Život Cirkvi vo svete 7/2022

Obsah

Další motu proprio: Církev se o trochu více decentralizuje

Rekonštrukcia Kongregácie pre náuku viery ?

Zvláštne podobnosti globalistickej rétoriky encykliky a Xi Jinpinga ?

Benedikta XVI. silne podporili aj všetci poľskí teológovia!

Arcibiskup Gänswein: Kritika Benedikta XVI. veľmi zaujatá

+ Sardínia: Zomrel kardinál de Magistris vo veku 95 rokov

Expert: „Vatikánske povinné očkovanie porušuje etiku, musí sa skončiť!“

Po 35 rokoch zostane na Veľkú noc Rím nevyzdobený

Arc. Gądecki biskupům Ruska a Ukrajiny: Odvraťte šílenství války

Nesmierna obeta kňaza ‘Za obete‘ zneužívania duchovnými !

Kanada: 70 percent úmrtí u plne zaočkovaných ľuďoch

Panika s covidom – Dánsko preveruje fakty – Rakúsko je v šoku

Hviezda rugby vyzýva pápeža, aby neprenasledoval tradičných katolíkov

Nemecký biskup: Nijaké dôsledky pre homosexuálnych kňazov

Rakúsko: Arcibiskup sa stretáva s kancelárom Nehammerom

Kanada: Pastora pred bohoslužbou zatkla políci

Nemecko: Znesvätenie Hostie v dóme vo Fulde

„Táto odvážna žena dnes v katedrále v Bonne koncelebrovala!“

Texas: Zákon o bijúcom srdiečku znížil potraty o 60 percent!

Podpora kňaza čeliacemu väzeniu za odhalenie gejov v cirkvi

Českí biskupi podporili Benedikta XVI.

Kňaz stráca faru a vydáva sa na „turné“ proti očkovaniu

Z kalicha utrpenia, aké svet nepoznal, vzíde božské slnko novej éry

Temné diabolské mocnosti zla dohnali ľudstvo k životu bez Boha. Vztýčili nové modly – rozkoš, nečistotu, peniaze, pýchu, bezbožnosť. Šíri sa násilie, egoizmus, nenávisť, vojny a teraz žijete uprostred hrozby novej strašnej vojny, ktorá prinesie zničenie národov a štátov a z ktorej nikto nevyjde ako víťaz.
Satanovi sa podarilo vstúpiť do vnútra Cirkvi, do nového Božieho Izraela s dymom bludu a hriechu. Podarilo sa mu zviesť biskupov, kňazov, rehoľníkov a veriacich. Slobodomurárske mocnosti vstúpili do Cirkvi podlým skrytým spôsobom, založili si pevnosť na tom istom mieste, kde žije Kristov námestník.
Žijete v rokoch krvavej bitky, uskutočňuje sa veľká skúška a to, čo je obsahom 3. Fatimského tajomstva sa teraz zjavuje tými udalosťami, ktoré práve prežívate.

Vyzývam vás, aby ste žili bez strachu a s veľkou dôverou tieto roky krvavého boja.
Z kalicha utrpenia, aké doteraz svet nepoznal, vzíde božské slnko novej éry,
doteraz nepoznanej ľudskosti, milosti a svätosti, lásky a spravodlivosti, radosti a pokoja. (Don Gobbi máj 1993)

Modlitba za mier – Milan Rúfus

Napomeň našich otcov, Bože nad hviezdami.
Nech trochu myslia, čo sa stane s nami,
keď začnú vojnu a všetky svoje hnevy vylejú na seba.
Tie hnevy ako plevy pokazia zem, i nebo bude choré.
Napomeň našich otcov Ty, tam hore. Že sa to nesmie.
Že ako Ty si svätý, aj zem je svätá. Veď chodia po nej deti.

* * * * * * *

Další motu proprio: Církev se o trochu více decentralizuje

Vatikán, 15.2.2022 (RV CZ) 028 290 – Ve Vatikánu bylo zveřejněno další motu proprio. Jakým papežem se František jednou zapíše do dějin církve? Někoho to možná překvapí: jako zákonodárce. František je mimořádně aktivní, pokud jde o změny v církevním právu. Včera Vatikán zveřejnil i motu proprio, v němž František provedl změny ve vnitřní struktuře Kongregace pro nauku víry. Oba dokumenty byly podepsány 11. února u sv. Petra.
Stefan von Kempis – Vatican News
Papež, který vystupuje především jako pastýř („Otec Jorge, pastýř“ by měl mít napsáno na náhrobku, jak jednou řekl před svým zvolením papežem), opakovaně dolaďuje kodex západního i východního kanonického práva. Tendence je jasná: větší odpovědnost místních církví, ale také větší závazek biskupů.
Toto úterý byl zveřejněn nový papežský dekret, který o něco více omezuje římský centralismus ve prospěch místních církví. Dekret má jako obvykle formu „motu proprio“; toto latinské slovo znamená „z vlastního rozhodnutí“. „Motu proprio“ je běžný způsob, jakým římský biskup provádí změny ve dvou sbírkách (kodexech) kanonického práva.
Sdílená, pluralitní univerzalita církve
Tyto změny se od sebe značně liší, ale jejich společným rysem, jak se píše v krátkém úvodu, je cíl „zdravé decentralizace“, která by se však „neměla dotknout hierarchického rozměru (církve)“. František výslovně usiluje o „sdílenou, pluralitní univerzalitu církve“ a o „rychlejší akceschopnost místních úřadů“, které jsou přece jen „blíže osobám a konkrétním situacím“.
Už žádné schvalování – pouze potvrzování
Konkrétní změny nepůsobí nijak velkolepě. Při zakládání semináře pro více diecézí najednou, stejně jako v případě národních směrnic („ratio“) pro kněžskou formaci, již v budoucnu nebude potřeba „schválení“ Vatikánu, ale pouze jeho „potvrzení“. Dokonce i katechismus, který vzniká z iniciativy biskupské konference, musí být pouze „potvrzen“ Vatikánem, nikoliv již „schválen“.
Motu proprio obsahuje i další individuální předpisy, které se týkají například povinností v případě, že někdo chce opustit řád nebo církevní společenství.
Od 1. ledna bylo vydáno již šest nových právních předpisů
Jednotlivé papežovy právní dekrety jsou pravidelně zveřejňovány na vatikánských internetových stránkách v rubrice „Apoštolské listy“. Jen od začátku roku bylo vydáno již šest Motu proprio, včetně toho posledního. Vzhledem ke skandálům se zneužíváním v mnoha částech univerzální církve jsou obzvláště důležitá odpovídající právní ustanovení, která František v této oblasti zavedl, a to po summitu proti zneužívání ve Vatikánu v únoru 2019.
Po reformách jsme před reformami
Na druhou stranu co se týče nové ústavy vatikánského státu, která je ve vatikánské terminologii známá jako „apoštolská konstituce“, na tu se stále čeká. František ji připravuje spolu se svou radou kardinálů od svého nástupu do úřadu v roce 2013, ale text je stále ve fázi schvalování.
Jakmile bude dokončena, stane se ústředním bodem Františkova reformního programu. Již nyní je jasné, že bude zdůrazňovat pastorační zaměření Svatého stolce a jeho charakter služby místním církvím. František pracuje na reformě církve – to zahrnuje i četné, často nenápadné úpravy církevního práva. (vac)
Pozri tiež :
https://www.vaticannews.va/sk/vatikan/news/2022-02/motu-proprio-papez-preniesol-na-biskupov-niektore-kompetencie.html

Rekonštrukcia Kongregácie pre náuku viery ?

Vatikán, 14.2.2022 (LifeSiteNews) 028 289 – Prichádza reforma Kongregácie pre náuku viery a vatikánski pozorovatelia predpokladajú, že pápež František môže menovať duchovných naklonených LGBT, aby viedli túto najdôležitejšiu kongregáciu!
Kongregáciu pápež v motu poprio rozdelil na doktrinálnu a disciplinárnu s dvomi sekretármi podriadenými prefektovi kardinálovi Luisovi Ladaria Ferrerovi (77).
Časopis National Catholic Reporter opisuje tieto zmeny ako „najvýznamnejšie organizačné zmeny za 30 rokov“. …
MessainLatino opísal v blogu motu proprio ako „rozkladajúce kongregáciu“ a varoval, že „nové menovania by mohli byť veľmi negatívne“. Predpokladá, že sekretárom doktrinálnej časti kongregácie by mohol byť Armando Matteo, podsekretár kongregácie, „ktorého si pápež veľmi cení“.
Nové usporiadanie kúrie prichádza v dobe starostí, že pápež František zásadné posúva funkciu kongregácie, aby ju urobil otvorenejšiu pre ideológiu LGBT.
Od nóty kongregácie z marca 2021, ktorá vydala zákaz žehnania homosexuálnych párov a nazvala ich neprípustnými, pápež František vydal mnohé verejné vyhlásenia s ocenením a podporou obhajcov ideológie LGBT a zväzkov rovnakých pohlaví.

Nedávno prepustil sekretára arcibiskupa Giacoma Morandiho, hnaciu silu Kongregácie pre náuku viery, čo sa týka zákazu žehnania homosexuálov. Vatikánski pozorovatelia sú presvedčení, že toto prepustenia súvisí aj s Morandiho odporom voči pápežovým obmedzeniam latinskej svätej omše v dokumente Traditionis custodes.
Morandiho odstránenie z Vatikánu sa považuje za začiatok reformy celej kúrie podľa pápežovho želania, a vládne silné presvedčenie, že arcibiskup Charles Scicluna z Malty nahradí kardinála Ladariu ako prefekta kongregácie v lete. V súčasnosti je už pomocným sekretárom kongregácie.
Katolícka cirkev na Malte sa pod vedením arcibiskupa Sciclunu odchýlila od pravej náuky Cirkvi a on osobne podporuje civilné homosexuálne zväzky ako „službu dôstojnosti týchto ľudí“. Scicluna tiež dohliadal na podávanie svätého prijímania u maltézskych biskupov pre rozvedených a znovu zosobášených katolíkov „ak sú v stave uzmierenia s Bohom“!
Ak by sa toto menovanie uskutočnilo, znamenalo by to podstatný posun v Kongregácii pre náuku viery s novým vedením silne protirečiacim postojom kardinála Ladariu a arcibiskupa Morandiho čo a týka otázok LGBT.

Zvláštne podobnosti globalistickej rétoriky pápeža a Xi Jinpinga ?

Peking, 15.2.2022 (LifeSiteNews) 028 288 – V horizonte zimných olympijských hier 2022, so športovcami sťažujúcimi sa na otrocké podmienky v Pekingu zaťaženom priemyslom, kde sa vznáša umelý sneh, svet sleduje sny vplyvného vodcu o globálnom bratstve a rozkvete ľudstva pod kontrolou jeho železnej päste.
Hovorím samozrejme o pozemskej hlave Cirkvi Františkovi, ktorý plne podporuje olympiádu ako „jedinečnú skúsenosť ľudského bratstva a pokoja“.
Alebo by som sa mal odvolať na komunistického diktátora Xi Jinpinga, hlavu vražednej komunistickej strany, ktorý povedal o olympiáde:

„Musíme sledovať trend doby, zostať verní spoločným hodnotám ľudstva ako pokoj, rozvoj, rovnosť, spravodlivosť, demokracia a sloboda, podporovať výmenu skúseností a vzájomné učenie sa medzi civilizáciami a spolupracovať na budovaní spoločenstva ľudstva so spoločnou budúcnosťou“?

Rozdiely medzi oboma je stále ťažšie nájsť. Obaja sa zhodujú v medzinárodných vzťahoch, globalizácii a strhávaní hraníc, spájaní svetových vlád socialistickou politikou a tvrdom presadzovaní návrhov Svetového ekonomického fóra (WEF) – tzv. klimatickej krízy a dogiem sexuálnej revolúcie.

Encyclika pápeža Fratelli Tutti je tak poznačená globalistickou rétorikou, že by sa ju mohlo považovať za príhovor na OSN ako poukázal vatikánsky žurnalista Edward Pentin. Prirovnal ju k januárovému prejavu Jinpinga na konferencii o pandémii v Davose. a uviedol, že pápež kritizuje rozlišovanie medzi národmi a kultúrami, keď píše:
„… vytvárajú sa také nové bariéry sebaobrany, že už viac neexistuje svet, jestvuje len „môj“ svet, a to až do tej miery, že mnohí ľudia už nie sú viac pokladaní za ľudské bytosti s neodňateľnou dôstojnosťou, ale stávajú sa „tamtými“. Znovu sa objavuje „pokušenie budovať kultúru múrov, dvíhať múry, múry v srdci, múry na zemi, na zabránenie tohto stretnutia s inými kultúrami, s inými ľuďmi. A kto dvíha múr, kto stavia múr, skončí ako otrok medzi múrmi, ktoré postavil, bez horizontov. Pretože mu chýba táto rôznosť. (FT 27)

Aj Jinping na konferencii kritizoval suverénne hranice fyzické aj ideologické a tiež objavíme dosť spoločného:

„Horlivé budovanie exkluzívnych nádvorí s vysokými múrmi či s paralelnými systémami s nadšením spájajúcimi exkluzívne malé kruhy či bloky, ktoré polarizujú svet, presahovanie koncepcie národnej bezpečnosti, aby sa zabránilo ekonomickým a technologickým pokrokom iných krajín a rozvíjanie ideologického antagonizmu, spolitizovanie ekonomiky, vedy a techniky závažne podkopáva medzinárodné úsilie zvládať spoločné výzvy.“ …

Pápež na WEF v januári povedal, že schválenie cieľov WEF 190 krajinami vrátane Číny, bolo „veľkým krokom vpred smerom ku globálnemu dialógu poznačujúceho novú a univerzálnu solidaritu“ a pokračoval:
„Rôzne tradície – vrátane katolíckej tradície – prijali ciele trvalo udržateľného rozvoja, pretože sú výsledkom globálnych participačných procesov, odrážajú hodnoty ľudí a sú udržiavané integrálnou víziou rozvoja. Všetci sme členmi jednej ľudskej rodiny. Morálnou povinnosťou je starať sa o seba navzájom a o ľudskú osobu a nie o veľké zisky v centre politiky.“ …

Benedikta XVI. silne podporili aj všetci poľskí teológovia!

Ľublin/Varšava 15.2.2022 (kath.net) 028 287 – Kath.net prináša otvorený list v plnom znení:

Situácia ostatných týždňov s neoprávnenými obvineniami Benedikta XVI. spôsobuje, že autorita hlavy Cirkvi v r. 2005-2013 sa stále viac podkopáva a tým sa ničí ustanovenie Kristovej Cirkvi. Poľskí teológovia protestujú proti nespravodlivému zaobchádzaniu s emeritným pápežom, ktorý sa vyznamenáva neotrasiteľným morálnym postojom, ktorý opakovane prejavoval počas univerzitného obdobia aj v úrade biskupa a pápeža.
Uznávame mimoriadnu veľkosť teologického diškurzu Benedikta XVI. a žiadame úctu k dôstojnosti muža, ktorý vždy rozhodne bránil božstvo Ježiša Krista v sekularizovanom svete a tým aj dôstojnosť každej ľudskej bytosti. Teologická vízia Benedikta XVI. je uholným pilierom kresťanskej teológie na prelome storočia, takže ho právom označujú za moderného cirkevného otca. Jeho kreatívne teologické myslenie sa stalo v ostatných desaťročiach pravou známkou mena Ratzinger, ktorá sa pontifikátom Benedikta XVI. ešte viac posilnila. V centre jeho myslenia stojí hierarchický trias: Boh – človek – svet, ktorý označuje Stvoriteľom definovaný cieľ: večný život v Bohu a s Bohom. Deformácia tejto hierarchie, ktorá sa prejavuje v tom, že svet sa buduje bez Boha a alebo proti Bohu, vedie nevyhnutne k dráme samotného človeka. Na tejto eschatologickej ceste človeka a sveta stojí Ježišom Kristom založená Cirkev s jej poslaním, obnoviť univerzálnu jednotu ľudstva, aby sa všetko spojilo s božským Logos. To si vyžaduje vieru, ktorá vzniká, formuje sa a rastie v Cirkvi. Viera nie je slepá teória, nijaká prekonaná idea, či zmätená filozofia. Ona je cestou k múdrosti, k rozumu a k vecnosti a tým k vnímaniu plnosti reality. A Cirkev nie je ani ľudská organizácia, ale na apoštoloch založené spoločenstvo viery, nádeje a lásky, ktoré má byť svetlom pre národy.
Vďaka tejto jasnosti a jednoznačnosti myslenia a súčasne neprikrášlenej otvorenosti, s ktorou Jozef Ratzinger/Benedikt XVI. vyjadruje celú zjavenú pravdu, vyzýva súčasný svet a poskytuje Božiemu ľudu aj jasnú orientáciu, v tom čo je pravdivé a čo falošné, čo katolícke a čo nekatolícke, čo je božské a čo je proti Bohu. Jeho diela sa vyznačujú nielen výraznou hĺbkou, veľkou múdrosťou a intelektuálnou brilantnosťou, ale aj mimoriadne krásnym a precíznym jazykom. Preto ho právom nazývajú „Mozartom teológie“. Tejto úprimnej a skrz naskrz čestnej osobnosti Benedikta XVI. chceme dnes preukázať patričnú úctu a ubezpečiť ho o našej teologickej a ľudskej blízkosti a hlbokej spätosti.

Prezídium výboru teologických vied Poľskej akadémie vied
Predsedníctvo Poľského zväzu teológov spirituality, Predsedníctvo Poľskej spoločnosti pre mariológiu, Predsedníctvo Patristickej sekcie Katolíckej komisie Poľskej biskupskej konferencie, Predsedníctvo poľských biblistov, Predsedníctvo poľských katechétov, predsedníctva poľských liturgikov, teológov pastorácie, fundamentálnej a morálnej teológie a dogmatiky

Ľublin/Varšava, 12. februára 2022 Rev. Krzysztof Gozdz

Arcibiskup Gänswein: Kritika Benedikta XVI. veľmi zaujatá

Rím/Bonn, 15.02.2022 (KAP) 028 286 – Podľa arcibiskupa Georga Gänsweina emeritný pápež Benedikt XVI. bol už ako kardinál v kúrii „rozhodujúcou postavou“ zmeny mentality Katolíckej cirkvi v oblasti prístupu k sexuálnemu zneužívaniu. Súkromný sekretár emeritného pápeža ďalej v rozhovore pre súkromnú televíziu EWTN v utorok povedal:

„Ako prefekt Kongregácie pre náuku viery Joseph Ratzinger transparentnosť nielen navrhoval, ale podnikol aj konkrétne kroky smerom k nej. Možno povedať, že je ‚otcom transparentnosti‘ a tak sa mu aj podarilo presvedčiť pápeža Jána Pavla II.
Vo verejných reakciách k jeho prosbe o odpustenie sa žiaľ najmä v Nemecku ukázala bezmedzná predpojatosť a nesmierna neznalosť faktov! Chcú obviniť z pochybení toho muža, ktorý podnietil rozhodujúcu pomoc Katolíckej cirkvi v riešení zneužívania a pedofílie a aj ju realizoval. Emeritnému pápežovi sa podsúva často niečo, čo odporuje 25 rokom jeho práce. A akty mníchovského posudku jasne ukazujú, že arcibiskup Ratzinger o genéze do arcidiecézy prijatého kňaza bol rovnako málo informovaný ako aj o tom, že ten neskôr pôsobil v pastorácii!

Na otázku k politickému rozmeru posudku mníchovskej advokátskej kancelárie Westpfahl Spilker Wastl (WSW) arcibiskup Gänswein povedal:
„Možno špekulovať o tom, či doba jeho zverejnenia súvisí so ‚synodálnou cestou‘ v Nemecku. Je však jasné, že diskusia ‚synodálnej cesty‘ o reformách cieli na niečo, čomu stojí osoba Benedikta v ceste! Je tu nebezpečie, že sa zneužívanie použije na otvorenie cesty, ktorá nie je zlučiteľná so zjavením a katolíckym chápaním Cirkvi!“

Naďalej kritika z Nemecka
Kritiku Benedikta XVI. vyjadril aj biskup z Diecézy Rottenburg-Stuttgart, Gebhard Fürst. Ako „veľmi nešťastnú a nezodpovednú“ označil v interview pre „Heilbronner Stimme“ z utorka úlohu, ktorú bývalý pápež zohral v diskusii o spracovaní zneužívania a vyhlásil:
„Spôsobil veľmi závažnú škodu sebe aj našej Cirkvi vcelku. Či túto škodu možno napraviť, je otázne. Medzitým sa už ospravedlnil – nuž aspoň niečo.“ Na otázku, či by sa malo Benediktovi vziať jeho titul, biskup odvetil:
„Nuž už nie je pápež, je síce oficiálne emeritný, ale pri rozlúčke sám povedal, že je teraz iba pútnik Benedikt. Tak ho ja vidím.“

+ Sardínia: Zomrel kardinál de Magistris vo veku 95 rokov

Rím/Vatikán, 16.02.2022 (RV) 028 285 – V talianskom Cagliari zomrel16. februára vo veku 95 rokov kardinál Luigi De Magistris, emeritný hlavný pro-penitenciár. Pápež František, ktorý ho osobne kreoval v roku 2015 na kardinála, reagoval na správu o jeho úmrtí kondolenčným telegramom. V telegrame zaslanom arcibiskupovi Cagliari Mons. Giuseppemu Baturimu Svätý Otec okrem iného píše:
„V spomienke na tohto uznávaného brata, ktorý vedený bezúhonným kňazským zápalom slúžil Pánovi a Cirkvi s veľkou oddanosťou, myslím s vďačnosťou na jeho veľkodušnú službu, ktorú preukazoval Svätej stolici ako nadaný a múdry spolupracovník mojich predchodcov. Myslím tiež na jeho lásku k službe zmierenia, ktorú vždy vykonával s obdivuhodnou neúnavnosťou, hľadajúc dobro duší.“
Kardinál Luigi De Magistris sa narodil v Cagliari na Sardínii 23. februára 1926. Do seminára vstúpil už ako absolvent univerzitného odboru humanistiky. Po prijatí kňazstva v roku 1952 slúžil vo farskej pastorácii a na diecéznom súde, od roku 1959 pracoval v Ríme na Kongregácii pre náuku viery a od roku 1969 na Rade pre verejné záležitosti Cirkvi.
V roku 1979 bol Mons. De Magistris menovaný za regenta Apoštolskej penitenciárie a v roku 1996 prijal biskupskú vysviacku ako titulárny arcibiskup novanský. V novembri 2001 bol menovaný na čelo Apoštolskej penitenciárie ako hlavný pro-penitenciár a túto službu vykonával do októbra 2003. Bol poradcom viacerých kongregácií (pre Boží kult, pre kauzy svätých, pre evanjelizáciu národov) ako aj Pápežskej komisie Ecclesia Dei. Na kardinála ho kreoval pápež František na konzistóriu 14. februára 2015 už ako 88-ročného. Kardinál Luigi De Magistris zomrel 16. februára 2022 v rodnom Cagliari vo veku nedožitých 96 rokov.
V kolégiu kardinálov zostáva tak 213 členov a z nich je 119 mladších ako 80 rokov – teda s právom voliť nového pápeža v konkláve. -jb-

Expert: „Vatikánske povinné očkovanie porušuje etiku, musí sa skončiť!“

USA, 15.2.2022 (LifeSiteNews) 028 284 – Popredný expert na covid-19 vyzval Vatikán, aby okamžite zastavil povinné očkovanie a varoval, že ho to robí komplicom zabíjania vakcínou a závažného porušovania bioetického kódexu. Dr. Peter McCullough, internista, kardiológ a epidemiológ z texaského Dallasu, ktorý napísal 54 publikácií o covide a bol poradcom amerického senátu v oblasti pandémie, tiež vyzval Vatikán:

„Okamžite začnite kampaň informovania vo verejnom záujme o vážnych následkoch vakcinácie a o prípadoch úmrtí po nej.“ Povedal to na sviatok Lurdskej Panny Márie a zdôraznil:
„Som presvedčený, že Vatikán má už na svedomí zrejme stovky tisícov stratených životov, pretože porušil Nurembergov kódex etických princípov, ktoré vylučujú každý nátlak, či hrozbu za odmietnutie medicínskeho zásahu najmä ak je nový a experimentálny!“ Americký špecialista ponúkol aj pomoc poradenstva pápežovi o vakcínach v budúcnosti.
„Cítil som sa povinný prehovoriť, lebo považujem straty životov vakcínou a jej závažné účinky za neprijateľné a tých, ktorí to presadzujú za komplicov zločinu. Nemôže nečinne stáť a sledovať, čo sa deje, bez toho, že by som sa ozval! Nechápem, ako to vôbec nejaký kresťan dokáže!“ …

Po 35 rokoch zostane na Veľkú noc Rím nevyzdobený

Rím, 5.2.2022 (kath.net/as) 028 283 – A znova sa zosypala ďalšia tento raz „iba“ desaťročia trvajúca tradícia. Po tretí raz v dobe covidu s jej obmedzeniami a dramatickými následkami sociálnej aj cirkevnej povahy čakajú Rím ďalšie smutné Veľkonočné sviatky bez nádhernej výzdoby holandskými kvetmi – no teraz bez nákazy, tanca masiek, či údajnej „skromnosti“.
Franca Giansoldati v rímskych novinách „Il Messaggero“ informuje: Kvôli hospodárskej kríze v Holandsku sa tento rok nenájdu sponzori na kvety, ktoré na Veľkú noc posielali do Ríma. Tradícia 35 rokov, v ktorej sa floristi predháňali v darovaní kvetov pápežovi, by sa mohla skončiť! Orchidey, ruže, sedmokrásky, krókusy, hyacinty a ľalie – umelecký koberec kvetov pokrýval námestie pred Bazilikou sv. Petra. Holandské noviny napísali, že známy florista poverený dopravou ornamentov z nemeckého Posterholtu v Limburgu, už nenájde veľkorysých dobrodincov. Predtým to bola česť pápežovi – aj za istých obetí – na najväčšie sviatky kresťanstva vydať toto znamenie.
V minulých rokoch si projekt vyžiadal 30 ľudí a celodňový transport ruží, narcisov, hyacintov a tulipánov v chladiarenských kamiónoch. Tradícia, ktorá sa začala za sv. Jána Pavla II. a pokračovala za Benedikta XVI. sa za Františka zrejme končí. V minulých rokoch do r. 2019 František Holandsku za túto česť ďakoval.

* * * * * * *

Arcibiskup Gądecki biskupům Ruska a Ukrajiny: Odvraťte šílenství války

Varšava, 15.2.2022 (RV CZ) 028 282 – Předseda Polské biskupské konference arcibiskup Stanisław Gądecki napsal dopis patriarchovi Kirillovi a pravoslavným a katolickým biskupům Ruska a Ukrajiny:
„Neusilujte o nenávist, ale o vzájemnou úctu a přátelství. Nezbytnou podmínkou je respektování práv národů, včetně práva na sebeurčení.“
Salvatore Cernuzio – Vatican News
„Spojme duchovní síly věřících v Krista v různých konfesích Ruska, Ukrajiny a Polska, abychom odvrátili přízrak další války v našem regionu.“
Arcibiskup Stanisław Gądecki, se těmito slovy připojil k hlasům, které se snaží zastavit válečné větry, které, jak se zdá, vanou z východní Evropy. V dopise napsal výzvu pravoslavným a katolickým biskupům Ruska a Ukrajiny. Mezi adresáty včerejšího dopisu jsou mimo jiné Kiril, patriarcha moskevský a celé Rusi, metropolita kyjevský Onofrij, primas Ukrajinské pravoslavné církve, Epifanio, metropolita kyjevský a celé Rusi-Ukrajiny, primas autokefální pravoslavné církve na Ukrajině, arcibiskup Światosław Szewczuk, primas Ukrajinské řeckokatolické církve, Mons. Paolo Pezzi, předseda Katolické biskupské konference Ruska.
Volání k odvrácení smrti a utrpení
Gądecki se jim představil jako bratr a pastýř „sousední země“, kterou s Ruskem a Ukrajinou spojuje „společná historie a svatá křesťanská víra“. S odkazem na zprávy médií o vážném ozbrojeném nebezpečí v zemi píše:
„Kéž je naše modlitební úsilí výkřikem, který zabrání utrpení a smrti tisíců nevinných lidských bytostí, zejména těch nejslabších a nejbezbrannějších, kteří nebudou mít sílu ani možnost uniknout začínající válce. Každá válka je tragédií lidstva“, která láme životy tisíců lidí na obou stranách a jejich rodin. Mnoho z nich na obou stranách zůstává zmrzačených a mnoho milionů si nese vnitřní rány, které se po ní těžko hojí.“
Přátelství a vzájemný respekt
Dramatičnost války mezi Ruskem a Ukrajinou umocňuje skutečnost, že oba národy jsou křesťanské a slovanské:
„Z lidského hlediska i z hlediska Božího soudu by tyto dva národy měly mít mnoho společného a měly by usilovat nikoli o nenávist, ale o vzájemnou úctu a přátelství. Nezbytnou podmínkou je však respektování práv národů, včetně práva na sebeurčení a územní celistvost.“
Arcibiskup připomněl dvě války, které se odehrály v minulém století a aj slova svatého Jana Pavla II. v jeho poselství ke Světovému dni míru v roce 2000:
„Války jsou často příčinou dalších válek, protože živí hlubokou nenávist, vytvářejí situace nespravedlnosti a pošlapávají důstojnost a práva lidí. Války obvykle neřeší problémy, kvůli kterým se vedou, a jsou proto nejen strašlivě škodlivé, ale také zbytečné.“
Obrácení srdcí vládců
„Každá válka je šílenství,“ dodává arcibiskup. V den svatých Cyrila a Metoděje, apoštolů slovanských národů, tak vyzval k modlitbě za mír na Ukrajině, aby „od Boha získali dar míru pro Evropu“. „Kéž Pán odvrátí srdce vládců od touhy po válce a ničení a obrátí je k milosrdenství a míru.“

Kanada: 70 percent úmrtí u plne zaočkovaných ľuďoch

Ottawa , 16.2.2022 (Daily Expose) 028 281 – Počet úmrtí na covid-19 v Kanade výrazne presiahol počty úmrtí v minulých vlnách, keď ešte neboli k dispozícií vakcíny. Oficiálne údaje vlády uvádzajú, že z plne zaočkovaných umiera 7 ľudí z 10. Preto neprekvapí, že Kanada sa pokúša zakrývať tieto údaje spochybňujúce účinnosť vakcín.

Nesmierna obeta kňaza ‘Za obete‘ zneužívania duchovnými !

USA, Brazil, Indiana 16.2.2022 (LifeSiteNews) 028 280 – V reakcii na sexuálne zneužívanie v Cirkvi páter John Hollowell v americkom meste Brazil prosil Boha, aby mohol trpieť spolu s obeťami a dostal neuveriteľný trest!
Na videu LifeSiteNews páter Hollowell hovorí o tom, ako hlboko ho zasiahlo ‚leto hanby‘ 2018, keď vyšlo najavo vyčíňanie vysoko postaveného hodnostára – vtedy ešte kardinála – Theodore McCarricka a ako sa to zakrývalo. Na to dostal od Boha neuveriteľné utrpenie na uzmierenie za všetky obete zneužívania duchovnými v Cirkvi – diagnostikovali mu tumor na mozgu!

Panika s covidom – Dánsko preveruje fakty – Rakúsko je v šoku

Kodaň, 17.2.2022 (kath.net/rn) 028 279 – Toto preverovanie faktov sa politickým panikárom v Nemecku a Rakúsku nemusí páčiť. Sociálnodemokratická vláda v Dánsku zrušila už 1. februára všetky opatrenia proti covidu a začala preverovať fakty a paniku s covidom. Podľa časopisu „Bild“ sa dánsky epidemiologický inštitút RKI bráni proti „typickým chybným informáciám“ a výpovediam cudzincov v médiách a na sociálnych sieťach. Tvrdilo sa napr., že v Dánsku je v súčasnosti „extrémne veľa ľudí v nemocniciach s covidom“. Inštitút to popiera a uvádza, že počet takých pacientov už od septembra 2021 klesá. Poukazuje aj na falošné správy o ochoreniach detí, ktoré majú byť vážne choré na covid. Väčšina detí nemá nijaké príznaky alebo len mierne a to len niekoľko hodín! Vláda sa bráni aj proti tvrdeniam, že zrazu prešla do tábora popieračov covidu a zdôrazňuje:
„Covid-19 určite existuje, ale už sa nepovažuje za kritickú infekciu v spoločnosti. Variant omikron je mierne ochorenie a veľká časť obyvateľstva je zaočkovaná.“
Rakúsko sa už niekoľko dní zmieta v šoku s prípadom 12-ročného dieťaťa, ktoré podľa správy Ö1 zomrelo po zaočkovaní vackínou mRNA. Nariadili pitvu a čaká sa na výsledok. Christa Wirthumer-Hocheová vedúca Úradu pre bezpečnosť v zdravotníctve povedala, že v súvislosti s očkovaním bolo už 260 prípadom úmrtí a tvrdila: „Je tu riziko, to nemôžeme vôbec odškriepiť. No úžitok je podstatne vyšší!“

Hviezda rugby vyzýva pápeža, aby neprenasledoval tradičných katolíkov

Kansas City, 16.2.2022 (LifeSiteNews) 028 278 – Najlepší hráč rugby Harrison Butker a víťaz Super Bowlu v americkom Kansas City sa vyslovil:

„Povedal by som pápežovi Františkovi, že katolíci navštevujúci tradičnú latinskú svätú omšu chcú dostať svoje rodiny do neba rovnako ako všetci katolíci! Mojím najväčším cieľom nie je vyhrať na ďalších šampionátoch, ale pomáhať mojej rodine dostať sa do neba a používať na to platformu návštevy tradičnej svätej omše.
Myslím si, že Boh mi definitívne dal moju platformu. Dal mi hlas za mnohých ľudí, ktorí nemajú možnosť vyjadriť svoj názor,“ povedal pre Catholic News Agency .

Nemecký biskup: Nijaké dôsledky pre homosexuálnych kňazov

Würzburg 16.2.2022 (kath.net/jg) 028 278 – Biskup Franz Jung, z nemeckého Würzburgu oznámil, že nebude vyvodzovať nijaké pracovné ani disciplinárne dôsledky pre pracovníkov, ktorí žijú vo vzťahoch odporujúcich náuke Cirkvi. Ani kňazov vo svojej diecéze nezasiahne cirkevnými disciplinárnymi opatreniami pre ich sexuálnu orientáciu! Chce rešpektovať ich „osobný štýl života v partnerstvách týkajúci sa sexuálnej orientácie alebo pohlavnej identity“.
Biskup to oznámil formou vyhlásenia svojho záväzku zo 7. februára 2022.
Odvoláva sa pritom na tretie zhromaždenie „synodálnej cesty“ z 3.- 5. februára 2022 vo Frankfurte, kde bol schválený príslušný text!
Tento text chce zmeniť základný poriadok cirkevnej služby. Dokiaľ Biskupská konferencia tento text realizuje, zaväzuje sa biskup tieto návrhy už teraz zohľadňovať! A týka sa to aj tých, čo hlásaniu Božie zjavenie!

Rakúsko: Arcibiskup sa stretáva s kancelárom Nehammerom

Viedeň, 15.02.2022 (KAP) 028 277 – Arcibiskup zo Salzburgu Franz Lackner sa ako predseda Biskupskej konferencie Rakúska po prvý raz stretol s kancelárom Karlom Nehammerom. Po stretnutí pre Kathpress sa súhlasne vyjadrili, že to bol „veľmi dobrý rozhovor o aktuálnych témach, ktoré spájajú cirkev a politiku“. Išlo najmä o účinky pandémie na spoločnosť, ale aj o etické otázky alebo výzvy pre Európu v oblasti migrácie.
V centre hodinového rozhovoru bola kríza koronavírusu a s ňou spojená polarizácia spoločnosti. Arcibiskup Lackner:

„Zvláštnu pozornosť sme venovali ľuďom, ktorí sa za nijakých okolností nechcú dať zaočkovať. Pritom som kancelárovi znova vysvetlil postoj rakúskych biskupov, ktorí sa veľmi vyslovili za očkovanie. Veď očkovanie je naozaj prostriedkom na prekonanie pandémie. Cirkev chce pri očkovaní vsadiť predovšetkým na dobrovoľnosť.“

„Všetky náboženské spoločnosti v Rakúsku poskytli podstatný prínos v boji proti vírusu. To sa týka predovšetkým informácií o nebezpečenstve vírusu a potrebe očkovania. Cirkvi dokonca umožnili mimoriadne akcie očkovania. Náboženské spoločnosti sú podstatnou súčasťou rakúskej spoločnosti. K zvládnutiu pandémie veľmi prispeli a stále prispievajú,“ povedal kancelár Nehammer.

Témou stretnutia boli aj zmeny zákona o eutanázii. Arcibiskup Lackner povedal, že kancelárovi ešte raz zdôraznil, že cirkev s asistovanou samovraždou zásadne nesúhlasí a dodal:

„Súčasne sme však vláde vďační, že pri novom zákone je zabezpečená sloboda vo svedomí a že tak nedôjde k priamemu nátlaku – ani pre cirkevné inštitúcie – aby sa na podieľali na asistovanej samovražde.“

Kancelár na záver hovoril o „občas aj veľmi vášnivom rozhovore“. K otázke vzťahu cirkvi a štátu zdôraznil najmä potrebnú a jasnú líniu:

„Súčasne je potrebná aj konštruktívna spolupráca, lebo každý dobre vie, čo je jeho úloha a akú rolu má zohrávať.“

Vyzdvihol ešte dôležitosť dialógu a povedal, že sa už teší na ďalšie stretnutie s arcibiskupom Lacknerom príp. aj s členmi BKR.

Kanada: Pastora pred bohoslužbou zatkla polícia

Calgary, 16.2.2022 (kath.net/jg) 028 276 – Pastor Artur Pawlowski bol zatknutý cestou ku skupine kanadských kamionistov, ktorí demonštrujú proti povinnému očkovaniu, ako informovali noviny Christian Post. Polícia ho zatkla, keď opustil svoj dom a vydal sa ku kamionistom blokujúcim hranice s USA, aby s nimi slávil bohoslužbu. Polícia vyhlásila, že Pawlowski je zatknutý za rušenie pokoja na protestnom zhromaždení kamionistov, ako povedal pastorov syn.
Artur Pawlowski si „znepriatelil“ štátne orgány už v r. 2021, keď sa bránil ukončiť bohoslužby počas lockdownu, ktorý vyhlásili v štáte Alberta ako boj proti pandémii. Vtedy ho tiež zatkli a odsúdili na vysokú pokutu ako aj na spoločensky prospešné práce.

Nemecko: Znesvätenie Hostie v dóme vo Fulde

Fulda, 14.2.2022 (kath.net/mk) 028 275 – V piatok 4. februára na veľký sviatok biskupstva došlo v dóme vo Fulde k znesväteniu Najsvätejšej sviatosti. Potvrdila to tlačová kancelária Biskupstva Fulda. Na začiatku slávnostnej svätej omše ku cti sv. Hrabanusa Maurusa, opáta Fuldského kláštora, priniesol muž nečakane prázdny kalich do priestoru oltára. Zistilo sa, že pred omšou ho odcudzil zo svätostánku a vysypal na Dómskom námestí! Muža po opustení dómu prenasledovali a zakrátko ho zatkla polícia. Biskupstvo podalo trestné oznámenie. Polícia vyšetruje 23-ročného muža vo veci podozrenia rušenia praktizovania náboženstva a zvlášť závažného prípadu krádeže. Ako sa páchateľ bez problémov mohol dostať k svätostánku a či Najsvätejšiu Eucharistiu znova pozbierali, na to z biskupstva neodpovedali.

„Táto odvážna žena dnes v katedrále v Bonne koncelebrovala!“

Kolín, 14.2.2022 (kath.net) 028 274
„Táto odvážna žena dnes na mládežníckej omši v katedrále v Bonne koncelebrovala s pomocným biskupom Ansgarom Puffom a dekanom Wplfgangom Pickenom, až kým ju biskup z kruhu kňazov nevykázal do druhého radu. Iste arogancia a prekročenie hraníc. Ale bol to taký správny pocit vidieť ju tam stáť. Vďaka. Kedy to už konečne bude normálne?“
Toto napísal na Facebooku stály diakon Christoph Hartmann v Kolínskom arcibiskupstve. K tomu pridal fotografiu ženy pri oltári očividne počas kánonu svätej omše a pri nej stojí dievča s dúhovou zástavou na pleciach. Fotografiu urobili zrejme po napomenutí biskupa, lebo už na nej stojí v pozadí. A reakcie na Facebooku nedali na seba dlho čakať:

– „Jediný odvážny tam bol pomocný biskup Puff!“
– „Ona ‚koncelebrovala‘?“
– „Odvážna žena? Čo vlastne riskovala okrem verejnej blamáže?“ – „Koncelebrácia nemôže byť už preto, že koncelebrovať môže iba platne vysvätený kňaz!“
– „Zásadný princíp je, že si službu alebo úrad ‚neberieme‘ ale dostaneme na to poverenie. Môže neposlušnosť viesť k niečomu dobrému? Nie. Žiaľ nie.“

Texas: Zákon o bijúcom srdiečku znížil potraty o 60 percent!

Austin, 11.2.2022 (LifeSiteNews) 028 273 – Zákon o zákaze potratu od 6 týždňov, keď srdiečko dieťatka už bije, znížil potraty o 60 percent v prvom mesiaci po jeho zavedení v americkom štáte Texas. Tento údaj uverejnila Komisia pre zdravie v Texase. V auguste minulého roka bolo v tomto štáte USA 5400 potratov, no v septembri ich už bolo 2197. Po celý minulý rok pritom tam neklesol počet potratov pod 4200.
Zákon podpísal guvernér Greg Abbott v máji a je to najprísnejší platný zákon v USA od rozsudku Najvyššieho súdu USA v kauze Roe v. Wade v r. 1973, ktorým sa zaviedli potraty. …
„Zákon v Texase zachránil tisícky životov. A ešte väčší potenciál očakávame teraz po rozhodnutí Najvyššieho súdu v ďalšej kauze „Dobbs“, ktorý by mohol znovu nastoliť právo štátov modernizovať si zákony a chrániť nenarodené deti a matky,“ vyhlásili ochrancovia života.

Podpora kňazov čeliacim väzeniu za odhalenie gejov v cirkvi

Kolín, 11.2.2022 (LifeSiteNews) 028 272 – Kňaz Dariusz Oko a jeho vydavateľ 90-ročný nemecký kňaz Prof Johannes Stöhr dostali ďalšie predvolanie na súd. Otcovi Dariuszovi hrozí trest do 120 dní väzenia za odhaľovanie homosexuálnych predátorov v Katolíckej cirkvi. Vyše 77 000 ľudí už podpísalo petíciu na podporu oboch kňazov.
V auguste kolínsky okresný súd vyniesol rozsudok vo veci článku o. Dariusza s názvom „Držať na uzde homosexuálne kliky v Cirkvi“ za „podnecovanie k nenávisti“ voči homosexuálnym osobám. Súd udelil kňazovi pokutu 4800 eur alebo 120 dní vo väzení, ako napísal poľský magazín Wprost. Súd odsúdil aj šéfredaktora časopisu Theologisches , ktorý článok uverejnil. O. Dariusz označil svoje pojednávanie ako „levanduľový súd“. Najprv bol obvinený z nenávisti voči Wolfgangovi Rothemu, kňazovi pro-LGBT, ktorý zorganizoval kampaň proti verným poľským a nemeckým kňazom. Vyhlásil, že Rothe „je ako živý príklad môjho článku a knihy ‘Lenaduľová mafia“.
V maili agentúre LifeSiteNews, o. Dariusz poskytol aj dôkazné fotografie napr. žehnanie lesieb alebo z klubu gejov „Deutsche Eiche“ v Mníchove.

Také skupiny opisuje napr. ako „kolóniu parazitov, ktorá sa stará iba o seba a nie o to, na čie náklady žije“ a ako „rakovinu, ktorá zabíja svojho hostiteľa“. Zdôraznil:
„Existencia takýchto mocných klanov dosvedčená pápežom Františkom aj pápežom Benediktom XVI. je očividným, logickým, etickým a dogmatických protirečením priamo voči podstate Cirkvi a jej náuky“. …
Poľský minister spravodlivosti Marcin Romanowski, rozsudok odsúdil a v tvíte napísal:
„Podľa nemeckého súdu Prof. Dariusz Oko poukázaním na skupinu znásilňovateľov vo vnútri Cirkvi vedeckým článkom podnecuje nenávisť. Súd tak pošliapal akademickú slobodu a ukázal, že si váži viac mučiteľov ako obete. Nedovoľme takúto paranoju v Poľsku!“

Kardinál Gerhard Müller sa k tomu vyjadril slovami:
„Hanbím sa, že v mojom rodnom Nemecku je znova možné, aby poľského vedca osúdili za podnecovanie nenávisti a to len preto, že uverejnil vedecky podložený článok! Kriminálne činy jednotlivcov v Cirkvi sa zakrývajú ochranným štítom ich úradu. Takí ľudia vedú mnohých mladých mužov do záhuby.“

Kardinál to dokonca prirovnal k prenasledovaniu intelektuálov za nacistov a vyhlásil, že by to malo ľudí zalarmovať. Ocenil kňaza, že sa ozval proti homosexuálnej heréze v Cirkvi a jeho článok označil ako odvážny skutok, ktorý si zaslúži rešpekt všetkých slušných a mravných ľudí.

Českí biskupi podporili Benedikta XVI.

Praha, 12.02.2022 (KNA) 028 271 – Českí katolícki biskupi ubezpečili emeritného pápeža Benedikta XVI. svojou podporou a bránili ho proti „hanebným útokom“. Podľa Českej biskupskej konferencie napísal jej predseda arcibiskup Jan Graubner Benediktovi XVI., lebo na neho urobil hlboký dojem jeho list k mníchovskému posudku. V liste odfaxovanom Benediktovi XVI. v piatok sa píše:

„Váš postoj nám pripomenul, že obnova Cirkvi si nevyžaduje iba horlivosť a pravdivosť, ale aj hlbokú pokoru (…). Ďakujem vám za váš príklad.“

Olomoucký arcibiskup Graubner zaželal Benediktovi XVI. veľa síl na prekonanie tejto ťažkej doby. Ocenil jeho „jedinečný prínos v oblasti teológie“ a napísal:

„Vaše dlhé pôsobenie ako biskupa najprv v Mníchovsko- Freisinskej arcidiecéze a neskôr vo všeobecnej Cirkvi prinieslo veľa bohato požehnaného ovocia a bude ju aj naďalej usmerňovať. Je potrebné obrátenie a vzdanie sa všetkého, čo škodí morálnemu životu a nielen v Cirkvi.“

Arcibiskup vyjadril aj nádej, že pri očiste Cirkvi sa budú rešpektovať tak práva obetí, ako aj ochrana neprávom obviňovaných. …
Obvinenia voči Benediktovi XVI. nedávno kritizoval aj pražský kardinál Dominik Duka a hovoril o „celosvetovej mediálnej kampani“!

Kňaz stráca faru a vydáva sa na „turné“ proti očkovaniu

Miláno-Rím, 12.2.2022 (kath.net) 028 270 – Don Emanuele Personeni sa verejne kriticky vyjadril k očkovaniu a tak ho z jeho fary v Lombardsku odstránili. Informuje o tom „Exxpress“.
Kňaz sa teraz vydal na „turné“ a začal kampaň proti očkovaniu. No don Emanuele začína aj sociálny projekt a chcel by pomáhať ľuďom, ktorí kvôli covidu stratili prácu a zbierať pre nich peniaze.
Diecéza hovorí o „nepríjemnej situácii“. Podobne ako v iných krajinách aj v Taliansku väčšina biskupov dosť nekriticky podporuje očkovaciu kampaň vlády.

Zjavenie milostivého Dieťaťa Ježiša 2. februára 2022

„Tí, ktorí vedú moje ovce na púšť a nechajú ich umierať hladom a smädom, sa budú musieť zodpovedať pred Večným Otcom. Ich duše sú zaslepené falošnou nevestou. … Žehnám kňazov, ktorí žehnajú soškou môjho svätého detstva. S nimi som zvlášť spojený. Veľmi si ctite kňazstvo. Nie je z tohto sveta, ale bolo ustanovené Otcom.“
028 269
Posolstvá prijíma Manuela Stracková v nemeckom Sievernichu so schválením diecézneho biskupa Aachenu Heinricha Mussinghoffa, ktorý jej určil aj duchovného otca a tešila sa aj návšteve kardinála J. Ratzingera.

Manuela: Vidím veľkú zlatú svetelnú guľu. Vpravo aj vľavo od nej je malá svetelná guľa. Veľká guľa sa otvára a vychádza z nej nádherné svetlo. Vidím milostivé Pražské Jezuliatko. Má prekrásnu zlatú korunu a tmavohnedé kučeravé vlasy, modré oči a má bielo-zlatý plášť s vyšívanými zlatými ľaliami. V pravej ruke sa mu otáča zemeguľa a v ľavej ruke má Zlatú knihu. Z malých gúľ vychádzajú anjeli v bielom. Rozprestierajú Pánov plášť a kľačiac spievajú:
Misericordias Domini in aeternum cantabo,
misericordias Domini in aeternum cantabo,
misericordias Domini in aeternum cantabo.

Milostivé Jezuliatko nás žehná a hovorí:
„V mene Otca a Syna – to som ja – a Ducha Svätého. Amen.
Pri slove Svätého písma som prišiel k vám. Ja som Slovo Večného Otca. Sväté písmo je Božie slovo. Ak sa vzdialite od Svätého písma, vzdialite sa aj od Večného Otca. Kto miluje Večného Otca, ten dodržiava jeho prikázania a odoláva duchu doby.
Cirkev je moja nevesta. Temnota zatemní Cirkev. Falošná nevesta, ktorá nie je moja, sa bude klaňať duchu doby.
Moja najsvätejšia Matka k tebe prehovorila. A ako hovorila k tebe, tak to robila na mnohých miestach. No tí mocní a ľudia ju nepočúvali. Teraz som v mojom svätom detstve prišiel k vám a to je milosrdenstvo Večného Otca, aby zmiernil prichádzajúci súd a trest.
Modlite sa, obetujte, robte pokánie! Obetujte obetu svätej omše! Je to sprítomnenie mojej svätej obety na kríži. Pri každej svätej omši sa úplne odovzdávam. V každej svätej omši stojíte pod mojím krížom. Uvedomte si, že je to obeta svätej omše!
Moja smrť na kríži vás vykúpila. Vaše duše sú vykúpené, ja som ich vykúpil. Skrze moju prevzácnu krv som vás vykúpil.
Doba súženia je ohraničená. Radujte sa, lebo ja som pri vás! Svoj pohľad upieram na moje ovce. Zostaňte mi verní a nebudete stratení. Tí, ktorí vedú moje ovce na púšť a nechajú ich umierať hladom a smädom, sa budú musieť zodpovedať pred Večným Otcom. Ich duše sú zaslepené falošnou nevestou.“
Vidím teraz v jeho pravej ruke palcát a nie zemeguľu.
Kráľ nebies hovorí:
„Táto doba je doba zmilovania, je to doba milosti. V tejto dobe založím dom milosrdenstva. Zostaň aj ty vytrvalá. Dom milosrdenstva sa stane milosťou pre Nemecko. A všetky krajiny založia domy môjho milosrdenstva, pretože ja som Kráľ milosrdenstva. Dom milosrdenstva je aj uzmierením, nápravou.“
Manuela: „Pane, uchovaj nás pred nebezpečenstvom vojny. prosím ťa, ukonči pandémiu. Mám veľa prosieb.“
Teraz vidím veľa listov pri Pánových nohách, veľký list s lúčmi, biely list s lúčmi, tri biele listy s nálepkami, zelený list, žltý, veľký biely hárok, fotografiu rodiny a fotografiu dieťaťa.
„Žehnám kňazov, ktorí žehnajú soškou môjho svätého detstva. S nimi som zvlášť spojený. Veľmi si ctite kňazstvo. Nie je z tohto sveta, ale bolo ustanovené Otcom.“
Pán si kladie palcát na Srdce. Ponára ho do svojej prevzácnej krvi a žehná:
„V mene Otca a Syna – to som ja – a Ducha Svätého. Amen.
Pán nás kropí svojou prevzácnou krvou, Prevzácna krv plynie na všetky svetové strany. Kráľ nebies hovorí:
„Povedz ľuďom, že som pri nich a že ich neopustím! Ja som pri vás, pretože sa moja najsvätejšia Matka tak veľmi za vás modlí pri Božom tróne!

Manuela: „Ďakujeme!“ Milostivé Jezuliatko hovorí:
„Je také dôležité, aby ste sa modlili, obetovali a robili pokánie. Modlitba uzmierenia a nápravy je vašou záchranou! Ja som Kráľ milosrdenstva, ktorý môže ukončiť všetku biedu, ak budete robiť to, čo vám hovorím. Adieu.“

Manuela: „Adieu, Pane. Serviam. Adieu. Adieu!“
Teraz sa svetelná guľa zmenšuje. Anjeli vchádzajú do gúľ. A vo svetle zmenšujúcej sa gule vidím dátum: 25. marec – ďalší deň našich modlitieb. Pán Boh zaplať!
Manuela: „Lúčime sa, Pane. Nezabudni na nás. Zmiluj sa nad nami. Ó, Ježišu, Syn Dávidov, zmiluj sa nad nami! Môžem iba povedať: Pán Boh zaplať! Ďakujem, Večný Otče, ďakujem, milá Božia Matka, a ďakujem Tebe, ó Pane. Vďaka Duchu Svätému. Vďaka Najsvätejšej Trojici. Ďakujeme, Pane. Vďaka, milé milostivé Jezuliatko, vďaka.“

* * * * * * *

MODLITBA ZA KŇAZOV sv. TERÉZIE z LISIEUX

Ó, Ježišu, večný veľkňaz, zachovaj svojich sluhov v ochrane svojho Najsvätejšieho Srdca, kde im nikto nemôže ublížiť. Zachovaj bez poškvrny ich posvätné ruky, ktoré sa denne dotýkajú tvojho Najsvätejšieho Tela, zachovaj bez poškvrny ich ústa, ktoré sú zavlažované tvojou predrahou krvou.
Zachovaj čisté ich srdcia, v ktorých je odtisnutá pečať tvojho slávneho kňazstva a ochráň ich od všetkých pozemských náklonností.
Daj, aby rástli v láske k tebe a zachráň ich od svetskej nákazy. Udeľ im moc, aby premieňali srdcia, ako premieňajú chlieb a víno. Žehnaj ich prácu, aby im prinášala hojný úžitok a udeľ im korunu večnej slávy. Amen.

ZASVÄTENIE SA PANNE MÁRII

Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, plná dôvery prichádzam k Tebe. Chcem sa Ti úplne zasvätiť ako Tvoje dieťa. Navždy sa Ti zasväcujem a darujem.
Zasväcujem Ti celý svoj život, dušu, schopnosti, talenty aj bolesti. Všetko, čím som, čo mám a čo robím, všetko nech je Tvojím vlastníctvom. Tebe, Panna Mária, odovzdávam minulosť, prítomnosť aj budúcnosť.
Zasväcujem ti, Matka, aj svoju rodinu, svojich priateľov. Bez akejkoľvek výhrady nechávam vládnuť Tvoje Nepoškvrnené Srdce nado mnou, nad mojou rodinou a nad tými, ktorých mi chceš zveriť. Stále chcem myslieť na to, že Ti patrím, že ma vedieš a ochraňuješ.
Nepoškvrnená Matka, zasväcujem Ti obety a úsilie každého dňa, sľubujem ti, že sa budem s láskou k Tebe modliť ruženec a oslavovať Tvoju pamiatku a tak uzmierovať Boha za všetky urážky i Tebe spôsobené bolesti. Matka, Tvoja som teraz i naveky. Skrze Teba a s Tebou chcem navždy celkom patriť Ježišovi. Amen.

K FATIMSKEJ PANNE MÁRII:

Najsvätejšia Trojica, Otec, Syn a Duch Svätý, s hlbokou úctou sa ti klaniame, Obetujeme ti najsvätejšie Telo, krv, dušu a božstvo nášho Pána Ježiša Krista, prítomného vo svätostánku. Pre jeho nekonečné zásluhy ťa prosíme, odpusť nám všetky hriechy. A nielen nám, ale aj všetkým našim priateľom i nepriateľom.
Pokorne ťa prosíme, odpusť nám všetky urážky, ktorých sa ti denne od nás dostáva. Odpusť nám aj tie, ktorými sme urazili Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, ktoré ťa tak veľmi miluje.
Jej prostredníctvom ti obetujeme naše modlitby, obety a všetky dobré skutky ako náhradu za neprávosti, spáchané proti jej Nepoškvrnenému Srdcu.
Obetujeme ich tiež za našu mládež, jej rodičov a vychovávateľov. Prijmi ich aj za obrátenie hriešnikov, pohanov a našich bratov žijúcich v blude.
Vrúcne ťa prosíme, daj nám svätých kňazov, biskupov a apoštolov. Zveľaďuj a chráň svoje dielo, aby sme jednotne a horlivo pracovali za rozšírení Božieho kráľovstva na zemi. Nech sa vždy stane tvoja svätá vôľa.
Odovzdávame sa ti, obetujeme a zasväcujeme v spojení s Nepoškvrneným Srdcom Panny Márie.
Dopraj nám všetky milosti. Daj, aby sme ťa lepšie poznali a z lásky ti slúžili. Zmiluj sa nad dušami v očistci.
Nakoniec ti vrúcne ďakujeme, za všetko, čím si obdaril našu dušu a naše telo.
Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, buď nám spásou. Kráľovná presvätého ruženca, oroduj za nás. Amen. (S povolením cirk. vrchnosti Nitra č.1285/46)

Sv. MICHAL ARCHANJEL

bráň nás v boji, buď nám ochrancom proti zlobe a úkladom diabla. Pokorne prosíme, nech mu Boh ukáže svoju moc. A ty, knieža nebeských zástupov, Božou mocou zažeň do pekla satana a iných zlých duchov, ktorí sa na skazu duší potulujú po svete. Amen. Sláva Otcu …

SLÁVNE KNIEŽA NEBESKÝCH VOJSK

svätý Michal archanjel, chráň nás v boji a hroznom zápase, ktorý vedieme proti kniežatstvám a mocnostiam, proti vládcom tohto temného sveta a proti zlým duchom.
Príď na pomoc ľuďom, ktorých všemohúci Boh stvoril nesmrteľných na svoj obraz a podobu a ktorých draho vykúpil z moci satana.
Bojuj dnes Pánov boj s légiami svätých anjelov, tak ako si kedysi bojoval proti Luciferovi, vodcovi pyšných duchov a všetkých odbojných anjelov, ktorí boli proti tebe bezmocní a už nebolo pre nich miesta v nebi.
Učiň, aby anjel odpadlík, ktorý sa zmenil na anjela temnosti, a ešte sa stále plazí po zemi, aby nás zničil, bol zvrhnutý do priepasti spolu so svojimi nasledovníkmi. Dnes tento prvý nepriateľ ľudstva a vrah od počiatku znova nadobudol sebadôveru. Prestrojený za anjela svetla chodí so zástupmi skazených duchov, napáda zem a vyhladzuje meno Pána Boha a Ježiša Krista, plieni, zabíja a posiela do večnej záhuby duše, ktorým bola určená koruna večného života.
Tento skazený had je ako nečistý prúd, ktorý vlieva do ľudí so zvrátenou mysľou a spustnutým srdcom jed svojej zloby, ducha klamstva, bezbožnosti a rúhania a smrteľný dych nečistoty, neresti a ohavnosti. Títo prefíkaní nepriatelia ľudstva zaplavujú blenom a palinou Cirkev, nepoškvrnenú Baránkovu nevestu, a dotýkajú sa jej posvätných pokladov.
Ponáhľaj sa, nepremožiteľné knieža, na pomoc Božiemu ľudu proti vpádom zatratených duchov a dožič mu víťazstvo. Amen.
Nekonečný Bože, ty obdivuhodne určuješ úlohy anjelom i ľuďom. Prosíme ťa, pošli svojich anjelov, ktorí ti ustavične slúžia v nebi, aby nás ochraňovali v pozemskom živote. Skrze nášho Pána Ježiša Krista. Amen.

K DUCHU SVÄTÉMU
Pane, zošli svojho Ducha a obnovíš tvárnosť zeme! Pane, obnov svoje prvé Turíce. Ježišu, udeľ všetkým milovaným kňazom dar rozlišovania duchov, obdaruj ich všetkými svojimi darmi, rozmnož ich lásku, urob z nich neohrozených apoštolov a pravých svätých medzi ľuďmi.
Duchu Svätý, Bože lásky, príď ako mocný vietor do našich katedrál, do večeradiel, do najbohatších domov práve tak, ako do najpokornejších príbytkov. Naplň celú Zem svojím svetlom, svojou útechou a svojou láskou! … Príď a povzbuď ľudí v tejto dobe takej plnej úzkostí, osvetli neistú budúcnosť mnohých, upevni tých, ktorí ešte váhajú na Božích cestách.
Duchu svetla, rozptýľ všetky temnoty zeme, uveď blúdiace ovce do Božieho ovčinca, pretrhni oblaky prikrývajúce tvoje tajomné svetlo. … Naplň všetky srdcia svojimi premnohými a vzácnymi darmi, ó božský plod obety Kalvárie, … (Krátené: Marthe Robinová, Turíce 26. mája.1939)

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *