Ako neuveriteľný život a smrť jedného muža odzrkadľovali život a smrť sv. Jozefa

Načerpajte inšpiráciu z rastúcej výzvy #livelikepaul.
V nedávnom videu, ktoré na Youtube zdieľali Knights of Columbus, nahliadneme do neuveriteľného života Paula Coakleyho, mladého otca a manžela, ktorý zomrel vo veku 35 rokov. Aj keď je jeho smrť srdcervúca, ponúka nám príležitosť dozvedieť sa viac o milujúcom mužovi z rodiny, ktorý zasvätil svoj život tomu, aby žil ako Kristus a čerpal inšpiráciu od svätého Jozefa – k čomu sme všetci povolaní.

Coakleyho manželka Ann zdieľa príbeh ich spoločného života – spojenie, ktoré vzišlo z Anniných každodenných modlitieb k Najsvätejšej Matke, aby sa stretla so svojím vlastným svätým Jozefom. Po rokoch modlitieb boli Annine modlitby vypočuté v máji 2007. Stretla Paula a o niekoľko mesiacov vedeli, že sú povolaní, aby sa vzali a vytvorili si vlastnú „domácu cirkev“.

V rámci svojej túžby vytvoriť skutočne katolícky rodinný život sa manželia modlili k svätému Jozefovi o jeho príhovor, aby pomohol Paulovi nájsť prácu, ktorá by zabezpečila rodinu. Počas modlitby novény k svätému Jozefovi Robotníkovi manželia zistili, že čoskoro prijmú do svojej rodiny syna.

Po troch potratoch to bolo pre nich znamenie, že ich modlitby boli vypočuté, najmä preto, že svätý Jozef bol „najlepším pestúnom vôbec“.

Paul mimoriadne tvrdo pracoval pre svoju rodinu a vo svojej službe. Tak ako svätý Jozef zdieľal svojho syna so svetom, chcel sa Paul podeliť o Krista s ostatnými tým, že ich povzbudil, aby žili ako On. Na jar 2014 pocítil Paul bolesť na hrudi, ktorá sa zmenila na hrču. Na Vianoce mu povedali, že má v pľúcach toľko nádorov, že sa nedali spočítať. Nádory metastázovali do jeho mozgu, čo malo za následok dve mŕtvice.

Keď sa Ann v nemocnici starala o svojho manžela, objavila „prayforpaul“ cestu po svete. Dostala „ohromnú silu“ s vedomím, že toľko ľudí sa pripája k modlitbe za jej manžela. Bol to pre nich Boží dar v čase núdze.

Krátko pred Paulovou smrťou videla Ann v manželových očiach žiaru, žiaru, ktorú cítila ako zázrak. Jej manžel sa vracal k Nebeskému Otcovi s pocitom radosti. Ako povedala, „utekal k Nášmu Pánovi“ a zažil „dobrú svätú šťastnú smrť“ – rovnako ako svätý Jozef.

Teraz sa Ann veľmi utešuje aktivitou „livelikepaul“, ktorý vyzýva ľudí, aby „žili spôsobom, ktorý vás privedie bližšie ku Kristovi“.

Ak máte chvíľku času, pozrite si video a pomôžte Paulovi pokračovať v jeho práci povzbudzovaním ostatných, aby žili život v úcte k svätému Jozefovi a približovali sa ku Kristovi.

VIDEO TU

Zdroj: Youtube, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *