Kňazi, nezabúdajte na srdcia Márie a Ježiša

15. septembra 2011, na sviatok Sedembolestnej Panny Márie, benediktín, ktorého poznámky boli uverejnené v knihe In sinu Jesusi od Márie vypočul toto vyznanie:

„Je stále opustený v tejto sviatosti, ignorovaný, vydaný hriešnikom – a to všetko Jeho vyvolenými, Jeho milovanými kňazmi, ktorí majú byť útechou a radosťou Jeho Srdcu. […]

Moje materinské Srdce neprestane trpieť neúctou, ľahostajnosťou a nevďačnosťou toľkých duší k sviatosti nesmrteľnej lásky môjho Syna. […]

Áno, môj milovaný synu, ôsmym zármutkom môjho Nepoškvrneného Srdca je, že Môj Syn je tak často urážaný vo sviatosti Jeho Lásky… Táto moja bolesť bude trvať až do konca časov“. Ponorme sa do jej slov a urobme si utrpenie našej Matky naším.

Prečo nám Ježiš zanechal Najsvätejšiu sviatosť?

Mária vysvetlila: „Skrze túto sviatosť miluje svojich, milujúc ich až do krajnosti (Jn 13,1; Lk 22,15) – až do konca každej stvorenej možnosti a až do konca tohto pomíňajúceho sa sveta. Jeho eucharistická láska presahuje všetky zákony pominuteľnej povahy: na zemi niet väčšieho zázraku ako skutočná prítomnosť môjho Syna v Oltárnej sviatosti “(15. septembra 2011).

Táto Kristova láska nás nabáda, aby sme dávali svoju milujúcu odpoveď, o to veľkorysejšiu, keď si uvedomíme, že tak často namiesto vďačnosti – zažíva zabudnutie, namiesto prítomnosti – opustenosť, namiesto vernosti – zradu, namiesto slávy – zneužívanie… Mária podrobne vysvetľuje, čo spôsobuje bolesť jej srdcu a čo je výrazom zrady Ježiša.

Nenechajú Ho spoznať iným

„Ako je zradený? No, jeho kňazi, moje deti, ho zrádzajú, keď ho nedajú spoznať iným, keď tým, že neučia o tajomstve jeho skutočnej prítomnosti, nechávajú duše v temnote nevedomosti, bez tepla a svetla “(september 15, 2011).

V zázname z 10. októbra 2007 je jedna z Ježišových žiadostí: „Chcem, aby ste mojim veriacim pripomenuli, že svätá omša je skutočná obeta. Na toto sa zabudlo. Nikto už nehovorí, že počas Eucharistie sa obnovuje moja obeta a že som prítomný na oltári, ako som bol na kríži, ako kňaz aj ako obeta. Pred ich očami sa zjavuje plnosť mojej obety, vykonanej z lásky. Musíte im o tom povedať. Chcem, aby ste sa stali Jánom pre moje srdce. Naplním vašu dušu slovami svojej lásky, aby ste ich mohli odovzdať tým, ktorí ich potrebujú počuť.“

Podobný prísľub a podobnú výzvu nachádzame v správe z 29. októbra 2007:

„Chcem, aby si si pripomenul moju osamelosť vo svätostánku. […] Nie som nejaký neživý predmet vo svätostánku. Je to Moje Srdce, ktoré na vás čaká vo svätostánku ; Obraciam svoj láskavý pohľad na tých, ktorí sa k nemu približujú. Som v ňom, aby som vás živil a napĺňal radosťou z mojej prítomnosti “.

Odrádzajú ostatných

Tu je druhý dôvod Máriinho utrpenia: niektorí kňazi „zrádzajú môjho Syna, keď svojím príkladom odrádzajú iných od uctievania, klaňania sa a láskyplnej starostlivosti o jeho prítomnosť. Zrádzajú Ho aj vtedy, keď nehodne slávia svätú omšu a keď Ho vydávajú hriešnikom, ktorí mu nechcú dať svoje srdce, hľadajúc Jeho milosrdenstvo a odpustenie hriechov. […] Aj moje Srdce trpí, keď sa svätá obeta svätej omše slávi v zhone, bez vďakyvzdania; keď pozornosť nie je na mojom Synovi, Baránkovi, ale na Jeho služobníkovi, ktorý tým, že upútava pozornosť všetkých, berie Bohu to, čo mu právom patrí: láskavú pozornosť každého srdca počas svätých tajomstiev“ (15. 2011).

Toto utrpenie Márie je aj utrpením Ježiša. V poznámke z 21. februára 2008 nachádzame Jeho slová – protijed:

„Ľutujem bezstarostnosť, s akou niektorí kňazi pristupujú k mojim svätým tajomstvám. Liekom na ich nedostatok úcty, pozornosti a zbožnosti je obrátenie sa k mojej matke. Je na nej, aby pripravila kňazské srdcia na dôstojné slávenie Najsvätejšej obety. Moja matka sa stará o svojich synov. Chce ich vidieť pristupovať k oltáru s pokorou, s čistým a nevinným srdcom, s hlbokou adoráciou. Sprevádza každého kňaza pri všetkých posvätných činnostiach jeho služby. Každého z nich podporuje svojím všemocným príhovorom.

Moja matka je ochrankyňou všetkých kňazov a chcem, aby bola za takú uznávaná. Kňaz, ktorý to vie, nájde útočisko v pokušení; bude v bezpečí pod plášťom jej ochrany. Ak padne pre svoju slabosť alebo zanedbanie, zodvihne ho a nasmeruje ho na cestu pokánia a svätosti.

Kňazi, ktorí nespolupracujú s mojou Nepoškvrnenou Matkou, zažijú vo svojom kňazstve vyhorenie. Bol som to ja, kto chcel, aby bola moja matka so mnou v hodine mojej najväčšej obete. Zveril som ju svojmu milovanému učeníkovi Jánovi, aby všetci kňazi pochopili, že miesto mojej Matky je po boku každého z nich, najmä keď pristupujú k oltáru, aby obetovali moju obetu Otcovi a hovorili a konali v mojom mene. Počas svätej omše vždy vnímajte jej mystickú prítomnosť. Je po tvojom boku. Je rada, že rozdávate plody môjho vykúpenia a aktívne sa na ňom zúčastňuje. Ruky každého kňaza sú nejakým spôsobom vložené do rúk mojej Matky. Spolupracuje s kňazom. Potichu, ale veľmi efektívne sa zúčastňuje obety obnovenej na oltári a jej prítomnosť je skutočná, hoci neviditeľná.

Nechávajú Ho samého

Mária tiež narieka nad tým, že Ježiš zostáva sám vo svätostánku. Plače, pretože niektorí kňazi ho „nechávajú samého v uzavretých kostoloch a sťažujú alebo dokonca znemožňujú dušiam priblížiť sa k svätostánku a zostať v nádhere jeho eucharistickej tváre.

Zrádzajú ho aj vtedy, keď nechávajú svoje kostoly, aby sa stali miestami plnými hluku a svetských rečí, a keď nerobia nič, aby dušiam ukázali živé tajomstvo jeho lásky, teda jeho prítomnosť vo svätostánku “(15. septembra 2011).

Aj tieto Máriine slová vyjadrujú Ježišovo nezmerné utrpenie. Sám o tom veľakrát hovorí:

„Je mi ľúto, že tí, ktorých som si vyvolil a určil za svojich priateľov a kňazov, Mi nechcú robiť spoločnosť, nechcú počúvať, čo im chcem povedať, a nechcú Mi zveriť to, v čom sa skrývajú, ich srdcia. Čakám ich. Teším sa na ich príchod a… Som sklamaný, pretože tak málo mojich kňazov chápe, že – ustanovením sviatosti mojej lásky – som si prial, aby kňazi, ktorí slávia moju obetu a sýtia môj ľud mojím telom a krvou, našli v mojej eucharistickej prítomnosti liek na všetku osamelosť, na každý ich strach a potrebu lásky, ktorú som im vnukol. Bez lásky, pre ktorú boli stvorení, zažívajú len bolestnú prázdnotu. Mám k nim blízko, čakám ich. Prečo neprichádzajú ku mne?“ (30. januára 2009).

„Strácanie času

Toto je to, čo od teba chcem: čas ‚stratený‘ v mojej prítomnosti, čas, ktorý je mi daný len pre mňa. Chcem, aby všetci kňazi počas svojich modlitieb obnovili svoju vďačnosť. Chcem, aby prišli ku Mne, aby boli so Mnou, pre Mňa, len kvôli Mne, pretože som hodný všetkej ich lásky. Myslíte si, že som sa stretával so svojimi apoštolmi, aby som plánoval akcie, organizoval ich a vypracoval stratégiu pre naše aktivity? Toto všetko je pozemský spôsob dosiahnutia želaných výsledkov. Keď som kráčal so svojimi učeníkmi, keď som s nimi odpočíval, bolo nám potešením byť spolu. Boli so Mnou len pre Mňa a ja som zostal s nimi z lásky k nim, tak ako zostávam vo Sviatosti Oltárnej, z lásky k celej Cirkvi a najmä z lásky k Mojim kňazom.

Prečo to ešte nepochopili? Celá ich kňazská služba musí pochádzať z „bytia so mnou“ a potom prinesie hojné a životodarné ovocie – ovocie, ktoré pretrvá“ (3. februára 2009).

Tým, ktorí budú mať odvahu „s Ním strácať čas“, Ježiš sľubuje tieto milosti: „Poď ku mne, prítomný vo sviatosti mojej lásky, a ja ťa poučím. Utekaj ku Mne, keď si stratený a zmätený, a ja ti pošlem svoje Svetlo a svoju Pravdu “(3. marca 2009).

„Moje srdce túži po láske svätých. Tým, ktorí prichádzajú ku Mne, dávam lásku a svätosť, vďaka ktorým je môj Otec oslávený. Toto sa deje prostredníctvom dôverného pôsobenia môjho Ducha. Kdekoľvek som prítomný vo sviatosti mojej lásky, je prítomný aj Duch Otca a Syna “(29. októbra 2007).

„Tam, kde sa moji kňazi vrátia k modlitbe, budú prekvitať nové povolania a ich úroda bude bohatá. Rozmnožím počet svojich kňazov, ako som rozmnožil chlieb a ryby, aby som nasýtil zástupy na púšti. Keď kňazi zanechajú modlitbu, oni opustia Mňa a potom prestanem žehnať ich diela a nechám ich pre seba a bez modlitby – bezo Mňa – nezmôžu nič “(15. júla 2012).

Nočná adorácia

Dážď zvláštnej priazne Ježiš sľubuje aj tým, ktorí prijmú modlitbu nočnej adorácie: „Len v nebi spoznáte hodnotu času stráveného týmto spôsobom. Tak poď ku mne. Navštív Ma a zostaň so Mnou v noci a ja budem pre teba pracovať, s tebou a cez teba cez deň. Počas noci adorácie dostanete z môjho Srdca to, čo inak nemožno získať, predovšetkým oslobodenie duší spod vplyvu a útlaku moci temnoty. Nočnou adoráciou je zachránených a oslobodených viac duší než akoukoľvek inou formou modlitby: táto modlitba vás spája s mojimi nocami modlitby počas môjho pozemského života. Príďte ku Mne v noci a počas dňa zažijete Moju silu a prítomnosť s vami. Požiadajte Ma o všetko a na úsvite zažijete moju milosrdnú pomoc. Mám privilegovanú lásku k tým, ktorých volám, aby boli so mnou počas noci.

Modlitba nočnej adorácie má silu a účinnosť tejto pôstnej modlitby, ktorú som odporučil apoštolom ako prostriedok na vyháňanie démonov z ich umučených a utláčaných duší. Z tohto dôvodu sa démoni obávajú a nenávidia nočnú adoráciu, zatiaľ čo anjeli sa z nej radujú a dávajú sa do služieb duši, ktorá ju chce podstúpiť “(12. novembra 2012).

Kaplnky adorácie

„Keď som niekde zbožňovaný, moja skrytá činnosť v dušiach sa zázračne zväčšuje. Toto miesto sa stáva centrom, z ktorého vyžaruje láska, život a svetlo do sveta. Adoračné kaplnky nie sú len útočiskom zbožných veriacich. Sú to svetelné centrá intenzívneho božského pôsobenia, ktoré presahujú steny kaplnky – do domovov, škôl a nemocníc, ako aj do temných a chladných miest, kde sú duše zotročené Satanom – aby prenikli do sŕdc, uzdravili chorých a volali po návrate domov tých, ktorí sa odo mňa vzdialili “(26. augusta 2010).

Odškodnenie

„Keď je moja láska odmietnutá, keď nie je uznaný dar môjho Tela a Krvi, keď nie je dôstojne prijímaný a uctievaný milujúcimi a čistými srdcami, trpím Božími bolesťami. To znamená, že moja láska je zranená; Moje Božské Srdce je zranené. Preto hľadám svojich kňazov, aby Ma potešili a odmenili Ma za chlad, krutú ľahostajnosť, nevďačnosť a neúctu, ktorými trpím vo sviatosti mojej lásky.

Sú útechy, ktoré Mi môžu ponúknuť iba Moji kňazi, ktorí sú na zemi, v údolí tieňov smrti. Len tí, ktorí žijú pre oltár a službu, Mi môžu poskytnúť útechu a zbožňujúcu lásku, ktorá utíši utrpenie, ktoré drví moje Srdce. Tajomstvom lásky je, že ja, ktorý som zdrojom nebeskej slávy a šťastia, musím znášať následky ľudského zlyhania, aby som odpovedal na moju eucharistickú lásku.

Nie je také ťažké urobiť to, čo od vás žiadam. Dajte mi svoju prítomnosť. Ponúknite mi vašu spoločnosť. Zostaňte v nádhere mojej eucharistickej tváre. Odovzdajte sa môjmu eucharistickému Srdcu, aby ste sa premenili a aby som vás mohol použiť ako nástroje lásky a uzdravenia pre svojich kňazov, vašich bratov“ (16. marca 2010).

Buďte obeťou lásky!

„Môžem ti povedať viac o tomto ôsmom zármutku Môjho Srdca?“ – pýta sa dnes každého z nás, Mária, Matka naša. „Je to spôsobené vašou nedostatočnou štedrosťou; keď nedokážeš odpovedať láskou na lásku… Keď ľutuješ čas pre Toho, ktorý je z lásky k tebe prítomný vo Svätej Eucharistii. Hovorím to nielen vám, ale všetkým mojim kňazským synom a všetkým zasväteným dušiam, ktoré žijú s mojím Synom pod jednou strechou, no správajú sa k nemu ľahostajne, bezstarostne a formálne s odstupom. Cítiš aj ty bolesť Ôsmeho zármutku v mojom srdci, spôsobenú ranami, ktoré sú Mi znovu a znovu uštedrené?

Zostaň dnes so Mnou v tomto utrpení a uteš moje Materské a Nepoškvrnené Srdce tým, že budeš uctievať môjho Syna, požehnaný plod môjho lona, ​​a dáš Mu celého seba v obeti lásky! (15. 9. 2011).

Zdroj: modlitba.sk, In sinu Jesu, Obrázok: Tamtiež

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *