Ivana v kóme porodí dcérku a prebudí sa po stretnutí s Jánom Pavlom II.

V 32. týždni tehotenstva Ivana trpí krvácaním do mozgu a upadá do kómy. Po narodení dcérky sa prebúdza, bez neurologického poškodenia. Ako hovorí, vďačí za to Karolovi Wojtylovi. „Sedel na mojej posteli a volal na mňa. Usmial sa na mňa a rozveselil ma.“

Catania, 16. marca 2013

Rebecca Maria sa narodila v 32. týždni tehotenstva. Navonok sa to môže zdať ako správa podobná mnohým iným. Jeden z mnohých predčasných pôrodov, ktoré sa končia dobre vďaka pokroku vedy a nasadeniu lekárov.

Pôrod počas kómy
Medzitým príbeh tohto narodenia, ako ho cituje časopis Miracoli [Zázrak], hovorí oveľa viac. Ivana Greco, vtedy 33-ročná matka malej Giuditty v pokročilom druhom tehotenstve, nečakane dostane krvácanie do mozgu. Už leží v kóme na jednotke intenzívnej starostlivosti v Garibaldiho nemocnici.

Potom je tu dvojitá výzva, ktorá si vyžaduje okamžitú akciu: zachrániť život matky a priviesť na svet čo najskôr dieťa. Pôrod v týchto „extrémnych“ podmienkach, ktoré musí riešiť primárka oddelenia, končí šťastne a na svet prichádza Rebecca Maria – plná života s váhou 1,53 kg, ktorá je okamžite prevezená na neonatologické oddelenie.

Pápež Wojtyła
Vráťme sa však k Ivane, ktorá je vo vážnom stave, ktorý môže byť potenciálne smrteľný. Takto s odstupom času rozpráva o svojom neuveriteľnom zážitku:

Kóma začala ako nočná mora. Neviem povedať, kde som bola, možno v nemocničnej izbe. Kam som sa pozrela, všade bezcieľne blúdili mŕtvi. Neskôr som v diaľke videl pápeža Wojtyłu. Sedel na mojej posteli a volal ma. Pristúpila som k nemu a požiadala som ho, aby ma nenechal zomrieť. Usmial sa na mňa a rozveselil ma. S rovnakým úsmevom ma presviedčal, aby som sa nepoddávala strachu: „Neboj sa! Otvor dokorán dvere Kristovi!“ Ivana sa už ničoho nebojí, má podporu svätca.

Spánok počas kómy
Neskôr medzi nimi prebieha určitý dialóg. Svätý Otec, ktorý v tomto „sne“ nemá na sebe biele pápežské rúcho, sa Ivany pýta, či ho spoznala. Po potvrdení zdôrazňuje, že už nie je pápežom, ale jednoducho Karolom Wojtylom. K tomu všetkému patrí aj humorný prvok. Ivana si nevie spomenúť na meno novozvoleného pápeža. Keď sa ho neúspešne pokúša uhádnuť, dozvie sa, že pápež je František.

Ako chápať tento príbeh od Ivany: bol to len sen človeka v kóme, alebo skôr, ako dnes veda navrhuje, „zážitok blízkej smrti“?

Po mnohých dňoch modlitieb … dych Božej lásky

Ako rozpráva Ivana:

[Pápež] sedel na mojej posteli a otočil sa ku mne so slovami: „Poď si sadnúť vedľa mňa.“ Potom ma objal a dovolil mi oprieť sa o jeho rameno. Potom sme sa začali modliť. Celé dni sme sa modlili, prosili o príhovor Pannu Máriu a cítila som jeho ruku na svojom čele. V jednej chvíli mi povedal: „Už idem, ale musíš zostať veselá!“ Nemohla som dýchať, no zrazu som pocítila, ako mi pľúca naplnil závan lásky. Pochopil som, že to bol dych Kristovej lásky.“

Ivana sa prebúdza z kómy

V tomto momente sa Ivana prebúdza z kómy a uvedomuje si, že už nie je tehotná.

Bol to najstrašnejší zážitok v mojom živote!

Ivana: „Prijala som božský Kristov dych“
Vzápätí však prichádza lekárka, ktorá sa o Ivanu stará, s ubezpečením, že jej dcéra sa má dobre. Ukazuje jej aj obrázky dievčatka v inkubátore. Pri pohľade na tieto fotografie, ktoré urobil jej manžel Paolo, Ivana so srdcom plným vďaky si uvedomuje, že zažila niečo nadprirodzené.

Pochopila som, že som prijala božský Kristov dych. Bol to On, kto ma prebudil z kómy. Neskôr lekári pokračovali v tomto Božom diele.

Bez neurologického poškodenia

Božie dielo sa nekončí iba bezpečným a zdravým narodením dievčatka, ale aj bez poškodenia mozgu Ivany, ktorá sa dnes ako šťastná matka stará o svoje dve dcérky, ktoré zveruje príhovoru Karola Wojtylu.

Zdroj: Modlitba.sk, Aleteia, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *