5 sestier, ktoré Pán povolal do jednej rehole

Pre všetkých bolo veľkým prekvapením, keď Boh povolal tieto sestry do toho istého rehoľného inštitútu!

Príbeh piatich biologických sestier, ktoré sa v priebehu 2 rokov stali rehoľníčkami, vzbudil pozornosť v Španielsku, ich rodnej krajine. V rodine je celkovo 7 dospelých detí — šesť sestier a jeden brat.

Všetkých 5 sestier vstúpilo do tej istej španielskej kontemplatívnej rehoľnej komunity Iesu Communio — ktorá bola v roku 2010 označená za Inštitút pápežského práva — v Burgose na severe krajiny. Prvá bola Jordan. Nasledujúci rok vstúpili Francesca a Amada de Jesus. O dva mesiace neskôr bola na rade Ruth Maria; je najstaršia z piatich. Nakoniec, o šesť mesiacov neskôr, vstúpila aj Nazaret.

Ich rehoľná komunita zverejnila video, v ktorom sa podelila o cestu piatich rehoľných sestier. Amada de Jesus vo svojom svedectve hovorí: „Pre všetkých bolo veľkým prekvapením, keď náš Pán povolal do inštitútu päť sestier v priebehu dvoch rokov.“

Vlastne sa ani medzi sebou nerozprávali o svojom rehoľnom povolaní.
Nevedeli sme o tomto smäde, ktorý v nás prebúdza Duch Svätý.“ Jej sestra Nazaret si pomyslela: „To nemôže byť. Nemôže to byť tak, že Boh nás všetky volá do toho istého Inštitútu, ale určite volá mňa, takže tu niekto musí klamať, a nie som to ja! Amada dodáva: „Boh má svoje plány a pozná čas a miesto pre každého človeka.

Sr. Amada de Jesus vo videu hovorí, že od detstva si pestovala „veľmi jednoduchý vzťah“ s Bohom, ale že povolanie k rehoľnému životu nebolo také jednoduché rozoznať a prijať:
V určitom momente som vedela, že ma chce pre seba, a už len pomyslenie na to ma napĺňalo radosťou, no zároveň som si myslela, že to povolanie je zrieknutie sa byť ženou, manželkou a matkou. A preto, postavila som sa pred Neho a požiadal som Ho, aby ma nevolal, aby sa toho zriekol.

Zúčastnila sa stretnutí, ktoré Iesu Communio organizovalo s členkami svojej farnosti, počas ktorých si rehoľníčky vymieňali skúsenosti „záchrany a uzdravenia“. Amada v tom čase študovala za učiteľku s dôrazom na špeciálne vzdelávanie, čo sa odrazilo aj v jej osobnom živote. Hovorí:
”Boh bol v tých ľuďoch so zdravotným postihnutím a dostal zo mňa ako človeka to najlepšie. Ráno som sa učila a rozmýšľala, čo by bolo dobré pre toho či onoho človeka. V konečnom dôsledku je celistvosť sebadarovaním. Sme stvorení milovať a byť milovaní a On je zdrojom lásky.”

Keď si Amada všimla, že ju Ježiš volá, aby sa mu celkom zasvätila, išla sa porozprávať s matkou predstavenou inštitútu. „Potrebovala som vedieť, či to bol naozaj On, alebo som si to nejako vymyslela,“ hovorí.

Zdroj: Aleteia, Modlitba.sk
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *