Salezián Dominik Chmielewski: Modlitba o radosť

Bože, darca radosti, daj nám vidieť, koľko je dôvodov byť Ti vďační.
Nech sú naše srdcia uzdravené zo všetkej ľahostajnosti a slepoty k tvojim darom, ktoré nám tak štedro dávaš.
Daj nám vidieť tvoju lásku, ktorú nám prejavuješ každodenným životom.
Daj, aby sme ti stále častejšie zo srdca ďakovali za všetko, čo sa nám deje.
Stvoriteľ radosti! Daj nám radosť zo srdca, aby v nás bolo viac úsmevu ako smútku, viac optimizmu ako pesimizmu v našom živote. Nech radosť z toho, že sme tvojimi deťmi, naplní naše srdcia a vyžaruje do nášho okolia! Nech Ti naše srdcia spievajú chválospev za obdivuhodné dielo vykúpenia!
Nech tento vzácny dar tvojho Ducha prekvitá v našich životoch a otvára naše srdcia láske a pokoju.
Mária, nevesta Ducha Svätého, nauč nás otvárať sa Duchu Svätému a Jeho darom a potom ich zdieľať s každým, koho stretneme. Amen.

„Ustavične sa radujte v Pánovi! Opakujem: Radujte sa! Vaša miernosť nech je známa všetkým ľuďom. Pán je blízko. O nič nebuďte ustarostení. Ale vo všetkom modlitbou, prosbou a so vzdávaním vďaky prednášajte svoje žiadosti Bohu. A Boží pokoj, ktorý prevyšuje každú chápavosť, uchráni vaše srdcia a vaše mysle v Kristovi Ježišovi. Napokon, bratia, myslite na všetko, čo je pravdivé, čo je cudné, čo je spravodlivé, čo je mravne čisté, čo je milé a čo má dobrú povesť, čo je čnostné a chválitebné! Robte to, čo ste sa naučili, prijali, počuli a videli na mne! A Boh pokoja bude s vami.“ (Filipanom‬ ‭4, 4-9‬)

Kňaz Dominik Chmielewski

Zdroj: modlitba.sk#Evanjelium #Biblia # SlovoBoh #Katolicka #Katolicka cirkev #Jezuufamtobie #milaciaGod # SvätyPatron dna
#DzienniczekSFaustyna #Vestník AlicjaLeńczewskej

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *