Novéna k Najsvätejšiemu menu Ježiš

Zázraky Svätého mena

Od detstva sme počúvali a opakovali Sväté Meno Ježiš, ale žiaľ, mnohí, veľmi mnohí, nemajú primeranú predstavu o veľkých zázrakoch tohto Svätého mena!
Čo vieš, drahý čitateľ, o mene Ježiš? Vieš, že je to sväté meno a že keď ho vyslovujeme, máme úctivo skloniť hlavy. Ale to je v skutočnosti veľmi málo. Bolo by to, ako keby sme sa pozreli na zatvorenú knihu a len pozreli na názov na obálke. O krásnych pocitoch napísaných v samotnej knihe ešte nič nevieme. Podobne, keď iba vyslovujeme meno Ježiš, musíme ešte rozpoznať všetky veľké a mystické poklady skryté vo vnútri.

Toto Božie Meno je v skutočnosti baňou bohatstva; je prameňom najvyššej svätosti a tajomstvom najväčšieho šťastia, v ktoré môže človek dúfať, že sa bude tešiť z jeho krásy v nebi. Prečítajte si a uvidíte.
Je také mocné a také krásne, že v našej duši nikdy nezlyhá a prináša tie najúžasnejšie výsledky. Potešuje to najsmutnejšie srdce a posilní najslabšieho hriešnika. Získava pre nás všetky druhy priazne a milostí, duchovné i dočasné.
Dve veci sú, ktoré musíme urobiť. V prvom rade musíme jasne pochopiť význam a hodnotu mena Ježiš.
Po druhé, musíme si zvyknúť hovoriť ho zbožne, často, stokrát a znovu stokrát každý deň. Ďaleko od toho, aby to bolo bremeno, bude to nesmierna radosť a útecha.
Povedz to s nami: „Ježiš, Ježiš, Ježiš!“
Čo znamená meno Ježiš? Začni novénu a spoznaj v srdci vďaka modlitbe aké vzácne je meno Ježiš.

Novéna sa začína: 25. decembra
Sviatok – Sväté meno Ježiš: 3. januára

Modlitba na každý deň novény 

Začnime v mene Otca i Syna i Ducha Svätého. Amen.

Ó, dobrý Ježišu, zmiluj sa nado mnou podľa svojho veľkého milosrdenstva. Ó, najmilosrdnejší Ježišu, v mene vzácnej krvi, ktorú si vylial za hriešnikov, Ťa prosím, zmy všetky moje neprávosti a milostivo vzhliadni na mňa, úbohého a nehodného hriešnika, keď vzývam tvoje sväté meno. Preto, ó, Ježišu, zachráň ma pre svoje sväté meno. Ó, Bože, ktorý si ustanovil svojho jednorodeného Syna za Spasiteľa ľudstva a prikázal si, aby jeho meno bolo Ježiš; udeľ mi milosti, aby som sa mohol tešiť z videnia Toho v nebi, ktorého Sväté meno uctievam na zemi. Skrze Krista, nášho Pána. Amen

(Tu uveď svoju prosbu…)

Nech je požehnané Najsvätejšie meno Ježiš od tohoto času až do konca!

Pomodli sa: Otče náš…Zdravas´ Mária…Sláva Otcu…

 

Zdroj: Modlitba.sk, novenaprayer

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *