Brat “bankomat” a zázraky na jeho príhovor

Úžasný Boží služobník: Joan, vďačná matka

Je to úžasný Boží služobník! Ako to všetko Boh cez neho usporiadal! V marci 2020 môjmu synovi bola doručená výpoveď z práce. Bol zdrvený, mal veľkú pôžičku na auto a súčasná situácia v krajine nebola jednoduchá; neustále prepúšťanie a žiadne vyhliadky na novú prácu.

„Náhodou“ som počula o Božom služobníkovi, otcovi Wenantym. Našla som si novénu a požiadala som ho, aby sa prihovoril za môjho syna. Neuveriteľné, no akoby mu ponuka zamestnania prišla priamo z neba. Výpoveď sa skončila a na druhý deň pracoval na novom mieste a nemusel sa tak starať o splácanie úveru.

Budem rada, keď bude otec Wenanty povýšený k úcte na oltár a túto novénu budem odporúčať všetkým, ktorí to potrebujú. Boh ťa žehnaj, úžasný služobník Boží, že si pomáhal môjmu synovi.

Mimoriadny účinok: Halina, Bydgoszcz

Náš príbeh je komplikovaný. Rok a pol sme sa s manželom modlili za dobrú prácu. Prípad bol ťažký, lebo manžel má 50 rokov a pracoval vo firme, kde dobre zarábal. Táto práca ho však čoraz viac trápila, stresovala – brala mu zdravie a radosť zo života.

Je však ťažké dať výpoveď z dobre platenej práce bez toho, aby ste sa poobzerali po inej. Začali sme sa teda modliť na príhovor otca Wenantyho. Po nejakom čase bol môj manžel prepustený. Mal trojmesačnú výpovednú lehotu, kedy nemusel pracovať a dostal aj odstupné. Bol rád, že si môže oddýchnuť, aj keď sme sa obávali budúcnosti. Požiadali sme otca Wenantyho, aby pomohol manželovi nájsť si novú, dobrú prácu, ktorá by bola prínosom pre nás aj pre ostatných.

Keď sa zdalo, že sa otvárajú nové vyhliadky, vypukla epidémia koronavírusu a všetky možnosti boli zmrazené. Firmy nielenže neprijímali nových zamestnancov, ale prepúšťali aj tých čo mali. Čakali sme ďalšie tri ťažké mesiace a neustále sme prosili otca Wenantyho o pomoc. A podarilo sa nám to. Od júna má môj manžel dobrú, zaujímavú a mimoriadne rozvíjajúcu sa prácu. Ostatným spoločnostiam pomáha postaviť sa na nohy.

Ďakujeme otcovi Wenantymu, že nám pomohol v tomto naozaj náročnom prípade – tak kvôli veku môjho manžela, ako aj jeho požiadavkám. Ukázalo sa tiež, že keď sme otca Wenantyho požiadali o pomoc, aj ja som dostala príležitosť pracovať v dobrej firme, kde sa môžem rozvíjať. Príhovor otca Wenantyho je mimoriadne účinný, aj keď si niekedy na výsledok musíte chvíľu počkať.

Odmenená vytrvalosť: Vďačný ctiteľ

Šesťkrát som sa modlil novénu k Božiemu služobníkovi, otcovi Wenantymu. K modlitbe ma povzbudil jeden priateľ, s ktorým som hovoril o ťažkostiach pri hľadaní práce. Vyčerpal som vlastné možnosti: nápady, kontakty – stále pre mňa nebola práca, napriek vtedajšej nízkej nezamestnanosti.

Keď sa peniaze míňali, pomyslel som si, že je to moja posledná šanca. Použil som radu priateľa a skromný nástroj v podobe novény k Božiemu služobníkovi. V posledný deň novény som začal pracovať.

Kamarátka ma raz odporučila do svojej firmy a náborové aktivity sa len zrýchlili. Nová práca a živobytie ma bavili, hoci to nebola moja vysnívaná práca – v úplne inej oblasti ako doteraz. Úplne som nechápal,prečo som sa dostal do prostredia, kde boli síce dosť vysoké zárobky, ale druh práce nezodpovedal môjmu vzdelaniu ani talentu.

Čoskoro boli moje otázky Bohu zodpovedané: pandémia bola pred nami a kvôli neistým časom mi spoločnosť po skúšobnej dobe nepredĺžila zmluvu. Zostal som bez práce, ale zarobené peniaze (viac ako kedykoľvek predtým) mi umožnili dôstojne prežiť.

Začal som ďalšiu novénu. Začal som ju, keď prišla nádej na novú prácu. Niekedy v posledný deň novény som po rozhovore dostal negatívnu odpoveď, takže som veril, že to nie je práca, ktorú pre mňa Boh chce.

A opäť, keď sa míňali peniaze, prišla pomoc – a to bol štátny príspevok pre tých, ktorí v dôsledku pandémie prišli o prácu, a toto bolo ako nečakané vreckové od príbuzného. Keď som sa modlil cez Božie slovo, vedel som, že Bohu na mne záleží. Bol som uistený, že ma nenechá dostať sa do núdze. A dal mi na to dôkazy.

Na poslednú chvíľu, keď som si musel požičať, som dostal pracovnú ponuku na dvoch miestach naraz. Sú to veľmi hodnotné práce, kde môžem naplniť a urobiť niečo dobré. Ich prijatiu predchádzala novéna k otcovi Wenantymu.

Preto mu veľmi pekne ďakujem za jeho príhovor a odporúčam novénu aj ďalším ľuďom. Chcem dodať, že čas hľadania dobrej práce mi umožnil spoľahnúť sa na Božiu Prozreteľnosť, dôveru, stať sa pokornejším a pokojnejším. Prinieslo to teda duchovné ovocie.

Chcel by som poďakovať otcovi Wenantymu a ľuďom, ktorí ho propagujú, pretože cez nich sa ku mne dostal leták s novénou!

Práca snov: Alina, Płock

Po ukončení prvého stupňa štúdia som sa rozhodla hľadať si prácu. Vedela som, že to nebude ľahko zlučiteľné s mojím vzdelaním. V hmle som hľadala niečo, v čom by som sa našla. Odovzdala som životopis. Bola som na jednom pohovore, ale čoskoro minul vyhradený čas spoločnosti na odpoveď. Nikto iný mi na životopis neodpovedal.

Začal sa druhý mesiac hľadania a ja som už rezignovala, nevedela som, čo mám robiť. Našla som na internete modlitbu k otcovi Wenantymu, v ktorej som tento problém odovzdala Bohu. Po pár hodinách mi zazvonil telefón s ponukou práce vo firme, kde som bola na pohovore.

Na tejto pozícii pôsobím už vyše roka a môžem smelo povedať, že je to pre mňa práca snov. V tíme mám veľmi milých ľudí, ktorí ma trpezlivo všetko naučili a manažér ma chápe a váži si ma.

Otec Wenanty pre mňa okrem práce určite získal veľa priazne, aby som si mohla plniť svoje povinnosti s ňou spojené – všetko bolo pre mňa nové a rýchlo som sa presadila. Zrátané a podčiarknuté: Otec Wenanty je úžasný, rýchly obhajca práce!

Návšteva susedy: Bogusława, Lublin

Keď som čítala mesačník „Rytier Nepoškvrnenej“, ktorý som dostala s brožúrkou Novéna k Božiemu služobníkovi, pátrovi Wenanty Katarzynovi, veľmi ma prekvapila jeho osobnosť. Bola som v ťažkom finančnom období – prišla som o prácu. Úprimne som sa modlila k otcovi Wenantymu a prosila Boha o milosť získať prácu. Modlila som sa k nemu novénu.

Po jej skončení prešli tri dni, keď za mnou prišla suseda – v úplne inej veci. Nevedel, že som prišla o prácu, a ako sa neskôr ukázalo, nenapadlo ju, že by sa ma spýtala, či by som nechcela robiť upratovačku v závode, kde pracuje. Tá myšlienka jej prišla zrazu. Bola som rada a na druhý deň ráno som tam išla. Bolo 18.2.2019 a od druhého dňa som nastúpila do práce a pracujem tam doteraz.

Pokračujem v modlitbe k otcovi Wenantymu a tiež sa modlím a prosím nášho Pána, aby pozdvihol otca Wenantyho k úcte na oltár. Som hlboko presvedčená, že to bol on, kto mi svojim príhovorom získal milosť nájsť si prácu.

Zdroj: Modlitba.sk, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *