Životný príbeh s ponaučením na každý deň

Prvýkrát som prišiel do Medžugoria pred 10 rokmi a cítil som tam pokoj a nádej.

Potom som sa rozhodol prísť na toto sväté miesto vždy, keď to bude možné – nabiť si baterky života v modlitbe, aby som vydržal všetko, čo život prináša. A tak to bolo až do toho osudného dňa, ktorý vyzeral asi takto… Pilot a ja v malom lietadle na ceste do Medžugoria. Lietadlo z neznámeho dôvodu začne horieť. Padne krátko nato. S poslednými zvyškami síl a jednou rukou v ohni vynášam pilota z lietadla. O niekoľko sekúnd neskôr sa to, čo zostalo z lietadla, zmenilo na plamene. Stojím a pozerám, ako horí. Na oblečení cítim benzín. Horím. Jediné, čo môžem urobiť, je čakať, kým oheň urobí svoje.

A tak by to bolo… Sledoval som, ako mi horí ruka, videl som svoje vlastné kosti a pomyslel som si: Bože, prečo, prečo práve ja?! Ako zdravotnícky asistent s 30 ročnou praxou odhadujem – som v ťažkej situácii. Pomoc prichádza krátko nato. Berú nás do nemocnice v Splite. Chorvátski lekári nesúhlasia s okamžitým prevozom na popáleninovú kliniku do Viedne, pretože už nemám nádej, neprežijem. Napriek tomu prichádzam lekárskym lietadlom do Viedne, kde ma v slzách čaká mama.

Povedali jej, že neprežijem. No ja sa prebúdzam po 30 dňoch. Opäť hrozný pohľad. Nemám pravú nohu, nemám prsty, 85 percent kože mám spálených. Mám umelú transplantáciu kože. Mám na sebe špeciálny oblek. Chodím s jednou umelou nohou. Veľakrát mi povedali, že zomriem. Nikto neveril, že prežijem také ťažké popáleniny. Dokonca aj prednosta popáleninovej kliniky sa ma spýtal, či by mohol o mne nakrútiť film, pretože je zázrak, že som to prežil.

A tu som. Heinz z Nussbachu, žijem a v Medžugorí som už 25. krát! Všetkým vám, ktorí to máte ťažké a neviete ako ďalej – treba veriť v lepší zajtrajšok, verme, že naša existencia má svoj dôvod. Všetkým z vás, ktorí ste stratili vieru v lepší zajtrajšok alebo ste ju nemali, vám Medžugorie podáva svoje „ruky“ a hovorí, že existuje, pretože – Život je príležitosť, zažite ju.

Život je bohatstvo, nechaj si ho. Život je smútok, prekonaj ho. Život je boj, prijmi to. Život je život, bráň ho! – Svätá Matka Tereza nás učí.

Zdroj: Modlitba.sk, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *