„Pán žatvy.“ Tajomný obraz, ktorý osvetľuje temnotu

Obraz Ježiša v tme „Pán žatvy“

„Ako slnko rozžiarim domy, kde Ma budú uctievať týmto tajomným obrazom: zohrejem najchladnejšie byty a naplním každú dušu radosťou. Koľko svetla vyžaruje z mojich očí so zaviazanými očami “- čítame nápis na pravej strane obrazu.

Málo známy obraz Ježiša

V internetových príspevkoch sa už dlhšie objavuje málo známy obraz Ježiša. Vo zvislom ráme stojí náš Pán bosý, v ruke drží trstinu a na krku mu visí dlhá reťaz s okovami.

Vidno stopy mučenia a bolesti, šaty nezakrývajú Jeho telo, ruky vyzerajú zlomené, hoci sú pevne zviazané.

Dotýka sa srdca a vyvoláva slzy obrátenia. História obrazu je zahalená tajomstvom, je ťažké zistiť fakty. Z výskumu, ktorý sa uskutočnil pri napísaní tohto článku, vieme, že autorom je pán Andrzej Tuszyński z Gdanska, ktorý povedal, že sa venoval autentickej maľbe, neabsolvoval umelecké školy, ale cítil túžbu slúžiť Kristovi tým, čo sa sám naučil.

„Naplním každú dušu radosťou“

Obraz Ježiša v tmavej komore s názvom Pán žatvy bol namaľovaný v máji 1985 pri štúdiu Písma. Keď dokončil svoje dielo, narazil na opis Ježišovho súdu z meditácií bl. Anny Emmerich a neskôr s tajomným vyznaním Ježiša napísaným v jednej z talianskych brožúr. Talianska rehoľníčka s iniciálami L. L. v súkromnom zjavení zapísala Ježišove slová, ktoré jej mal sprostredkovať 12. septembra 1939:

Ako slnko rozžiarim domy, kde Ma budú uctievať v tomto tajomnom obraze. Zohrejem najchladnejšie domy a naplním každú dušu radosťou. Koľko svetla vyžaruje z mojich očí so zaviazanými očami…

Tuszyński sa rozhodol zahrnúť do obrázku slová prevzaté z brožúry sestry Lucie Liberatore (sú to iniciály L. L.) s názvom L’era dello Spirito Santo, éra Ducha Svätého.

Obraz Ježiša v tme „Pán žatvy“

Súkromné ​​zjavenia

Postava Ježiša, ktorú namaľoval Tuszyński, bola istý čas umiestnená v kostole sv. Jakuba v Gdansku u o otcov kapucínov. Ukázalo sa, že sa to týka iného súkromného zjavenia, ktoré sa odohralo 7. februára 1985 v Orunii v Gdansku.

Skromná krajčírka, vdova, Anna Bronowicka, mala počas súkromnej modlitby vidieť uväzneného Ježiša očami svojej duše. Keď v máji 1985 náhodou vošla do kostola sv. Jakuba a uvidela obrázok – bola ohromená.

Maliar a žena sa nepoznali, no vízia, ktorú obaja zažili v rôznych časoch, sa ukázala ako konzistentná a to konzistentná v detailoch.

Kde je originál maľby?

Osud pôvodného obrazu nie je známy. Maľované kópie sú dostupné a dokonca si ich môžete kúpiť v internetových obchodoch. Samozrejme, ak niekto z našich čitateľov pozná obraz alebo miesto, kde je vystavený – budeme vďační za zdieľanie tejto informácie.

Obraz Ježiša je taký dojemný a súcitný, že kontemplácia môže byť veľkou pomocou pri znovu prežívaní tajomstva Ježišovho uväznenia.

 

Zdroj: aleteia.pl, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *