7 tipov Pátra Pia

Synovia moji, na to, aby sme mohli nasledovať Pána, je potrebná každodenná meditácia a uvažovanie o Jeho živote. Z meditácie a uvažovania pochádza obdiv k Jeho skutkom a z obdivu túžba a útecha nasledovať.

V prvom rade by ste mali zdôrazniť základ kresťanskej spravodlivosti a základ dobra, čnosť, ktorá vám bola jasne daná ako príklad – mám na mysli pokoru. Vnútorná a vonkajšia pokora, ale viac vnútorná ako vonkajšia, viac pociťovaná ako ukázaná, hlbšia ako viditeľná.

Považujte sa za takých, akí v skutočnosti ste – plní ničoty, biedy, slabosti, schopní meniť dobro na zlo, pripisovať si dobro a ospravedlňovať zlo z lásky k nemu, vedieť pohŕdať najvyšším Dobrom.

Sedem tipov Pátra Pia

1) Nikdy sa neuspokojte so žiadnym dobrom, ktoré v sebe vidíte, pretože každý dokonalý dar prichádza zhora; preto vždy vzdávajte česť a slávu Bohu v nádeji, že budete odmenení len za dobro, ktoré konáte.

2) Nikdy sa nesťažujte na urážky, bez ohľadu na to, kto Vám ich prejaví, pamätajte na to, že Ježiš, náš príklad a vzor bol urážaný zlomyseľnými ľuďmi, ale nikdy sa na to nesťažoval.

3) Odpúšťajte každému s kresťanskou láskou a majte pred očami príklad božského Majstra, ktorý prosil svojho Otca o odpustenie aj pre tých, ktorí ho ukrižovali.

4) Vždy vzdychajte ako tí najviac biedni pred Bohom.

5) Nečudujte sa svojim slabostiam, ale uznajte sa, akí ste, hanbite sa za svoju nestálosť a nevernosť Bohu, dôverujte Mu a vrhnite sa do náručia Nebeského Otca ako malé dieťa do objatie svojej matky.

6) Vôbec neobdivujte svoje cnosti, ale o všetkom povedzte Bohu, starajte sa, aby ste Mu vzdávali slávu a chválu spojenú s neustálym vzdávaním vďaky.

7) Nerobte žiadne, dokonca ani tie najbezvýznamnejšie a najbežnejšie kroky, bez toho, aby ste ich najprv nezverili Bohu.

 

Zdroj: Modlitba.sk, Obrázok: Aleteia

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *