseda Biskupskej konferencie Talianska, kardinál Matteo Zuppi, ktorý predsedal vešperám. Kardinál Zuppi je arcibiskupom v Bologni a považujú ho za kandidáta na pápeža. … Posvätné spevy naplnili baziliku otvorenú iba pre sláviacich vešpery. Zišlo sa tam asi 600 ľudí.
V sobotu sa pútnici zišli pri Bazilike San Celso e Giuliano, ktorú spravuje Inštitút Krista Kráľa Veľkňaza a strávili tam hodinu adorácie pred Najsvätejšou sviatosťou. Pomodlili sa aj ruženec v latinčine, spievali hymny Bohu a prijali slávnostné požehnanie. …
Pútnici niesli zástavy z 95 krajín a prezentovali tak univerzálny charakter lásky k tradičnej liturgii, ako oznámili organizátori. Vedení krížom, klérom a seminaristami sa potom vydali popri rieke okolo Anjelského hradu po ulici Via della Conciliazione k Vatikánu.

Dvojitá brána Baziliky sv. Petra bola otvorená na ich uvítanie dokorán. Do Baziliky prišlo asi 1000 pútnikov, a s kňazmi a seminaristami obsadili všetky miesta.
Svätú omšu slávil Mons. Marco Agostini, pápežský ceremoniár zo Štátneho sekretariátu. Mons. Agostini v bazilike slávi denne verejnú tradičnú svätú omšu. Také omše sú tam denne tri.
Pútnici mladí aj seniori, kňazi aj laici s radosťou slávili svätú omšu.

Christian Marquant, prezident spoločností Paix Liturgique a Coetus Internationalis Summorum Pontificum (CISP) – ktoré organizujú tieto púte, pre LifeSiteNews povedal:
„Sme katolíci a katolíkmi aj zostaneme. Pútnici boli veľmi potešení, že mohli verejne vydávať svedectvo o tradičnej liturgii. Deo Gratias!”
Istý írsky pútnik k tomu dodal:
„Je to veľké privilégium, že môžeme byť súčasťou liturgie, ktorá je naozaj v srdci Cirkvi.“
Kňaz Ailbe O’Reilly pre LifeSiteNews zopakoval slová z konferencie Pax Liturgica conference z 28. októbra,
„Sme radi, že môžeme chrániť práva Boha Otca, chrániť práva Najsvätejšej Trojice a Ježiša v Najsvätejšej Eucharistii sústredením sa úplne na tridentský obrad svätej omše.“
Nasledujúci deň pútnici zakončili púť slávením tradičnej slávnosti Krista Kráľa v chráme Santissima Trinità dei Pellegrini, ktorý spravuje Kňazské bratstvo sv. Petra. Chrám pútnici úplne zaplnili. Svätú omšu slávil Mons. Patrick Descourtieux z Kongregácie pre náuku viery s nádhernými chórovými spevmi.
Aj keď nijakí iní biskupi či kardináli tieto liturgie cez víkend neslávili, pútnici ďakovali za „nesmierne povzbudzujúci zážitok“ púte ako verejného svedectva vitality latinskej svätej omše a jej milovníkov. Napriek všetkému zostáva aj v Ríme tradičná komunita plná života a je významnou časťou Katolíckej cirkvi.

Vatikán dostane cédrový betlehem zo Sutria, ktoré poznajú aj Slováci

Vatikán, 31.10.2022 (VN) 028 911 – Na vatikánskom námestí bude tento rok vítať pútnikov betlehem z cédrového dreva, dielo umelcov z horskej obce Sutrio v severovýchodnom cípe Talianska (Furlansko-Júlske Benátky). Nad ním bude stáť 30-metrová jedľa biela, ktorá vyrástla v mestečku Rosello v regióne Abruzzo. Do Vatikánu venujú betlehem aj z Guatemaly, ten bude zdobiť Aulu Pavla VI.

Slávnostné odhalenie betlehemu a rozsvietenie vianočnej výzdoby bude v predvečer 2. adventnej nedele, 3. decembra o 17. hodine.

Delegácie darcov zo Sutria, Rosella a z Guatemaly prijme pápež František na osobitnej audiencii. Na večernej ceremónii na námestí budú spolu s nimi predseda vatikánskeho governatorátu kardinál Fernando Vérgez Alzaga a generálna sekretárka sestra Raffaella Petriniová.

Betlehem zo Sutria, určený pre Námestie sv. Petra, bude celý z dreva, s pologuľou, ktorá bude slúžiť ako jaskyňa, kde bude zobrazená Svätá rodina. Medzi sochami v životnej veľkosti budú okrem biblických postáv a zvierat aj bežní ľudia konajúci prácu alebo symbolické gestá: tkáčka, podomový predavač „kramár“, pastierka či manželský pár s dieťaťom. Nebudú chýbať ani mudrci.
Ako uvádzajú organizátori, „Sutrio v srdci oblasti Carnia sa pýši významnou tradíciou spracovania dreva a každý rok v septembri organizuje kultúrne podujatie s názvom „Čaro dreva“. Obec sa stala referenčným bodom pre mnohých umelcov nielen z talianskych Álp, ale aj zo susedného Rakúska a zo Slovenska“.
Guatemalský betlehem bude mať svoje miesto vo vnútri Auly Pavla VI., kde ho uvidia účastníci audiencií. Drevené postavy Svätej rodiny a anjelov budú v kombinácii s farebnými tkaninami s výraznými zlatistými odtieňmi podľa miestnej tradície.
Ozdoby na vianočný strom z Rosella vyrobili mladí ľudia z tamojšieho rehabilitačného psychiatrického zariadenia „La Quadrifoglio“ (Štvorlístok).
Strom a betlehemy zostanú vystavené až do konca vianočného obdobia – sviatku Krstu Pána v nedeľu 8. januára 2023. -jb-

Synoda o synodalite – cirkusový stan?

„Očividne sa tu stratilo z očí to najdôležitejšie: Nijaká synoda nemôže zmeniť vieru Cirkvi a ak sa o to pokúsi, už nebude jednoducho katolícka!“

Joachim Heimerl, kňaz Viedenskej arcidiecézy

Vatikán-Linec, 31.10.2022 (kath.net/joh) 028 010 – Uverejnením pracovného dokumentu „Rozšír priestor svojho stanu» (Iz 54,2) pre ďalšiu fázu Synody biskupov 2023/24 je jej výsledok v podstate už stanovený. Ide o nové vynájdenie nejakej cirkvi, ktorá si už neuvedomuje vlastnú Tradíciu.

„Rozšír priestor svojho stanu» – tento titul dokumentu je zvolený veľmi výstižne. V centre už nestojí definitívne Božie zjavenie, ako to napríklad vyjadruje biblický „stan zjavenia“, ale naopak – tu ide o akýsi cirkusový stan, v ktorom má mať miesto všetko pekne vedľa seba a v ktorom sa do svätého priestoru Cirkvi priberajú absurdné predstavy. Miesto tu nájdu znovu zosobášení rozvedení, ba dokonca manželstvá viacerých ľudí v príkrom rozpore so sviatosťou manželstva a miesto si tu nájdu aj zväzky rovnakých pohlaví, ktoré Sväté písmo výslovne zatracuje: „Nemýľte sa: ani smilníci ani modloslužobníci ani cudzoložníci ani chlipníci ani súložníci mužov … nebudú dedičmi Božieho kráľovstva (1Kor. 6, 9-10).
V tomto zverinci ide samozrejme aj o „otázku žien“. „Synodálna cirkev“ je v zmysle tohto dokumentu očividne „ženská cirkev“ , ktorá nemá nijaké pochopenie pre to, že Kristus ako večný Veľkňaz povolal k úradu vysviacky iba mužov.
To však nestačí. Aj do slávenia svätej omše sa má zaviesť „synodálny“ štýl. To neznamená nič iné ako to, že v budúcnosti pôjde podľa protestantských manierov predovšetkým o „spolu-slávenie“ všetkých. O sprítomnení obety na kríži sa už vôbec nehovorí a o Ježišovi Kristovi ako jedinej Hlave svojej Cirkvi už tiež nie. „Stará omša“ sa už spomína iba v sporoch o ňu, na uzdravujúci návrat k liturgickej tradícii sa už ani nepomyslí.

Vcelku dokument v podstate rozozvučal zvony na zmenu paradigmy. Cirkev už nie je hierarchicky na Krista zameraným spoločenstvom, ale „otvorenou“ spoločnosťou, ktorá si sama určuje svoje duchu doby zodpovedajúce zákony. Formuluje sa to prirodzene ľúbivo – hovorí sa o „cirkvi schopnej radikálnej inklúzie“ a k tomu patrí okrem zlomu s doterajšou náukou o sviatostiach očividne aj inklúzia hriechu v zmysle úplne libertínskej voľnej sexuálnej morálky. Nuž „radikálne“ je toto naozaj, lebo ide o podstatu katolíckeho náboženstva.
Samozrejme by sme mohli namietnuť, že dokument je iba zhrnutím rôznych postojov a tým prirodzene aj je. Rovnako by sme však mohli tiež povedať: Nie je to nič iné ako rečičky, ktoré si nasadzujú svätožiaru „Ducha Svätého“, aby Cirkev podkopali zvnútra.

Kardinál Müller hovoril v tejto súvislosti o „nepriateľskom zachvátení a ničení Cirkvi“, ak by sa toto skutočne podarilo! K tomu sa hodí aj to, že predseda Biskupskej konferencie Nemecka teraz básní o „synodálnej dynamike“, ktorá zasiahla celú Cirkev. A toto je – ako by to mohlo byť z nemeckého pohľadu aj inak – dynamika herézy.

Prirodzene, že v Cirkvi sú rôzne postoje a predovšetkým je tu rozšírená neznalosť katolíckej viery. Práve tu však nepomôže vatikánsky dokument, ktorý si ani v najmenšom nedáva námahu pripomínať definitívnu náuku Cirkvi, aby rozchádzajúce sa postoje postavil znova z hlavy na nohy.
Očividne sa tu stratilo z očí to najdôležitejšie: Nijaká synoda nemôže zmeniť vieru Cirkvi a ak sa o to pokúsi, už nebude jednoducho katolícka.
Takže potom je už iba cirkusovým stanom práve tak ako tento dokument.

************************

Anglicko: Prvý muž s mikročipom v ruke na nákupy!

Veľká Británia, 3.11.2022 (LifeSiteNews) 028 909 – V súčasnom víťaznom postupe transhumanizmu dostal prvý Brit Arnie Szoke (40) implantovaný mikročip bankovej karty, čo mu umožňuje nakupovať iba priložením ruky. Britské noviny This Morning citovali slová prvého muža s čipom – zdravotníckeho asistenta:
„Je to ako normálna karta, len sa musíte sústrediť na presnejší dotyk. Znamená to, že už nemusím so sebou celý čas nosiť peňaženku. Keď som naposledy použil hotovostnú platbu, stratilo sa mi 40 libier aj s mojou pracovnou kartou. Mikročip je platný do r. 2029 a potom bude musieť byť obnovený ako normálna karta.“
Bývalý poslanec Gyles Brandreth povedal, že táto technológia je „úžasná“ a vyhlásil:
„Bude to budúcnosť pre nás všetkých. Veď aj naša mačka dostala čip a ten ju identifikuje. Chcem, aby sa to dialo. A dokonca aj do môjho čela, aby žiarilo mojím menom.“
Čip pripomenul inému čitateľovi novín The Sun zasa znak šelmy predpovedanej vo Svätom písme.
Szoke si zakúpil čip za 220 libier od britsko-poľskej firmy ¬Walletmor. V návode sa uvádza, že čip sa používa spolu s „nezávislou digitálnou peňaženkou“ purewrist, a možno si ho dať ho implantovať na klinike plastickej chirurgie.
Napríklad vo Švédsku už majú tisíce ľudí implantované mikročipy platobné, informačné, identifikačné aj ako kľúče.
Implantované čipy sú hlavnou črtou a smerovaním k transhumanizmu, čo je úsilie o „trans-biológiu skrze techniku“ ako vysvetlil Dr. Joseph Mercola.
Súkromní právnici vyhlásili, že ak sa mikročipy zoširoka ujmú, mohlo by to uviesť k nepredvídateľnej úrovni totalitarizmu a vlády by mohli kontrolovať celé spektrum ľudského správania.
Edwin Black, investigatívny žurnalista a autor knihy „Vojna proti slabým. Eugenika a kampaň Ameriky na vytvorenie panskej rasy“ poukázal na Čínu ako príklad autoritatívneho režimu, ktorý už odmeňuje a trestá občanov sociálnym kreditovým systémom naprogramovaným do ich smartphonov! Počas covidu Čína používala farebný systém na obmedzenie slobody občanov podľa ich „vakcinačného štatusu“! Mnoho Číňanov v lete informovalo, že vláda zmenila ich zdravotnícky kód na červený, aby im zabránila ísť do banky a protestovať proti zmrazeniu ich účtov!
Mnohí kresťanskí komentátori si tiež všimli, že implantované bankové mikročipy sa hrozivo podobajú na „znak šelmy“ z Knihy Zjavenia sv. Jána!
„Šelma, ktorú som videl, podobala sa leopardovi; nohy mala ako medveď a jej tlama bola ako tlama leva. Drak jej dal svoju silu, svoj trón i veľkú moc. … Potom som videl inú šelmu vystupovať zo zeme. Mala dva rohy podobné baránkovým, ale hovorila ako drak. Vykonáva všetku moc prvej šelmy pred jej očami a pôsobí, že sa zem a jej obyvatelia klaňajú prvej šelme … A robí veľké znamenia, ba spôsobuje, že aj oheň z neba pred zrakmi ľudí zostupuje na zem. A zvádza obyvateľov zeme znameniami, ktoré môže konať pred očami šelmy, nahovára obyvateľov zeme, aby urobili obraz šelme, čo má ranu od meča a ožila. A bolo jej dané, aby do obrazu šelmy vložila ducha, aby obraz šelmy aj hovoril a pôsobil, že každý, kto sa nebude klaňať obrazu šelmy, bude usmrtený.
A pôsobí, že všetci, malí i veľkí, bohatí i chudobní, slobodní aj otroci, prijímajú na pravú ruku alebo na čelo znak a že nik nemôže kupovať alebo predávať, iba ten, kto má znak: meno šelmy alebo číslo jej mena. V tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy; je to číslo človeka a jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť…. (Zjv. 13)
Prijať takýto čip by mohlo znamenať obrátiť sa smerom k satanovi a odvrátiť sa od Boha!

Kňaz: Tieto voľby sú bojiskom o dušu Ameriky

Páter Michael P. Orsi
USA, 3.11.2022 (LifeSiteNews) 028 908 – Často počúvam sťažnosti o „tom kňazovi dolu na Floride, ktorý sa zapája do politiky“. Nuž priznávam sa vinným – že som kňaz! Kňazi sú často neochotní zaujať verejne postoj k politickým otázkam. Nechcú riskovať, že si znepriatelia veriacich vo farnosti, alebo sa obávajú ohrozenia daňových úľav.
Môj názor je, že náboženskí predstavitelia sa musia zapojiť do politiky. Majú dokonca povinnosť osloviť dôležité verejné otázky! Voľby určujú, kto bude mať dočasnú moc v národe a preto aj to, kto bude určovať atmosféru, v ktorej sa ľudia pokúšajú žiť svoju vieru!
Žiť vieru môže byť ťažké. Práve teraz, keď nám zavalili cestu toľké kamene úrazu, je morálny život naplnený vierou zvláštnou výzvou!
Politika je dôležitá, pretože ide o spásu duší!
Dovoľte mi uviesť niekoľké oblastí, kde je hlasovanie dôležité:
Školy
Mladí ľudia sú pod vplyvom učiteľov programov, ktoré mierne povedané nie sú vhodné na podporu kresťanského ideálu ľudskej sexuality. Naopak, školy oslavujú perverznosť a mladí sú nútení zúčastňovať sa sexuálnych praktík, ktoré nevedú k zdravému životu a k rozkvetu človeka. Vplyv školy môže ovplyvniť životy generácií. Máme povinnosť chrániť naše deti proti vplyvom, ktoré ohrozujú ich fyzické blaho a ich nesmrteľné duše! Takže dobre premyslime, koho volíme do školskej rady.

Inflácia

Pre väčšinu z nás sú rastúce ceny signálom k skromnejšiemu konzumnému správaniu. Ale pre niektoré rodiny to začína byť otázkou prežitia. Rozmýšľajú čomu dať prednosť – či palivám, jedlu, alebo kúreniu. Inflácia nie je abstraktná ekonomická koncepcia – je to morálna otázka, ktorá ovplyvňuje život človeka. Vládni vodcovia, ktorí vyháňajú ceny nahor, sa musia zodpovedať za svoju politiku a ideologickú víziu. Zvážme seriózne, aké ekonomické princípy a akú legislatívu kandidáti presadzujú!

Kriminalita

Naše mestá sa vymanili z kontroly. Na ľudí sa útočí na uliciach, na zastávkach dopravy či v metrách, ba dokonca v ich domoch. Strieľa sa do malých detí!
Ako môžeme zachovať civilizovanú spoločnosť, keď sa ľudia boja chodiť po mestách, podnikať, tešiť sa z jednoduchých zábav? Štatistika kriminality je alarmujúca. Sme svedkami násilia, aké sme nevideli roky. Mnohé z toho majú na svedomí drogy. No podporuje sa to aj pochybnými zákonmi ako obmedzovanie práce polície, rušenie kaucií a zatváranie očí pred kriminalitou etnických a politických skupín!

Hranice
Nemožno poprieť, že na našich južných hraniciach je totálny chaos. Nielen, že máme nápor nelegálnych migrantov, ale zaplavujú nás aj nebezpečné drogy. Iba tento rok zničil fentanyl život asi 80 000 mladým ľuďom, ktorí ho brali priamo alebo zmiešaný s marihuanou vraj na regenerovanie. V niektorých mestách upozorňovali pred Halloweenom rodičov na cukríky plnené fentanylom. Drogy sú dojnou kravou pre medzinárodné kartely a tie chcú stále viac zákazníkov. A naše otvorené hranice umožňujú ich pašovanie.

Ukrajina
Znova raz nás vťahujú do vojny. A ako v minulých konfliktoch napr. vo Vietname nás žiadajú, aby sme urobili veľký záväzok s veľmi nejasnými cieľmi, so zmätenou stratégiou a nijakým definitívnym koncom.
Utrácame miliardy dolárov a riskujeme životy Američanov s rizikom dokonca nukleárnej vojny a to všetko v časti svet, kde nemáme nijaké záujmy. … A nemáme ani informácie o dianí vo vojne na Ukrajine. To všetko treba zvážiť vo voľbách a modliť sa!
Rozhodnutia ktoré urobíme, sa týkajú našej budúcnosti. Oni určia cestu nášho národa a čím budeme ako Američania.
Prijmite teda rady od toho politického kňaza na Floride.

Elon Musk sa na Halloween odial ako „diablov šampión“

USA, 2.11.2022 LifeSiteNews) 028 907 – Elon Musk, nový majiteľ Twittera a najbohatší muž sveta sa na halloweensky večierok zaodial do kostýmu „diablov šampión“ aj s obrázkom kríža obráteného dolu hlavou. Mnohí pozorovatelia si robia starosti u Muskovho satanského kostýmu, čo vidia ako odraz jeho presvedčenia a identity!

Triérska diecéza zatvorí každý tretí kostol
Komentár – Peter Hahne
Trier, 3.11.2022 (kath.net) 028 906 – Či tú situáciu nechcem komentovať, pýtal sa ma kolega. No ako je možné, že nie som z toho už ani smutný? Lepšie – nie som prekvapený, lebo to muselo prísť. Je to logická bilancia, že sa sami rušíme, lebo sme to zapríčinili vlastnou vinou!
V Trieri – najstaršom nemeckom biskupstve, má byť zatvorený každý tretí kostol! Tabula rasa! Dôvod: Masové vystúpenia z cirkvi spôsobili pokles príjmov. Budovy, ale ani personál a mnohé cirkevné zariadenia, sa už nedajú financovať.
Vo veľkomeste Mannheim boli už na začiatku roka titulky v tlači ako: „Mannheim – čoskoro mesto bez kostolov?“ Jeden Boží dom za druhým sa zatvára – katolícky či evanjelický. Z 32 evanjelických kostolov zostalo 12!
No mešity vyrastajú ako huby po daždi!
Už pred dvomi rokmi prišlo varovanie: Asi tretina cirkevných budov v Nemecku už v roku 2060 nebude potrebná. Prognózoval to riaditeľ Inštitútu pre stavbu chrámov na Univerzite v Marburgu, Prof. Thomas Erne. Každá z dvoch veľkých nemeckých cirkví spravuje 25 000 cirkevných budov. Keď navštívite svätú omšu zažijete často veľkú prázdnotu! No v mestách sa zato množia projekty slobodných cirkví, často ekumenické. Sotva zvládajú nápor ľudí, preto usporiadajú bohoslužby v kinách, divadlách alebo spoločenských halách. …
To sa dalo predvídať. Nie je to iba škandál zneužívania. Nie, protestanti strácajú rovnako veľa veriacich, často dokonca viac. A je to všetko iné, ako finančné problémy, čo urýchľuje tento exodus, ktorý doslova vedie k exitu!
U katolíkov prežívame niečo zriedkavé. Je to také absurdné, že to ťažko vyjadriť slovami. Pri obnove cirkvi a opätovnom získavaní veriacich sa katolícky klérus riadi práve evanjelickou cirkvou, ktorá praktizuje to všetko, čo by v katolíckej cirkvi tak radi mali a pritom stratila milióny veriacich! … Protestantizácia Katolíckej cirkvi vedie k rovnakému výsledku ako zozelenenie bývalých konzervatívcov v politike.
„Synodálna cesta“ je hrobárom katolíckej cirkvi! Tu sa vyhadzujú milióny z daní oknom, aby sa cirkvi nasadila čiapočka „úspešného modelu“ luterizmu. Túto večnú omieľačku o homosexuálnom „manželstve“, o dúhových farnostiach, kňazstve žien, či o zrušení celibátu nájdeme u zelených, v hnutí LGBT či inde oveľa lacnejšie. Na to človek nepotrebuje cirkev!
„Ale keď sme ju najnaliehavejšie potrebovali, nechala nás cirkev v štichu,“ hovoria moji liberálni kolegovia. Kto nechá starých ľudí bez sviatostí v osamelosti umierať, toho nikto nechce, ani nepotrebuje. Ostatné dva roky pandémie boli toho posledným dôkazom. „Spievanie z balkónov bolo jediné, čo vyšším klerikálom napadlo! Bolo zločinom dokonca už vopred predchádzať v poslušnosti štát a jeho nariadenia! Teraz prichádza vyúčtovanie!
Keď dokonca evangelikáli chápu pod ekumenizmom spoluprácu s moslimami – tak potom – dobrú noc! Či nebol oficiálny cirkevný príspevok v televízii ZDF k zjednoteniu Nemecka v Dóme v Erfurte dôkazom, kam vedie organizované kresťanstvo? Klamlivo to dokonca nazvali „ekumenickou bohoslužbou“ a bolo to ideologicky absurdné divadlo! Prítomní boli katolíci , evangelikáli, ateisti, židia, humanisti aj moslimovia! Všetko to rečnilo a modlilo sa vo veľkom zmätku. Naši svätci sa určite obracajú v hrobe!
Takže na rade je výpredaj kostolov. Nuž kto je na všetky strany otvorený, predsa nemôže byť celkom v poriadku. …
Poznám však mnohých katolíckych a evanjelických farárov a veriacich, ktorí majú recept ako dómy a katedrály, dedinské kostolíky a farské centrá naplniť životom a ľuďmi – a to je kázať čisté Evanjelium! Blízke životu a orientované Svätým písmom! Hlásať Ježiša namiesto Marxa, Máriu namiesto Gréty.
Ak naši biskupi v Jeruzaleme pri vstupe do mešity popierajú a skladajú z hrude kríž, tak sa ukazuje núdzový a vzdelanostný stav viery ako dve strany rovnakej mince. Také niečo nepotrebuje nijaký rozumný človek. Nuž nechajme dúhu tam, kde biblicky a historicky a spásonosne patrí už tisíce rokov – u Noeho, ktorý vzal do archy vždy dve pohlavia! A kto dnes zakazuje Winnetoua, zakáže zajtra aj Bibliu! …
Či kresťania nevidia, čo sa deje, že udrela hodina H? Návrat ku koreňom je jediná metóda vnútorného obrátenia, aby sme mohli znova dosiahnuť a vyžarovať oceľovú silu viery! Hlásať nádej ponad smrť, pastoráciu a misie.
A odstráňte konečne tú strašnú, smrtiacu iba v Nemecku štátom kasírovanú cirkevnú daň! Staňme sa chudobnou cirkvou! Závislou iba na Ježišovi! Cirkevné dane financujú každý nezmysel, ktorý by v cirkvi orientovanej na zbierky ako v USA dávno zmizol v nirvane. Nezmysel ako sú cirkevné dni, ktoré sú horšie ako ľavicové zjazdy. Ako je to mizerné bludné „synodálne scestie“. Ako je tento výpredaj majetku cirkvi za úbohé ceny. …
Naozaj sa už nikto nepýta na kresťanov a ich posolstvo?
Minulú nedeľu som prehovoril v malej dedinke pri Sachsenringu po omši pre farmárov. Pod holým nebom, hrozil dážď. No prišlo viac ako 1800 ľudí, mladí ľudia, celé rodiny s deťmi! Na tieto dojímavé obrazy už nezabudnem! Ani na výstižnú pieseň: „Bez Boha plynie všetko do temnoty.“
Tam, kde Cirkev zabudla, že zabudla na Boha, tam je bohapustá temnota!

Kanada: Zatkli ženu za protest proti dúhovej akcii v kostole

Gravenhurst, Ontario 1.11.2022 (LifeSiteNews) 028 905 – Ženu v kanadskom Ontariu uväznili za to, že protestovala proti homosexuálnej akcii v kostole, ktorú organizátori dokonca označili ako akciu „vhodnú pre rodiny“!
Polícia „Bracebridge Ontario Provincial Police“ (OPP) zatkla Chrystal Petersovú, ktorá sa zastávala hodnôt rodiny 28. októbra za to, že „spôsobila narušenie akcie“, keď stála s malou skupinkou pred Kostolom Najsvätejšej Trojice v Gravenhurste! Pani Petersová so skupinou protestujúcich sa postavila proti homosexuálnej show nazvanej Muskoka Drag Royalty Hallow-Queen & Pump-King Spooktacular.

Organizátori show sa pokúšali dokonca podporiť charitu vyzbieranými 70 dolármi a niekoľkými škatuľami jedla počas „vystúpenia“ mužov v bielizni vraj „pre deti a ich rodičov“!
Pred zatknutím pani Petersová povedala:
„Protestujem proti dospelým chlapom, ktorí sa chcú predvádzať v bielizni a tancovať pred deťmi! … Nič z tohto nie je v poriadku a dokonca to ešte robia priamo v kostole!“
Organizátor akcie vyhlásil, že komentár Petersovej je „surovou nenávisťou“, lebo „tam bolo aj päť lesieb tancujúcich pred deťmi a rodičmi“.
Polícia k tomu vyhlásila, že pani Petersová bola vraj zatknutá „za nadávky na verejnosti za prítomnosti polície“!

Írsky biskup odsúdil kňaza, lebo nazval potrat hriechom!

Biskup Browne verejne odsúdil kňaza za prezentáciu katolíckej náuky!!!
Listowel, 1.11.2022 (LifeSiteNews) 028 904 – Katolícky biskup v Írsku sa ospravedlnil za to, že kňaz verejne odsúdil antikoncepciu, potrat, homosexualitu a ´šialenstvo transgenderizmu´ ako hriechy a vyhlásil:

„Slová tohto kňaza nereprezentujú kresťanský postoj“ !!!

Kňaz Sean Sheehy v nedeľu zastupoval farára Kostola Panny Márie vo Farnosti Listowel v Diecéze Kerry a slúžil svätú omšu. V homílii, ktorá sa prenášala na sociálnych médiách, sa kňaz otvorene vyjadril o antikoncepcii, potrate aj o podporovaní sodomie:
„Čo je dnes také smutné, je, že zriedka počujete niečo o hriechu, a to celé je veľmi agresívne. Je to útočné!“
Kňaz vymenoval aj rôzne spôsoby, ktorými je írska spoločnosť podkopávaná, hlavne čo sa týka rodiny:
„V legislatíve našej vlády napríklad vidíme podporovanie potratov. Vidíme šialenstvo transgenderizmu. Vidíme to napríklad na podporovaní sexu dvoch mužov a dvoch žien. To je hriešne. To je smrteľný hriech a ľudia si to, ako sa zdá, neuvedomujú, ale je to fakt!“
Otec Sheehy pripomenul v kázni aj nutnosť hovoriť o týchto veciach:
„Boh nám dal zodpovednosť za hľadanie tých, ktorí sú stratení. Vy máte zodpovednosť vyzývať ľudí, aby si uvedomili skutočnosť, že hriech je deštruktívny, že hriech je škodlivý a že hriech nás povedie do pekla! Ľudia si musia pripustiť, že sú hriešni a hľadať odpustenie, ako to robili svätci. Sú ľudia, ktorí nechcú počúvať to, čo hovorím. Ale v deň smrti zistíte, že to, čo hovorím, nie je niečo s čím som prišiel ja – ale to je niečo, čo hovorí Boh! Ako budú ľudia vedieť, čo Boh chce, aby vedeli, ak im to my nepovieme? Ako sa ľudia, ktorí sú stratení, opäť nájdu, ak ich my, ako Boží ľud, nebudeme volať?“
Otec Sheehy potom rozprával o matke 17-ročného dievčaťa, ktorému dali pracovníci zdravotníctva na ulici kondóm:
„To je podporovanie promiskuity. To je strašné, strašné! Ako kresťania musíme brániť Boha. Ak nebudeme, tak mnohí ľudia nebudú mať nijakú nádej.“
V tomto bode veriaci farnosti začali odchádzať. Noviny Independent informovali, že asi 30 ľudí odišlo na protest proti homílii! A kňaz dokončil slovami:
„Tým, ktorí odchádzajú hovorím: Nech vám Boh pomáha! To je všetko, čo vám môžem povedať. A nech Boh žehná tých, ktorí tu zostali a uctievajú si Boha!“
Biskup reaguje a odsudzuje kňaza!
Homília spôsobila „zdesenie“ v médiách a biskup z Diecézy Kerry, Ray Browne vydal vyhlásenie odsudzujúce kňaza za jeho prezentáciu katolíckej náuky! Vyhlásil:
„Uvedomujem si hlboké zmätenie a zranenie spôsobené obsahom homílie cez víkend. Ospravedlňujem sa všetkým, ktorí boli dotknutí a zranení.
Názory kňaza nie sú katolícke. Homília v nedeľu nie je vhodná na to, aby sa o takýchto otázkach hovorilo v takých podmienkach. Je mi ľúto, že sa to stalo počas toho, ako sa konala farská púť do Svätej zeme. Evanjelium nášho Pána a Spasiteľa Ježiša Krista je evanjeliom lásky a to vždy hlásalo dôstojnosť každej ľudskej osoby. To znamená, že nás povoláva mať dokonalú úctu k sebe navzájom.“ …

Halloween: Mladí azylanti vyvolali noc hrôzy v Linci

Mladí Sýrčania, Afganci a Čečeni robili v Linci výtržnosti, hádzali na ľudí fľaše a výbušniny a vyvolávali pouličné bitky v noci „Halloweenu“
Linz-Wien 1.11.2022 (kath.net) 028 903 – V Rakúsku prežívali cez „Halloween“ v niektorých mestách „noc hrôzy“! Najmä v Linci vyčíňali mladí výtržníci – Sýrčania, Afganci a Čečeni – mnohí z nich čakatelia na azyl – čo viedlo k neuveriteľným scénam. Polícii prišlo 130 oznámení a deviatich ľudí zatkla. Na okoloidúcich aj na policajtov hádzali výtržníci petardy a sklenené fľaše! Nasadených bolo 170 policajtov, dvaja z nich boli zranení. Námestie v Linci o 22. hodine vypratali, lebo polícia dostávala od 21. hodiny volania o pomoc. Nasadenie mohla polícia ukončiť až o 3. hodine v noci!
Rakúsky minister vnútra Gerhard Karner pre noviny „Kurier“ povedal, že „v trestných činoch minulej noci“ vidí „výraz hlboko protidemokratického postoja k našim hodnotám a konaniu právneho štátu“ a zdôraznil:
„Keďže na výtržnostiach sa podieľali predovšetkým osoby bez štátneho občianstva, zavedieme okamžite proces odnímania azylu.“
Násilné akcie mimochodom ohlásili už 19 hodín predtým na TikToku.
Výtržnosti boli aj v iných rakúskych mestách ako vo Viedni a Salzburgu.

Brazília: S Lulom víťazí ľavičiar sympatizujúci s diktatúrami

Týmto sa v celej Latinskej Amerike vládne už iba ľavicovo alebo extrémne ľavicovo! Lula nemá problém so spojenectvom s Kubou, či Venezuelou!
Brasilia, 1.11.2020 (kath.net) 028 902 – Lula da Silva v nedeľu v Brazílii tesne zvíťazil v prezidentských voľbách proti pravicovému konzervatívnemu politikovi Jairovi Bolsonarovi. Týmto sa v celej Latinskej Amerike vládne už iba ľavicovo alebo extrémne ľavicovo! Silva zvíťazil 50,9 percentami – oveľa tesnejšie ako sa prognózovalo. S Lulom, vítaným kandidátom mnohých médií a aj z EÚ, je takto podľa sveta „Ľudová republika Latinská Amerika“ kvázi kompletná.
Nový prezident vidí – ako mnohí ľavicoví politici – Západ predovšetkým ako bývalú koloniálnu mocnosť, ktorá by sa mala cítiť vinná a preto má za to platiť. Lula hľadal v minulosti blízkosť k diktatúram v Pekingu aj Moskve. V Latinskej Amerike podporuje ľavicové extrémistické diktatúry ako Kuba, Nikaragua a Venezuela, kde je opozícia násilím potláčaná.
Jeho strana podľa nemeckého časopisu „Welt“ dodnes nespracovala úlohu Lulovho korupčného škandálu okolo koncernov Petrobras a Odebrecht právne, ani politicky. On aj jeho strana dali aj podplácať poslancov, aby hlasovali za jeho novelu zákona.
K rozprávke, že Lula podnieti menej ničiť dažďové pralesy napísal „Welt“:
„Za Lulu sa v jeho oboch obdobiach v úrade vyrúbalo viac ako dvakrát toľko Amazonských pralesov – 56 000 km2 – ako v rovnakom čase za Bolsonara – 27 000 km2! Lula má v tomto teda dodnes negatívny rekord 21. storočia.“
Nemecký magazín FOCUS písal 31. októbra aj o blízkom vzťahu Lulu da Silva k Putinovi v titulku: Lula da Silva vyhral v Brazílii a Putin má dôvod na oslavu.
Politológ Rainer Zitelmann k tomu na Twitteri napísal:
„Putinov priateľ Lula rozpráva presne tú istú historku ako v Nemecku strana AfD a Ľavica. No on to smie, pretože on je predsa ten dobrý ľavicový politik, ktorý zachráni dažďové pralesy!“

USA: Guvernér: „Manželstvo má byť zväzok muža a ženy“

Columbia, Južná Karolína 28.10.2022 (LifeSiteNews) 028 901 – Republikánsky guvernér Južnej Karolíny v USA vo verejnej diskusii potvrdil svoju podporu biblického manželstva muža a ženy.
Guvernér Henry McMaster dostal otázku k možnosti, že Najvyšší súd USA povolí štátom obmedziť manželstvo na jedného muža a jednu ženu.
„Myslím si, že manželstvo má byť zväzkom muža a ženy a myslím si, že chlapci by mali pestovať chlapčenské športy a dievčatá by sa mali venovať dievčenským športom!“
Jeho oponent ľavičiar a demokrat Joe Cunningham, ho za podporu manželstva muža a ženy kritizoval. Obvinil guvernéra, že „vedie Južnú Karolínu naspäť do 50. rokov namiesto toho, aby pokračoval v línii od 80. rokov.“ Cunningham, bývalý kongresman, vedie kampaň legalizácie potratov, povolenia konzumu marihuany, aj hazardných hier.
Podpora manželstva guvernérom prichádza v čase, keď homosexuálni aktivisti ovplyvnili konzervatívne skupiny a chcú ich dotlačiť k zľahčovaniu manželstva a k podpore „manželstva“ rovnakých pohlaví.
V júli sa 47 republikánov spojilo s demokratmi pri schvaľovaní zákona o homosexuálnom „manželstve“ v Dome reprezentantov USA. Táto legislatíva by požadovala aj federálne uznanie každej novej definície „manželstva“ ako je napr. polygamia!

Biskup Schneider: „Utrpenie verných dá Cirkvi veľa plodov“

USA, 28.10.2022 (LifeSiteNews) 028 900 – Biskup Atanáz Schneider z Kazachstanu pre našu redakciu povzbudil tradičných veriacich, aby zostávali silní vo viere aj v podmienkach prenasledovania a vydania apoštolského listu Traditionis Custodes. Vyjadril dôveru, že vernosť týchto verných katolíkov prinesie Cirkvi mnohé bohaté plody. Biskup Schneider poukázal na 4. storočie, keď sa vyskytla situácia, že „väčšina biskupov prenasledovala verných katolíkov, ktorí sa držali tradície viery v božstvo Ježiša Krista, Božieho Syna“ a povedal:
„Títo katolíci boli vyhnaní a museli sláviť sväté omše niekde v prírode. Aj dnes sú takí ľudia doslova vyhadzovaní z farských kostolov, kde roky slávili tradičnú latinskú svätú omšu, ktorú schválil pápež Benedikt XVI. aj miestni biskupi. Dnes sú nútení hľadať si nové miesta na slávenie omše v školách, telocvičniach, či halách, čo už je istý druh situácie katakomb, aj keď zatiaľ stále môžu sláviť verejné omše mimo oficiálnych cirkevných štruktúr- ´Traditionis Custodes´ predstavuje nespravodlivý postoj voči týmto katolíkom.
No na druhej strane takéto prenasledovanie prinášalo v histórii Cirkvi mnohé požehnanie a posilnilo vieru týchto ľudí. Vernosť týchto katolíkov prináša mnohé plody pre celú Cirkev !“
Biskup sa potom dotkol dôležitej otázky poslušnosti:
„Podľa sv. Tomáša Akvinského existuje ´obmedzená poslušnosť´. To je vtedy, keď pápež alebo biskupi prikazujú niečo, čo očividne podkopáva plnosť katolíckej viery a plnosť katolíckej liturgie … takto sa poškodzuje celá Cirkev! Umenšujeme tak dobro Cirkvi, duchovné dobro Cirkvi. Umenšujeme dobro našich duší! A tu spolupracovať nemôžeme. V takých prípadoch je v hre naša viera. Tu máme dokonca povinnosť – nielenže môžeme, ale musíme povedať Svätému Otcovi či biskupovi: ‘Pri všetkej povinnej úcte a láske k vám, nemôžete vydávať takéto príkazy, pretože poškodzujú dobro našej svätej Matky Cirkvi.“
V takom prípade musíme byť istým spôsobom formálne neposlušní, ale v skutočnosti budeme poslušní našej svätej Matke Cirkvi, ktorá je väčšia ako jednotlivý pápež. My sme tak poslušní všetkým pápežom všetkých vekov, ktorí napomáhali, obhajovali a chránili čistotu katolíckej viery bezpodmienečne, nekompromisne a ktorí bránili posvätnú a nemeniacu sa liturgiu svätej omše po stáročia.“
Podobne sa vyjadril aj kardinál Gerhard Müller k podporovaniu LGBT v Cirkvi:
„Nemusíme poslúchať heretického biskupa iba pre formálnu vernosť. Neposlušnosť možno ospravedlniť, ak sa striktne vzťahuje na zjavenú pravdu.“
A biskup Schneider na otázku o poslušnosti voči biskupovi, čo sa týka tradičnej omše, povedal:
„To je delikátna otázka a týka sa svedomia týchto kňazov. Pre každého kňaza by v tom mohla byť odlišná odpoveď. Niektorí poslúchnu a zanechajú tradičnú omšu, aby zostali v oficiálnych štruktúrach Cirkvi. A inou voľbou, ktorá by bola tiež legitímna, by bolo neposlúchnuť biskupa a pokračovať v slávení tradičnej svätej omše a tradičných sviatostí tajne alebo oficiálne a možno neschváleným spôsobom.“
Biskup Schneider je presvedčený, že toto by bolo iba dočasné riešenie:
„Títo kňazi by si navyše museli zachovať lásku k biskupovi, ktorý ich prenasleduje a modliť sa ako za svojho biskupa tak aj za pápeža v Ríme. …
Nepoznáme Božiu vôľu a iba Boh vie, kedy znova dá Cirkvi silného na sto percent tradičného katolíckeho pápeža. Okrem zopár výnimiek všetci pápeži od sv. Petra boli na 100% tradiční, keďže je pápežskému úradu vlastné a prirodzené, že bude na 100% tradičným obhajcom viery a svätosti posvätnej liturgie.“
Biskup na záver povzbudil veriacich, aby sa modlili aj vo forme svetových reťazových modlitieb ruženca, aby Boh rýchlo zasiahol …

Kanada: Kňaz väznený za ochranu života oslobodený

Ottawa, 28.10.2022 (Catholic Civil Rights League) 028 899 – Liga pre katolícke občianske práva (CCRL) v USA s potešením oznámila, že obvinenia proti jezuitovi, pátrovi Anthonymu Van Heemu týkajúce sa porušenia zákonnom určenej „neutrálnej zóny“ pred potratovou klinikou Morgentaler Clinic v kanadskej Ottawe súd v Ontariu zrušil.
Vyše štyri roky po pôvodnom obvinení generálny prokurátor Meaghan Cunningham oznámil, že súd nebude pokračovať vo vyšetrovaní 87-ročného pátra Anthonyho.
„Som potešený vyhlásením, že vyšetrovanie nie je vo verejnom záujme. Bol to môj postoj od počiatku, že tento proces je neprijateľný a že by sa nemal využívať na udusenie slobodného prejavu najmä v takých dôležitých veciach ako je ochrana života,“ povedal páter Hee.
Páter Hee je výhercom Ceny arcibiskupa Adama Exnera (2019) za vydávanie katolíckeho svedectva vo verejnom živote. Jeho právnik vyhlásil:
„Dnes je to prvé víťazstvo a my dúfame v rehabilitáciu pátra Van Heea, ako aj víťazstvo ľudí bojujúcich za slobodu prejavu, najmä keď ide o vyjadrenie nesúhlasu vo verejnom záujme.“
Páter Van Hee bol uväznený 24. októbra 2018 a obvinený v zmysle zákona s názvom Bezpečný prístup k službe potratu. Jeho vina: stál ticho pred potratovou klinikou Morgentaler Clinic v Ottawe s nápismi: „Priorita slobodného prejavu – uhoľného kameňa západnej civilizácie“ a „Bez slobody prejavu je štát mŕtvolou“ a to v zóne 50 metrov, ktorú vyhlasuje spomínaný zákon za zakázanú.
Polícia v Ottawe pôvodne obvinila 83-ročného pátra z pokusu o zastrašovanie osôb napriek tomu, že sa iba ticho modlil! Neskôr to zrušila a obvinila ho z pokusu o informovanie o službách potratov ústne aj písomne a z vyjadrenia nesúhlasu so službami potratu.
Van Hee sa odvolal a uviedol, že zákon je protiústavný, lebo porušuje Chartu ľudských práv v oblasti slobody vyjadrovania. …
Obvinenia proti pátrovi stiahli, no zákon funguje naďalej a stále porušuje práva chránené Chartou ľudských práv. Preto proces pokračuje so 14 svedkami, aby sa preskúmala ústavnosť tohto zákona.
Páter Van Hee:
„Prešlo veľa času, kým prišlo toto prvé víťazstvo, ale som presvedčený, že Boh definitívne zvíťazí a zasiahne v mojom mene aj v mene obetí potratového priemyslu! Prejdeme teraz do ďalšieho kola a ak to bude Božia vôľa, tak sa aj dožijeme spravodlivosti.“

Rím potláča tradičné kláštory vo Filadelfii aj inde

Karmel sv. Jozefa a sv. Anny založili päť rokov po smrti sv. Terézie z Lisieux !

USA, 28.10.2022 (LifeSiteNews) 028 898 – Kongregácia pre rehoľné inštitúty a jej prefekt kardinál João Braz de Aviz postupuje proti historickému 120-ročnému karmelitánskemu kláštoru, ktorý bol kolískou zbožnosti ku sv. Terézii z Lisieux v tejto krajine. Zdá sa, že Rím aj miestna arcidiecéza robia všetko pre to, aby odradili ľudí od oživenia kláštora a práve oni by dostali asi 10 miliónov dolárov, ak by sa pozemky kláštora predali!
Minulý rok vyslal Rím do kláštora vo Filadelfii, ako aj do karmelitánskeho kláštora vo Fairfielde v Pennsylvánii delegácie. V r. 2017 táto tradičná rehoľa s materským domom vo Valpareise v Nebraske poslala niekoľko mníšok do Filadelfie s podporou arcibiskupa Charlesa Chaputa, aby oživila karmel vo Filadelfii. Arcibiskup robil všetko pre oživenie kláštora. No po jeho emeritovaní v januári 2020, ktoré pápež rýchlo prijal, museli mníšky kláštor znova opustiť. Nemohli totiž už žiť svoju karmelitánsku charizmu za nových vatikánskych pravidiel v inštrukcii z r. 2018 Cor Orans. … Mníšky dostali apoštolskú vizitáciu a tá ich nútila navštevovať novú formu novus ordo svätej omše namiesto ich tradičnej liturgie.
Kňaz mníšok Maximilian Dean varoval, že Vatikán plánuje zničiť tradičné kláštory a napísal:
„Členovia vizitácie ma chceli prinútiť, aby som mníškam nevysluhoval sviatosti a aby chodili na novú omšu – novus ordo. A to v kláštore vo Fairfielde, ako aj vo Filadelfii.“
Skupina, ktorú vedie kardinál Braz de Aviz zrejme chce zničiť tradičné kvitnúce kláštory, ako nám povedali niektoré zdroje. …
Karmelitánsky kláštor sv. Jozefa a sv. Anny
Bol založený päť rokov po smrti sv. Terézie z Lisieux v r. 1897
Mal úzke spojenie s „Malou kvetinkou“ od svojho počiatku! Jedna z jeho zakladajúcich sestier sr. Stanislava od Najsvätejšej sviatosti bola priekopníčkou zbožnosti ku sv. Terézii v USA. Bola vrátničkou a mala tak príležitosť šíriť zbožnosť ku sv. Terézii medzi mnohými ľuďmi. Dokiaľ nezomrela v r. 1911 vo veku iba 31 rokov, dopisovala si s Matkou Agnesou od Ježiša, Terezinou sestrou Paulínou. Ako výsledok tejto korešpondencie sa karmelitánsky kláštor vo Filadelfii stal „depozitárom“ tisícov knižiek, obrázkov a článkov o zbožnosti ku sv. Terézii ako aj relikvií prvej triedy sv. Terézie, jej rodičov sv. Zelie a sv. Louisa Martinových. …

Nechcela deťom čítať knihy LGBT- bola prepustená

Los Angeles, 28.10.2022 (kath.net/jg) 028 897 – Pracovníčka detského centra Bright Horizons Children’s Center v Los Angeles, zažalovala svojho zamestnávateľa. Vyhodil ju z práce, pretože z náboženských dôvodov odmietla čítať deťom z kníh, v ktorých sa homosexuálne vzťahy prezentovali ako pozitívne. Pani Parisenkova považuje výpoveď za neoprávnenú, ako informoval Fox News.
Pani Parisenkovu právne zastupuje spoločnosť Thomas More Society. V detskom centre pracovala štyri roky a starala sa o deti do 6 rokov. Bright Horizons je najväčšia firma na svete, ktorá ponúka detské zariadenia a zamestnáva viac ako 26 000 pracovníkov.
V apríli 2022 sa vedúca zariadenia Katy Callasová dozvedela o náboženských výhradách pani Parisenkovej. Tá požiadala o výnimku, ktorú jej však Callasová odmietla poskytnúť.
Pani Parisenkova vyhlásila, že čítanie takých kníh odporuje jej náboženskému presvedčeniu, lebo sa tam pozitívne prezentujú vzťahy, ktoré odporujú jej viere. Bright Horizons preto dal pani Parisenkovej výpoveď. Parisenkovej žaloba proti Bright Horizons obsahuje viaceré body medzi nimi aj náboženskú diskrimináciu a neoprávnenú výpoveď.
Dr. Paul Jonna z právnickej spoločnosti Thomas More Society označil prípad ako „škandalózny príklad náboženskej diskriminácie“ a uviedol:
„Roky pracovala bez problémov, no akonáhle vedenie objavilo jej náboženské presvedčenie plnou silou udrelo proti jej ´ne-inkluzívnej´ politike! Avšak postup Bright Horizonu je očividne nezákonný!“

USA: Boj proti okultizmu a kňaz – exorcista na TikToku

Washington, 31.10.2022 (LifeSiteNews) 028 896 ‐ Majú katolíci sláviť Halloween? Ako vyzerajú démoni? Týmito a inými otázkami sa zaoberá exorcista Stephen Rossetti (71) z USA na platforme TikTok. Vo veľkom záujme ľudí vidí kňaz šancu na evanjelizáciu.
Výrazy ako „WitchTok“ (o bosoráctve) a „Folk Catholicism“ (ľudový katolicizmus), ako aj iné heslá, ktoré používajú užívatelia TikToku, aby debatovali o okultizme, sú exorcistovi tŕňom v oku! Preto založil kňaz Washingtonskej arcidiecézy pred mesiacom vlastný kanál na tejto sieti mladých. V krátkych klipoch vysvetľuje, prečo satan nie je priateľom ľudí a aký majú mať katolíci postoj k Halloweenu. V arcidiecéze je otec Rosetti (foto) hlavným exorcistom, na novej platforme má už 4000 nasledovníkov a dostal takmer 15 000 lajkov.
Najčastejšie sa kliká na videá s názvom „Démon“ či „Diabol“, ako povedal otec Stephen pre internetovú stránku CNA. Jeho dve najúspešnejšie videá, ktoré si pozrelo už viac ako 90 000 ľudí, sa zaoberajú otázkami „Ako vyzerajú démoni?“ a „Dokážu démoni čítať naše myšlienky?“. Ďalšie klipy sú o vplyve slobodomurárov, o nebezpečenstve prekliatia aj o sviatku archanjelov. Svojím kanálom by chcel otec Rossetti poskytnúť katolíckou vierou odôvodnenú protiváhu k nedomyslenému zaoberaniu sa okultizmom a mágiou:
„Mnohí mladí ľudia nemajú spojenie s Cirkvou, nechodia do kostola, nemajú znalosti o Cirkvi, preto sa nachádzajú v nebezpečnej sfére,“ hovorí exorcista. Preto používa na poučenie ľudí nielen TikTok, ale aj instagram (20 000 nasledovníkov) a Facebook (2000 nasl.)
Rossetti sám sa označuje ako „dinosaurus“ v oblasti sociálnych sietí. Videá preto pripravuje s odborným mediálnym poradcom. Na začiatku to chcel iba vyskúšať a nevedel, či bude o klipy záujem:
„Ale zistili sme, že mladých ľudí tieto veci zaujímajú, čo nám dáva šancu zostať s nimi v spojení a evanjelizovať ich!“ hovorí kňaz.
Raz mesačne organizuje otec Rossetti aj stretnutia pre ľudí, ktorí duchovne trpia. Na nich sa prednášajú modlitby za uzdravenie a oslobodenie. Pri ostatnej modlitbe sa na nej zúčastnilo aj 12 500 ľudí online (rom).

Pán sa zjavuje živý na kríži 10. októbra 2022

        V Sievernichu počas modlitby ruženca 

„Pozrite sa na mňa! Napomínam svet k obráteniu. Počúvajte môj hlas. Bezo mňa nemôžete žiť! Prechádzajte cezo mňa k Večnému Otcovi do života. Miera urážok Boha sa naplnila! Proste o milosrdenstvo Večného Otca pre vašu krajinu (Nemecko) a pre svet! Hľaďte na mňa. Hľaďte na moje krvácajúce rany. Ja som sa za vás úplne odovzdal. Prichádzajte ku mne so svojimi starosťami! Prichádzajte ku mne so všetkým, čo vás zaťažuje. Moja najsvätejšia Matka prosí za vás pri tróne Večného Otca. Z lásky k vám prichádzam ako Ukrižovaný.“ …

Manuele potom Pán povie:

„Obetuj Večnému Otcovi rany mojich nôh, zvlášť za všetkých bludárov.“

Manuela: „Pane zmiluj sa nad nami a nad celým svetom! Požehnaj všetkých pútnikov a zvlášť chorých. Pane, zmiluj sa nad ľuďmi na Ukrajine. Zmiluj sa nad ľuďmi v Rusku. Zmiluj sa nad ľuďmi v Amerike. Zmiluj sa nad ľuďmi v Európe. Zmiluj sa nad ľuďmi na celom svete. Zmiluj sa zvlášť nad ľuďmi v Nemecku.

Na záver Pán hovorí: „Svet bude očistený krvou mučeníkov!“

Svätý Michal archanjel – 19. októbra 2022

„Najväčšia časť kléru je skazená a menšia časť má strach a preto vyjde záchrana z ľudu! Prúd milostí Kráľa nebies a nebeskej Kráľovnej začal plynúť. Pán a čistá Kráľovná nezadržateľne volajú ľud!
Cítite sa v bezpečí, ale príde veľká zmena! Vaša politika zažije rozpad. Príde súd a trest. Modlite sa za zmiernenie trestu! Ak budete robiť, čo vám Pán hovorí, dokážete všetko zniesť.
Po súde a treste bude vaše myslenie odlišné. Boha budete chváliť, ľudia budú Bohu vďační a budú si ceniť dobro. Vraždy detí už nebudú existovať!


Jednoduchá žena Manuela Stracková z nemeckého Sievernichu v Severnom Porýní – Falcku pri Kolíne v Aachenskej diecéze na úpätí pohoria Eifel má už 20 rokov mať zjavenia Božej Matky a Jezuliatka. Zjavenia sa začali sa v Svätom roku 2000 a trvali do r. 2005. V júni 2000 sa Manuela modlila pred obrazom Čiernej Madony v kláštornom kostole pútnického miesta Einsiedeln vo Švajčiarsku. Počula hlas, ktorý ju vyzval, aby založila živý ruženec. Hlboko veriaca žena v domácnosti a matka jedného syna výzvu nasledovala. Na svätej omši sa jej raz zjavil aj Kristus, tvár mal plnú krvácajúcich rán a na hlave mal tŕňovú korunu. S krvou zaliatou tvárou sa na ňu pozrel a ona počula jeho hlas:
„Pretože ľudia nezachovávajú Božie prikázania, ale páchajú rovnaký hriech ako Adam a Eva, chcú sami rozhodovať o dobre a zle, Večný Otec pripustí, že v ďalších dňoch bude obeta Ábela a obeta Kaina. Vaším východiskom je zadosťučinenie pred Večným Otcom.“
Posolstvá prijíma Manuela so schválením diecézneho biskupa Aachenu Mussinghoffa, ktorý jej určil aj duchovného otca a tešila sa aj návšteve kardinála J. Ratzingera.
Prvé modlitbové stretnutie sa konalo vo farskom kostole. Zjavila sa Božia Matka celá v bielom, na hrudi mala červené Srdce obklopené tŕňovou korunou. Jej posolstvo sa týkalo starosti o vnútorne rozštiepenú Cirkev a o veľký odpad od viery našej doby. Počas piatich rokov vyzývala tak ako vo Fatime a Medžugorí – k modlitbe ruženca a nakoniec sľúbila, že na tom mieste stále zostane.

  1. novembra 2018, počas eucharistickej adorácie, zazrela Manuela po prvý raz „Pána v postave ako je Pražské Jezuliatko so zlatou korunou a zlatým brokátovým odevom v Najsvätejšej Hostii v monštrancii“.
  2. decembra 2019 Jezuliatko ohlásilo „TRI ŤAŽKÉ ROKY“! Vtedy nikto o pandémii ani netušil a už vôbec nie o návrate islamského teroru do Kábulu! O mesiac potom Pán prisľúbil:
    „Ja vás prenesiem cez toto súženie, cez všetku temnotu. Svojou vzácnou krvou som vás vykúpil.“
  3. mája 2021 tisíce veriacich v Nemecku nasledovali výzvu Jezuliatka na zmiernu modlitbu. Až keď sa vo vyše stovke farností svätokrádežne žehnali homosexuálne páry a z mnohých kostolov viali dúhové vlajky, sa jasne ukázalo ako naliehavo je taká modlitba uzmierenia a nápravy potrebná.
    V rovnaký deň, na ktorý padla aj Slávnosť nanebovstúpenia Pána -13. mája 2021 – mala Manuela S. počas eucharistickej poklony nové zjavenie Pána. Jeho slová zaznamenala:

„Vidím do vašich sŕdc a chcel by som byť Kráľom vašich sŕdc. Milujte nápravnú modlitbu uzmierenia, pretože v týchto dňoch sa zhrešilo proti nebeskému Otcovi. Ľudia stratili bázeň a úctu pred Večným Otcom. Pozrite, ja som za vás dal všetko – za vaše vykúpenie. Ja som trpel a dal som ako výkupné moju krv a nakoniec a aj moju vodu, keď už bola moja krv úplne vyliata.
Ako sa odpláca za moju lásku?
Preto si želám 11. júna ďalšiu modlitbu nápravy. Moja najsvätejšia Matka k vám už často hovorila na celom svete. Prečo nie sú vaše uši a vaše srdcia otvorené? Nechcem, aby sa moje domy stali cintorínmi duší. Pozrite, vašimi modlitbami a obetami dosiahnete zmilovanie Večného Otca, moje milosrdenstvo. Modlite sa, obetujte, robte pokánie!“
„Prosby modlitieb ponorím 11. júna do môjho Najsvätejšieho Srdca. Premýšľajte o mojich slovách a nezatvárajte si srdcia. Je to na vás, milé duše. Svojimi modlitbami môžete zvolať na seba zľutovanie Večného Otca. Modlite sa a robte zmierne pokánie! To, že k vám hovorím, je aktom môjho milosrdenstva, pretože vás nechcem vás vidieť zatratených, ale vás chcem zachrániť.“

Aká vážna je situácia ukázalo zjavenie na Troch Kráľov 2021:
„Svet bude otrasený. Pretože ľudia nepoznajú môjho Večného Otca a chcú žiť bez neho, bude všetko očistené. To sa musí stať, ako je napísané. Čoskoro nastane veľký prelom, prelom, ktorý sa mnohým ľuďom stane skazou. (…) Máte nádej, že zakrátko bude všetko také, ako bolo predtým. To, milé duše, tak nebude! Modlite sa a obetujte! Zostaňte mi verní!“


MODLITBA ZA KŇAZOV sv. TERÉZIE z LISIEUX

Ó, Ježišu, večný veľkňaz, zachovaj svojich sluhov v ochrane svojho Najsvätejšieho Srdca, kde im nikto nemôže ublížiť. Zachovaj bez poškvrny ich posvätné ruky, ktoré sa denne dotýkajú tvojho Najsvätejšieho Tela, zachovaj bez poškvrny ich ústa, ktoré sú zavlažované tvojou predrahou krvou.
Zachovaj čisté ich srdcia, v ktorých je odtisnutá pečať tvojho slávneho kňazstva a ochráň ich od všetkých pozemských náklonností.
Daj, aby rástli v láske k tebe a zachráň ich od svetskej nákazy. Udeľ im moc, aby premieňali srdcia, ako premieňajú chlieb a víno. Žehnaj ich prácu, aby im prinášala hojný úžitok a udeľ im korunu večnej slávy. Amen.

ZASVÄTENIE SA PANNE MÁRII

Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, plná dôvery prichádzam k Tebe. Chcem sa Ti úplne zasvätiť ako Tvoje dieťa. Navždy sa Ti zasväcujem a darujem.
Zasväcujem Ti celý svoj život, dušu, schopnosti, talenty aj bolesti. Všetko, čím som, čo mám a čo robím, všetko nech je Tvojím vlastníctvom. Tebe, Panna Mária, odovzdávam minulosť, prítomnosť aj budúcnosť.
Zasväcujem ti, Matka, aj svoju rodinu, svojich priateľov. Bez akejkoľvek výhrady nechávam vládnuť Tvoje Nepoškvrnené Srdce nado mnou, nad mojou rodinou a nad tými, ktorých mi chceš zveriť. Stále chcem myslieť na to, že Ti patrím, že ma vedieš a ochraňuješ.
Nepoškvrnená Matka, zasväcujem Ti obety a úsilie každého dňa, sľubujem ti, že sa budem s láskou k Tebe modliť ruženec a oslavovať Tvoju pamiatku a tak uzmierovať Boha za všetky urážky i Tebe spôsobené bolesti. Matka, Tvoja som teraz i naveky. Skrze Teba a s Tebou chcem navždy celkom patriť Ježišovi. Amen.

K FATIMSKEJ PANNE MÁRII:

Najsvätejšia Trojica, Otec, Syn a Duch Svätý, s hlbokou úctou sa ti klaniame, Obetujeme ti najsvätejšie Telo, krv, dušu a božstvo nášho Pána Ježiša Krista, prítomného vo svätostánku. Pre jeho nekonečné zásluhy ťa prosíme, odpusť nám všetky hriechy. A nielen nám, ale aj všetkým našim priateľom i nepriateľom.
Pokorne ťa prosíme, odpusť nám všetky urážky, ktorých sa ti denne od nás dostáva. Odpusť nám aj tie, ktorými sme urazili Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, ktoré ťa tak veľmi miluje.
Jej prostredníctvom ti obetujeme naše modlitby, obety a všetky dobré skutky ako náhradu za neprávosti, spáchané proti jej Nepoškvrnenému Srdcu.
Obetujeme ich tiež za našu mládež, jej rodičov a vychovávateľov. Prijmi ich aj za obrátenie hriešnikov, pohanov a našich bratov žijúcich v blude.
Vrúcne ťa prosíme, daj nám svätých kňazov, biskupov a apoštolov. Zveľaďuj a chráň svoje dielo, aby sme jednotne a horlivo pracovali za rozšírení Božieho kráľovstva na zemi. Nech sa vždy stane tvoja svätá vôľa.
Odovzdávame sa ti, obetujeme a zasväcujeme v spojení s Nepoškvrneným Srdcom Panny Márie.
Dopraj nám všetky milosti. Daj, aby sme ťa lepšie poznali a z lásky ti slúžili. Zmiluj sa nad dušami v očistci.
Nakoniec ti vrúcne ďakujeme, za všetko, čím si obdaril našu dušu a naše telo.
Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, buď nám spásou. Kráľovná presvätého ruženca, oroduj za nás. Amen. (S povolením cirk. vrchnosti Nitra č.1285/46)

Sv. MICHAL ARCHANJEL

bráň nás v boji, buď nám ochrancom proti zlobe a úkladom diabla. Pokorne prosíme, nech mu Boh ukáže svoju moc. A ty, knieža nebeských zástupov, Božou mocou zažeň do pekla satana a iných zlých duchov, ktorí sa na skazu duší potulujú po svete. Amen. Sláva Otcu …

SLÁVNE KNIEŽA NEBESKÝCH VOJSK
svätý Michal archanjel, chráň nás v boji a hroznom zápase, ktorý vedieme proti kniežatstvám a mocnostiam, proti vládcom tohto temného sveta a proti zlým duchom.
Príď na pomoc ľuďom, ktorých všemohúci Boh stvoril nesmrteľných na svoj obraz a podobu a ktorých draho vykúpil z moci satana.
Bojuj dnes Pánov boj s légiami svätých anjelov, tak ako si kedysi bojoval proti Luciferovi, vodcovi pyšných duchov a všetkých odbojných anjelov, ktorí boli proti tebe bezmocní a už nebolo pre nich miesta v nebi.
Učiň, aby anjel odpadlík, ktorý sa zmenil na anjela temnosti, a ešte sa stále plazí po zemi, aby nás zničil, bol zvrhnutý do priepasti spolu so svojimi nasledovníkmi. Dnes tento prvý nepriateľ ľudstva a vrah od počiatku znova nadobudol sebadôveru. Prestrojený za anjela svetla chodí so zástupmi skazených duchov, napáda zem a vyhladzuje meno Pána Boha a Ježiša Krista, plieni, zabíja a posiela do večnej záhuby duše, ktorým bola určená koruna večného života.
Tento skazený had je ako nečistý prúd, ktorý vlieva do ľudí so zvrátenou mysľou a spustnutým srdcom jed svojej zloby, ducha klamstva, bezbožnosti a rúhania a smrteľný dych nečistoty, neresti a ohavnosti. Títo prefíkaní nepriatelia ľudstva zaplavujú blenom a palinou Cirkev, nepoškvrnenú Baránkovu nevestu, a dotýkajú sa jej posvätných pokladov.
Ponáhľaj sa, nepremožiteľné knieža, na pomoc Božiemu ľudu proti vpádom zatratených duchov a dožič mu víťazstvo. Amen.
Nekonečný Bože, ty obdivuhodne určuješ úlohy anjelom i ľuďom. Prosíme ťa, pošli svojich anjelov, ktorí ti ustavične slúžia v nebi, aby nás ochraňovali v pozemskom živote. Skrze nášho Pána Ježiša Krista. Amen.

K DUCHU SVÄTÉMU
Pane, zošli svojho Ducha a obnovíš tvárnosť zeme! Pane, obnov svoje prvé Turíce. Ježišu, udeľ všetkým milovaným kňazom dar rozlišovania duchov, obdaruj ich všetkými svojimi darmi, rozmnož ich lásku, urob z nich neohrozených apoštolov a pravých svätých medzi ľuďmi.
Duchu Svätý, Bože lásky, príď ako mocný vietor do našich katedrál, do večeradiel, do najbohatších domov práve tak, ako do najpokornejších príbytkov. Naplň celú Zem svojím svetlom, svojou útechou a svojou láskou! … Príď a povzbuď ľudí v tejto dobe takej plnej úzkostí, osvetli neistú budúcnosť mnohých, upevni tých, ktorí ešte váhajú na Božích cestách.
Duchu svetla, rozptýľ všetky temnoty zeme, uveď blúdiace ovce do Božieho ovčinca, pretrhni oblaky prikrývajúce tvoje tajomné svetlo. … Naplň všetky srdcia svojimi premnohými a vzácnymi darmi, ó božský plod obety Kalvárie, … (Krátené: Marthe Robinová, Turíce 26. mája.1939)

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *