Blahoslavený Alvaro del Portillo nám vyprosil viac ako jednu radosť. Ďakujem, Don Alvaro!

Už dlhšie som sa chystal napísať o milostiach udelených na príhovor dona Alvara. Dlhoval som mu to. V marci 2012 som sa oženil v Argentíne. Plní šťastia sme išli s mojou manželkou na svadobnú cestu. Pár dní po návrate sme dostali jednu z najlepších správ: budeme rodičmi! Tá obrovská radosť však bola podfarbená tmou, pretože o pár týždňov sme prišli o naše bábätko.

Bol to veľmi tvrdý úder. Nasledujúci rok manželka opäť otehotnela… a opäť sme o bábätko prišli. V januári 2014 sme sa vybrali na pár týždňov do Európy. Keď sme boli v Ríme, dostal som e-mail od môjho otca, ktorý nám povedal, že bolo oznámené blahorečenie dona Alvara Del Portillo, kňaza a biskupa milého môjmu srdcu. Pri prechádzke po Ríme sme síce trochu meškali a bola zima, ale navrhol som manželke, aby sme išli navštíviť Pannu Máriu Pokoja, prelátsky kostol, v ktorého krypte je pochovaný práve don Alvaro. Modlili sme sa na náš úmysel a všimol som si, že na oltár začínajú umiestňovať svietniky. Slávnostné ohlásenie blahorečenia malo začať. O niekoľko minút neskôr sme sa ho mohli zúčastniť. Predsedal mu otec don Javier. Po požehnaní sme zišli dolu schodmi kostola, aby sme odišli. Na naše prekvapenie sa Otec Javier modlil pri hrobe dona Alvara. Čakali sme vedľa a mohli sme ho pozdraviť a poprosiť, aby sa pomodlil na náš úmysel. Tiež nám povedal: „Ste ešte deti“ (teraz už nie tak veľmi), zatiaľ čo mi láskavo poklepal dlaňou po tvári a povedal nám, že sa bude za nás modliť a odporučil nám, aby sme išli opäť na lekársku konzultáciu. Urobili sme ako nám kázal.

Mojej manželke nakoniec diagnostikovali problém s krvou, takže kvôli tehotenstvu musela brať heparínové injekcie. Na druhej strane, neviem prečo, som si spomenul, že, keď mi niekoľko priateľov rozprávalo o svojich mimoriadnych skúsenostiach s kanonizáciou svätého Josemaríu Escriva, som si povedal, že si nenechám ujsť blahorečenie jeho nástupcu dona Alvara, keď to príde. Za našu cestu do Európy sme zaplatili o niekoľko mesiacov skôr a bolo pre nás takmer nemožné vrátiť sa v tom istom roku z Argentíny opäť do Európy a zúčastniť sa blahorečenia. Don Alvaro však už vedel, čo budeme potrebovať.

Na náš úmysel bábätka sme sa začali modliť najmä k donovi Alvarovi. O mesiac neskôr som požiadal o štipendium od Carolina Foundation na magisterské štúdium ústavného práva v Španielsku. Aj tento úmysel som zveril donovi Alvarovi a v júni som zistil, že som vyhral jedno z miest. Kurz sa mal začal začiatkom októbra 2014 a skončiť 20. júna 2015. Napriek tomu, že nadácia zvyčajne vydáva letenky do Španielska len pár dní pred začiatkom kurzu, môj let naplánovali na 20. septembra.

O sedem dní neskôr som tak bol s manželkou (a rodičmi) na blahorečení Dona Alvara. Netreba dodávať, že náš úmysel sme zverili opäť jemu. A treba povedať, že Don Alvaro bol mimoriadne efektívny. O pár dní neskôr sme čakali našu dcérku! Narodila sa 18. júna v Madride. Keďže moja manželka má dvojité občianstvo, je Argentínčanka a Talianka, no malá sa narodila v Španielsku; budeme musieť všetko vyriešiť! No sú to už príjemné starosti.

Za deväť mesiacov: Štipendium. Magisterský titul. Dieťa. Ďakujem, Don Alvaro!

Zdroj: Modlitba.sk, svedectvo: J. S. Y. – Argentína, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *