Život Cirkvi vo svete 40/2021

Obsah

Vatikán hostí náboženských vodcov i politikov

Vatikán: Stretnutie náboženstiev na podporu svetovej výchovnej aliancie

Pápež otvoril cyklus ekologických štúdií na Lateránskej univerzite

+ Zomrel čílsky kardinál Medina Estevez

Švajčiarski gardisti kvôli „zelenému pasu“ odchádzajú zo služby!

Eucharistická ‘teológia’ pro-potratových politikov je kríza cirkvi

USA: Malé víťazstvo kultúry smrti „katolíka“ Joe Bidena

Ateistická ochrankyňa života: „Potrat porušuje princíp nenásilia!“

‚Prepáč, milá Cirkev, tam vonku je ešte aj Stvoriteľ!“

Farár: „Medicína – nové náboženstvo. Teológmi sú virológovia.“

Francie: Zveřejněna zpráva o sexuálním zneužívání nezletilých

Mexiko: Státisíce v celej krajine na pochode proti potratom

Nejde o sexuálne zneužívanie – cieľom je ‚iná cirkev‘!

Nemecko: Stretnutie svetových náboženských vodcov

Keď migranti dostanú azyl, idú domov na dovolenku!

Františkán o pápežovi Františkovi a kontemplatívnom živote

Francúzsko: Politik sa spýtal v senáte na výhody slobodomurárov!

USA: Policajt – otec štyroch detí – po povinnom očkovaní na vozíčku

Iba falošný kresťan zakáže neočkovaným vstup do chrámov

Španielsko: Zdravotníci odmietajú vykonávať potraty

Libanon: Medzináboženský zázrak na predmestí Bejrútu

Afganistan: „Ženy v krajine považujú za predmety!

Patológ: Kde zostáva výskum poškodenia orgánov vakcínou?

Výber z najnovších posolstiev z nemeckého Sievernichu

* * * * * * *

Vatikán hostí náboženských vodcov i politikov

Vatikán, 4.10.2021 (RV) 027 946 – V týždni od 4. do 10. októbra sú hosťami vo Vatikáne viaceré svetoznáme osobnosti, ktoré sa zúčastňujú na podujatiach s medzinárodnou účasťou. Sú medzi nimi náboženskí predstavitelia ako ekumenický patriarcha Bartolomej, canterburský arcibiskup Justin Welby, či veľký imám Al-Tajíb z Al Azharu, no aj vedci a politici, napr. nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Po pondelňajšom medzinárodnom stretnutí venovanom príprave na COP26 v Glasgowe bude v utorok vo Vatikáne medzinárodná konferencia o Globálnej výchovnej aliancii, organizovaná Kongregáciou pre katolícku výchovu.
V stredu a štvrtok sa v Ríme koná 35. ročník medzinárodného stretnutia za mier organizovaného komunitou Sant’Egidio s témou

„Bratské národy, zem budúcnosti: Náboženstvá a kultúry v dialógu“.

V Ríme sa v týchto dňoch stretne aj porota medzinárodnej Zayedovej ceny za ľudské bratstvo. V sobotu a nedeľu sa viacero zástupcov združení biskupských konferencií z rôznych častí sveta zúčastní na otvorení dvojročného synodálneho procesu na tému „Za synodálnu Cirkev: spoločenstvo, participácia a misia“.

Osobné audiencie v pondelok 4. októbra

Rok od vydania encykliky o bratstve a sociálnom priateľstve Fratelli tutti prijal pápež František v pondelok 4. októbra vo Vatikáne na osobnej audiencii veľkého imáma káhirského Al-Azharu Ahmeda Al-Tajíba spolu so sprievodom.
Pápeža spája s moslimským mysliteľom priateľský vzťah, v encyklike ho spomína ako jedného z inšpirátorov a cituje aj ýzvu z Dokumentu o ľudskom bratstve s niekoľkými bodmi pre mier a spolužitie vo svete, ktorý spoločne podpísali 4. februára 2019 v Abú Zabí.
Na ďalšej osobnej audiencii sa v pondelok pápež František stretol s ekumenickým patriarchom Bartolomejom I. z Konštantínopolu. Podobne prijal i britského politika Aloka Sharmu, nominovaného predsedu novembrovej Klimatickej konferencie COP26 v Glasgowe. -jb-

Vatikán: Stretnutie náboženstiev na podporu svetovej výchovnej aliancie

Vatikán, 5. 10.2021 (RV) 027 945 – Vôbec po prvýkrát sa v utorok 5. októbra vo Vatikáne stretli predstavitelia náboženstiev sveta na tému výchovy a vzdelávania pre budovanie solidárnejšieho a bratskejšieho sveta a ochranu planéty na podujatí s názvom: „Náboženstvá a vzdelávanie: na ceste ku globálnej výchovnej aliancii“

Viac na:
https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20211005027

Pápež otvoril cyklus ekologických štúdií na Lateránskej univerzite

Vatikán, 7.10.2021 (RV) 027 944 – Svätý Otec navštívil 7. októbra Pápežskú Lateránsku univerzitu v Ríme pri príležitosti otvorenia akademického roka. Spolu s ekumenickým patriarchom Bartolomejom I. a generálnou riaditeľkou UNESCO Audrey Azoulayovou spustili nový študijný cyklus o ekológii a životnom prostredí.
„Škody, ktoré spôsobujeme našej planéte … ohrozujú už aj samotný život na Zemi. … Zložitosť ekologickej krízy si vyžaduje zodpovednosť, konkrétnosť a kompetentnosť“, povedal pápež.
Nový študijný odbor je výsledkom spolupráce Pápežskej Lateránskej univerzity s Ekumenickým patriarchátom i organizáciou UNESCO. Pri tejto príležitosti pápež adresoval univerzite osobitný list.
Svätý Otec v príhovore na pôde Lateránskej univerzity pripomenul Spoločné posolstvo na ochranu stvorenstva, ktoré podpísal spolu s Bartolomejom I. a arcibiskupom Canterbury Justinom Welbym v septembri tohto roka. Upozornil na alarmujúci stav planéty:
„Myslím, že si to všetci uvedomujeme: škody, ktoré spôsobujeme našej planéte, sa už neobmedzujú len na poškodenie klímy, vôd a pôdy, ale ohrozujú už aj samotný život na Zemi. V tejto situácii nestačí opakovať zásadné vyhlásenia, ktoré nám dávajú dobrý pocit, pretože nám okrem iného záleží aj na životnom prostredí. Zložitosť ekologickej krízy si vyžaduje zodpovednosť, konkrétnosť a kompetentnosť.“
Univerzita má hľadať nové cesty, formovať ekologické vedomie a rozvíjať výskum na ochranu spoločného domova, skonštatoval pápež a dodal:
„Akademická činnosť je povolaná k tomu, aby podporovala integrálnu ekologickú konverziu s cieľom zachovať nádheru prírody, a to predovšetkým rekonštrukciou nevyhnutnej jednoty medzi prírodnými a spoločenskými vedami s tým, čo ponúka teologická, filozofická a etická reflexia, aby tak inšpirovala právnu normu a zdravú ekonomickú víziu.“
Nový cyklus štúdia ekológie a životného prostredia „bude v rámci cesty k plnému cirkevnému spoločenstvu spolupracovať aj so Stolcom apoštola Ondreja s otvorenou perspektívou“ voči kresťanským cirkvám i iným náboženstvám, skonštatoval pápež.
„Universitas … je aj uchovávateľkou imperatívu, ktorý nemá náboženské, ideologické ani kultúrne hranice: chrániť náš spoločný dom, chrániť ho pred hanebnými činmi, možno inšpirovanými politikou, ekonomikou a vzdelávaním, ktoré sú spojené s okamžitými výsledkami v prospech len niekoľkých.“
„Vzďaľujú sa očakávania spojené s cieľmi trvalo udržateľného rozvoja, ktoré treba realizovať do roku 2030, spolu s konkrétnejšími cieľmi spojenými s ochranou ovzdušia, vôd, klímy či bojom proti rozširovaniu púští,“ poznamenal pápež František. Nový študijný cyklus má preto podľa jeho slov slúžiť najmä všetkým zabudnutým, ktorí trpia v dôsledku zhoršovania životného prostredia a nemajú hlas:
„Myšlienka špeciálneho študijného cyklu teda slúži na to, aby sa aj medzi veriacimi púhy záujem o životné prostredie premenil na poslanie, ktoré vykonávajú vyškolení ľudia, ovocie primeranej vzdelávacej skúsenosti. Je to tá najväčšia zodpovednosť voči tým, ktorí sú kvôli zhoršovaniu životného prostredia vylúčení, opustení a zabudnutí. Dielo, ku ktorému sú cirkvi … a každý človek dobrej vôle povolaní prispievať všetkými potrebnými prostriedkami a stávať sa hlasom tých, ktorí nemajú hlas, ísť ponad stranícke záujmy a nezostávať len pri bedákaní.“ -zk-

+ Zomrel čílsky kardinál Medina Estevez

V r. 2005 ohlásil kardinál Medina zvolenie pápeža Benedikta XVI.

Santiago, 4.10.2021 (KAP) 027 943 – V Čile zomrel vo veku 94 rokov kardinál Jorge Medina Estevez. V nedeľu to potvrdila čilská cirkev.
Kardinál Medina bol vysvätený za biskupa v r. 1985 v Ríme pápežom sv. Jánom Pavlom II. V r. 1998 bol menovaný za kardinála. V r. 2005-2007 zastával úrad kardinála protodiakona.
V tejto funkcii po konkláve 2005 ohlásil verejnosti zvolenie kardinála Jozefa Ratzingera za pápeža Benedikta XVI. z balkóna Baziliky sv. Petra. Na konkláve 2013 sa už pre vek nad 80 rokov nezúčastnil.
Kardinál Medina pochádza zo Santiaga de Chile a po štúdiách teológie, právnych a literárnych vied a biológie pôsobil ako vysokoškolský učiteľ. Na druhom vatikánskom koncile bol ako expert. Bol aj členom viacerých vatikánskych grémií. Pôsobil na príprave novej verzie Kódexu kánonického práva, v Teologickej komisii a mal účasť aj na príprave Katechizmu Katolíckej cirkvi.
V r. 1996 bol povolaný do Vatikánu ako prefekt Kongregácie pre bohoslužby a disciplínu sviatostí, kde pôsobil do r. 2002. Pod jeho vedením vznikla inštrukcia „Liturgiam authenticam“, ktorá zaväzovala biskupské konferencie na celom svete k revízii prekladov misálov.
V Čile bol kardinál sporný, lebo sa mu pripisovala blízkosť k diktátorovi Augustovi Pinochetovi (1973 bis 1990). Počas vojenskej diktatúry došlo k vážnemu porušovaniu ľudských práv v Čile. Zatknutie Pinocheta v r. 1998 vo Veľkej Británii označil Medina ako „pokoru Čile“.

Švajčiarski gardisti kvôli „zelenému pasu“ odchádzajú zo služby!

Vatikán, 4.10.2021 (KAP) 027 942 – Traja švajčiarski gardisti z protestu proti povinnému „zelenému pasu“ odchádzajú zo služby! Ako napísal taliansky denník „Il Messaggero“ v nedeľu, zo šiestich nezaočkovaných gardistov sa už traja vzdali služby pápežových strážcov a vrátili sa do Švajčiarska. Ďalší traja nebudú až do ukončenia očkovacieho cyklu v službe, ako potvrdil hovorca gardy Urs Breitmooser.
Od 1. októbra platí vo Vatikáne pre zamestnancov aj návštevníkov povinnosť OTP. Pre švajčiarsku gardu však testy nestačia, keďže má úzky kontakt s pápežom a jeho hosťami, ako píšu noviny. A citujú hovorcu gardy: „Je to opatrenie, ktoré sa prispôsobuje ostatným armádam sveta.“
Minulý týždeň Vatikán svoje opatrenia ešte zostril. Kto sa od 1. októbra nepreukáže talianskym „zeleným pasom“, nesmie prísť do práce, má neospravedlnené hodiny v práci a nedostane plat. Sociálne poistenie sa naďalej hradí. O prípadných výnimkách sa rozhoduje individuálne. O homeoffice sa nehovorí. Výnimku majú iba návštevníci omší ale len počas ich trvania, podľa rozhodnutia talianskych biskupov.

* * * * * * *

Eucharistická ‘teológia’ pro-potratových politikov je kríza cirkvi

Biden na svätom prijímaní

USA, 67.10.2021 (New Oxford Review – Monica M. Miller, Ph. D.) 027 941

Nachádzame sa v bezprecedentnom momente histórie katolíckej cirkvi v USA, momente významnej duchovnej krízy. S podstatou toho, čo znamená byť praktizujúci katolík je to veľmi zlé. Táto kríza rozožiera cirkev od 22. januára 1973, keď William Brennan, prísediaci katolícky sudca Najvyššieho súdu USA sa dal na stranu väčšiny sudcov a rozsudkom sa tak legalizoval potrat na požiadanie. A urobil tak úplne beztrestne a bez následkov zo strany Cirkvi! Od toho dňa katolícki politici s niekoľkými výnimkami, ktorí podporujú a uľahčujú zabíjanie nenarodených, sa stavajú do radu na sväté prijímanie a prijímajú Telo a Krv nášho Pána Ježiša Krista!
Táto kríza sa konečne dostala ľuďom na oči voľbou Josepha Bidena za prezidenta USA. Biden sa prezentuje ako oddaný katolík a dotované médiá oslavujú jeho údajnú zbožnosť! Spoločne predefinovali, čo znamená byť katolícky a síce, že je možné vyhlasovať sa za veriacich a napriek tomu podporovať a chrániť zákon, ktorý posiela milióny nevinných ľudských bytostí na smrť. Keby Biden nevyhral voľby, americkí biskupi mohli ďalej pokračovať „v hľadaní iného spôsobu“, čo sa týka eucharistickej nesúrodosti pro-potratových katolíckych politikov. Veď uplynulo takmer 50 rokov bez toho, že by episkopát vydal nejaké seriózne pastoračné direktívy oslovujúce tento škandál, s napomínaním alebo trestami.
Biden, ktorí podporuje a uľahčuje legálne potraty, ako aj tzv. sobáše gejov, je teraz najviditeľnejším príkladom amerického katolicizmu. Biden prezentujúci sa na svätom prijímaní však nie je izolovaný diecézny problém. Je to celonárodný cirkevný problém, kríza cirkvi, lebo mnohí biskupi, ak nie väčšina vie, že toto už nemôže ďalej ignorovať! …

USA: Malé víťazstvo kultúry smrti „katolíka“ Joe Bidena

Washington DC, 7.10.2021 (kath.net) 027 940 – V USA federálny súd na podnet prezidenta Joe Bidena predbežne zastavil v Texase platný nový zákon ochraňujúci nenarodený život. V zákone sa stanovuje zákaz potratov akonáhle možno zistiť bitie srdiečka plodu. Ráta sa s tým, že Texas bude proti tomuto rozsudku právne postupovať.
Nezávisle od toho potratové kliniky v Texase naďalej nemôžu vykonávať potraty, pretože právny stav je teraz nevyjasnený.

Ateistická ochrankyňa života: „Potrat porušuje princíp nenásilia!“

Terrisa Bukovinačová chce združiť ochrancov života z ľavice v novej organizácii! „Pretože potrat porušuje progresívne hodnoty,“ ako hovorí. Prezidenta Joe Bidena nazvala „zradcom, ktorý sa z politickej vypočítavosti rozlúčil s ochranou života“.

Washington D.C. 7.10.2021 (kath.net/LifeNews/jg) 027 939 – Terrisa Bukovinačová (foto) je ateistická feministka, členka demokratickej strany a ochrankyňa života! Je zakladateľkou a prezidentkou organizácie na ochranu života Pro-Life San Francisco. Chcela by tam združiť ochrancov života z ľavého politického spektra.
„Nespravodlivé zabíjanie nenarodených je porušovaním našich progresívnych hodnôt rovnosti, nenásilia a nediskriminácie,“ povedala v interview pre Fox News. Demokratickú stranu v USA by chcela odviesť z jej „radikálneho pro-potratového kurzu. Prieskum verejnej mienky inštitútu Marist ukázal, že 58 percent demokratov by súhlasilo s obmedzením potratov len na prvé tri mesiace tehotenstva. Iba 27 percent demokratov súhlasí s radikálnou politikou vedenia strany!
„Demokratický establishment v otázke potratov úplne stratil kontakt so svojimi voličmi. Nemusíme veriť Biblii, ani byť konzervatívni na to, aby sme sa zasadzovali za ochranu života! Veda a rozum tento postoj ochrany života jasne zdôvodňujú. Postoj zástancov potratov je naproti tomu anti-progresívny a diskriminujúci. Kto chce byť naozaj progresívny, musí byť pripravený aktívne vystupovať proti potratu. Pokrok znamená rozšírenie práv tých, ktorí sú vytláčaní na okraj,“zdôraznila Bukovinacová. Povedala to aj na adresu najväčšej potratovej organizácie sveta Planned Parenthood.
Prezidenta Joe Bidena nazvala „zradcom, ktorý sa z politickej vypočítavosti rozlúčil s ochranou života, ktorú v minulých desaťročiach podporoval!“

‚Prepáč, milá Cirkev, tam vonku je ešte aj Stvoriteľ!“

Kritika Katolíckej cirkvi, lebo klimatické zmeny sú jej najvyššou prioritou.

Berlín, 7.10.2021 (kath.net) 027 938 – Roger Köppel, vydavateľ švajčiarskych novín „Die Weltwoche“, 6. októbra v televízii ostro kritizoval Katolícku cirkev, že „sa ženie za duchom doby“. V relácii bol prítomný aj katolícky publicista Alexander Kissler a išlo v nej najprv o tému „gender“. Potom Köppel povedal:
„Cirkev sa vzďaľuje od svojho poslania. Poslanie Cirkvi spočíva v hlásaní Evanjelia, vo vykladaní Svätého písma. Namiesto toho však čo robí? U nás tí jej červení farári na kancľoch kážu svojho sociálno-demokratického ducha doby.“
Následne Köppel kritizoval zafixovanie sa Katolíckej cirkvi na tému „klíma“a vyhlásil:
„Vrchol šialenstva je pre mňa, že pápež vyhlásil klimatické zmeny za najvyššiu prioritu. A teraz sa Cirkev ešte aj opovažuje zachraňovať stvorenie! Prepáč, milá Cirkev, no tam vonku je ešte aj Stvoriteľ!“

Farár: „Medicína – nové náboženstvo. Teológmi sú virológovia.“

Graz , 4.10.2021(kath.net) 027 937

„Telesné zdravie sme postavili nad všetko a tvárili sme sa, akoby náboženstvo a viera už vôbec neexistovali, ale všetko je podradené tomuto ‘náboženstvu‘.“
Na videu na YouTube rakúsky farár Bernhard Preiß vyslovil jasnú kritiku opatrení v období pandémie aj toho, ako sa Katolícka cirkev tomu podriaďuje. Citoval aj talianskeho filozofa Giorgia Agambene:
„Praktizovali sme podriadenú poslušnosť novému náboženstvu ‚zdravie‘. Cirkvi sa podriadili. Medicína je nové náboženstvo. Novými teológmi sú virológovia. Teológia a náboženstvo sa zaradili dozadu.“ A o. Bernhard ďalej hovorí:
„Čísla o infekciách prezentované v médiách nie sú korektné, sú jednostranné a sotva transparentné, mnohé sa príliš dramatizuje.“
Ďalej kritizoval aj viedenského kardinála Ch. Schönborna, pretože dovolil očkovanie v Dóme sv. Štefana a vyhlásil, že „očkovanie je aktom lásky k blížnemu“. A tak si farár kladie otázku, či kardinál ešte nikdy nepočul o tom, že aj zaočkovaní môžu nakaziť iných covidom? A dodáva:
„Kde je tu teda láska k blížnemu? Žiaľ, Dóm sv. Štefana upadol na ‚spoločenský chrámik nového náboženstva‘ a s jeho pôvodným zmyslom už nemá nič do činenia.“
Na YouTube dostáva farár množstvo súhlasným reakcií.
Jeho diecéza sa od toho dištancuje a ohlasuje „vysvetľujúci rozhovor“!

Francie: Zveřejněna zpráva o sexuálním zneužívání nezletilých

„Mnohem méně případů zneužívání bylo nahlášeno v tradičně katolických regionech Francie, kde je více praktikujících katolíků!“

Paříž, 5.10.2021 (RV CZ) 027 936 – V Paříži byla dnes ráno zveřejněna zpráva nezávislé komise, která po dva a půl roku zkoumala fenomén sexuálního zneužívání nezletilých v církevním prostředí. Prezentace se konala za přítomnosti apoštolského nuncia ve Francii, arcibiskupa Celestina Miglioreho.
Výsledky šetření prezentoval předseda komise Jean-Marc Sauvé. V letech 1950-2020 údajně zneužilo nezletilé 2 900 až 3 200 kněží a řeholníků. V tomto období sloužilo ve Francii 115 000 duchovních. To znamená, že mluvíme o necelých třech procentech z celkového počtu kněží a řeholníků.
Komise získávala údaje na základě rozhovorů s oběťmi a výzkumu ve státních i církevních archivech. Konečný počet obětí byl však stanoven na základě průzkumu IFOP (Institut pro výzkum veřejného mínění a marketing ve Francii). Za posledních 70 let se obětí obtěžování v církevním prostředí stalo odhadem 330 000 nezletilých, z toho 216 000 bylo poškozeno přímo duchovními. 80 procent obětí tvořili dospívající chlapci ve věku 10 až 13 let. Jean-Marc Sauvé pro srovnání uvedl , že ve francouzské společnosti jako celku bylo před dosažením 18 let sexuálně napadeno pět a půl milionu lidí (14,5 % žen a 6,4 % mužů).
Vyšetřování tedy ukázalo rozsah zneužívání nezletilých v celé společnosti. Zatímco v církevním prostředí jsou ve ve většině případů (80%) obětí zneužívání chlapci, ve společnosti jsou poměry obrácené a 75 % obětí tvoří dívky. Podle předsedy komise to nelze vysvětlit pouze tím, že duchovní měli více příležitostí přijít do styku s chlapci.
K nadpoloviční většině případů zneužití (56%) došlo v prvních dvou desetiletích zkoumaného období, totiž v 50. a 60. letech minulého století (1950-1969). Politika nulové tolerance byla zavedena teprve v roce 2000, ale neměli bychom se domnívat, že problém zneužívání byl zcela vymýcen, varoval Jean-Marc Sauvé.
Poznamenal také:
Paradoxně mnohem méně případů zneužívání bylo nahlášeno v tradičně katolických regionech Francie, kde je více praktikujících katolíků. Možná to bylo způsobeno zdravějším vztahem mezi knězem a věřícími,“ spekuluje předseda komise.

Viac na

https://www.vaticannews.va/cs/cirkev/news/2021-10/francie-zverejnena-zprava-o-sexualnim-zneuzivani-nezletilych.html

Mexiko: Státisíce v celej krajine na pochode proti potratom

Mexiko City, 04.10.2021 (KAP) 027 935 – Ako silné znamenie ochrany života a proti najnovším rozsudkom súdov o ukončení tehotenstva sa konali v nedeľu v 70 mestách Mexika protestné pochody pod heslom „Za ženy a za život“!
Podľa organizátorov sa na nich zúčastnilo vyše milióna ľudí s modrými šálmi z toho iba v hlavnom meste Mexika viac ako 100 000! Informoval o tom cirkevný portál desdelafe.mx .
Pokojné demonštrácie zorganizoval občiansko-spoločenský zväz s podporou Biskupskej konferencie Mexika.
Biskupi vo vyhlásení z nedele podčiarkli, že väzenie nie je riešením pre ženy, ktoré išli na potrat, keďže sa tým stávajú znova iba obeťami. No napriek tomu je poľutovaniahodné, že najvyšší súd sa vzhľadom na dilemu nekriminalizovať ženu po potrate a chrániť život nenarodeného dieťaťa rozhodol toto zavrhnúť bez toho, aby sa usiloval o ich ochranu.

V Mexiku sa v septembri vyskytla séria rozsudkov ústavných sudcov, ktorí označili za protiústavné trestať ženy za potraty, ale aj ochranu života nenarodeného od počatia. Rozsudky budú mať účinky na zákony v mexických štátoch, ktoré zakazujú potraty iba po znásilnení. V ďalšom rozsudku sudcovia vyhlásili aj odmietanie lekárov vykonávať potraty pre výhrady vo svedomí za neprípustné!

„Potrat nerieši nijaký z našich problémov ale dostáva nás do ešte zraniteľnejšej situácie,“ uvádza sa v manifeste, ktorý sa v hlavnom meste čítal na hlavnej ulici pri pochode od Paseo de la Reforma až po sochu Anjela nezávislosti:

„Chceme Mexiko, ktoré ženy milosrdne prijme, aj ženy, ktoré boli prinútené k potratu, a ktoré zákonom plne ochráni život dieťaťa od počatia aj počas celého jeho života, pred narodením aj po ňom. Chceme rozhodnutia v prospech matiek a ich detí a slobodu svedomia pre lekárov! Rozkoly treba prekonať a spojiť sily za zjednotené Mexiko, ktoré nie je rozdelené medzi životom a smrťou. Zákon treba rešpektovať, no zákony sa nesmú využívať na to, aby sa najslabším bral život! Navrhujeme spojenectvo v prospech žien a života, ku ktorému pozývame všetky časti spoločnosti.“

V utorok boli v Mexiku v rámci globálneho akčného dňa aj demonštrácie za neobmedzený potrat, na ktorých došlo k násilnostiam. Videá ukazujú ako maskované ženy sprejovali na semafory a na tabule a budovy heslá aj proti veriacim, ktorí stáli pred kostolmi na ich ochranu. Iba v hlavnom meste bolo 37 zranených, medzi nimi 27 policajtov, jeden vládny sekretár a deväť civilistov.

Nejde o sexuálne zneužívanie – cieľom je ‚iná cirkev‘!

Komentár: Prof. Hubert Gindert

Mníchov, 5.10.2021 (kath.net) 027 934 – Prípady sexuálneho zneužívania sú pre niektorých mediálnych pracovníkov pákou na transformovanie Katolíckej cirkvi na inštitúciu napasovanú svetu Toto heslo si privlastnila väčšina v nemeckej „synodálnej ceste“. Bavorský biskup Voderholzer sa k štatusu „synodálneho procesu“ vo vyhlásení 25.09.2019 vyjadril:
„Som toho názoru, že pri kolíske ‚synodálneho procesu‘ stojí neúprimnosť. Z prípadov sexuálneho zneužívania robiť závery, že pri obnove Cirkvi musí ísť o ‚celibát‘, zneužívanie moci, o ženy v cirkvi a o sexuálnu morálku‘ treba vzhľadom na chýbajúce vedecké štúdie … považovať iba za pseudovedecké dôvody.“
Teraz sú v médiách ľudia ako Daniel Wirsching, ktorí ako „kritickí pozorovatelia“ stratili každú mieru objektivity, spravodlivosti a férovosti. Z ich kritiky hovorí čistá nenávisť voči Katolíckej cirkvi, ktorá sa ešte stále nenechá zaplánovať do želanej podoby. Wirsching v článku „Cirkev odmieta prevziať zodpovednosť“ (noviny – Augsburger Allgemeine Zeitung, 21.09.2021) obviňuje cirkev zo „spáchaného masového, psychického, fyzického a sexuálneho násilia“ a píše:
„Celosvetový škandál Katolíckej cirkvi je škandálom storočia. Zatieňuje všetko a vedie k tomu, že vierohodnosť tejto ‚morálnej inštitúcie‘ a dôvera v ňu erodujú. Dokiaľ nebude tento škandál nezávisle spracovaný a ona nezakúsi citeľné dôsledky, dovtedy táto inštitúcia nezíska znova ani vierohodnosť, ani dôveru. O jej budúcnosti rozhodne prístup k prípadom zneužívania. “
Daniel Wirsching nehovorí ani slovo k zneužívaniu v evanjelickej cirkvi, ani v spoločnosti – v športových kluboch a v rodinách. Keby mu išlo o poškodených zneužívaním, musel by aj k tomu zaujať postoj. Zneužívanie vlastným otcom je rovnako závažné ako kňazom. O postihnutých a o spravodlivosť mu sotva ide.
„Duchovným sa dostáva milosrdenstvo, postihnutí s tým rátať nemôžu. Tým sa dostane iba chladný prístup a svojvôľa naďalej vplyvnej a veľmi svetskej inštitúcie … Vo Fulde pri zasadnutí biskupov bude kázať aj kolínsky kardinál Woelki – obraz cirkevnej simulácie pokory,“ vyhlásil Wirsching!
Kto sledoval z čoho Daniel Wirsching kardinála Woelkiho za dva roky už neprávom obvinil, by mal vziať na vedomie, čo povedal diecézny zodpovedný za prípady zneužívania v Kolíne Peter Henselder pre noviny Tagespost (23.09.2021):
„Kardinál Woelki vykonal spracovanie prípadov tak dôkladne ako nijaká iná diecéza.“
Kardinál Woelki je spolu s biskupom Voderholzerom duchovnou hlavou frakcie menšín v „synodálnom procese“, ktorí bránia premašírovaniu k „inej Cirkvi“!
Keby pápež František arcibiskupa Woelkiho zosadil, boli by pravej viere verní katolíci v „synodálnej ceste“ podstatne oslabení! Takže zlosť meničov Cirkvi možno pochopiť.
Štýl ľudí medií ako Daniel Wirsching pripomína Marata, ako ho portrétoval Alphonse de Lamartine v „Portrétoch revolucionárov“ (Portraits de Revolutionaires):
„Marat sa mstil na všetkom, čo bolo veľké … to geniálne nenávidel rovnako, ako to aristokratické. Všade, kde videl niečo vystupovať alebo zažiariť, prenasledoval to ako nepriateľa. Chcel zrovnať celé stvorenie. Rovnosť bola jeho zúrivým úsilím, pretože prevaha bola jeho martýriom. Miloval revolúciu, pretože tá ponižovala všetko v jej dosahu. “…

Nemecko: Zasadnutie „Rady svetových náboženských vodcov“

„V najnaliehavejších globálnych otázkach ako je ochrana klímy sa musia vytvoriť aliancie a tie musia vytvoriť aj náboženstvá!“

Bonn, 04.10.2021 (KNA) 027 933 – Výzvou k medzináboženskému dialógu v diplomacii sa začalo plenárne zasadnutie Svetovej rady náboženských vodcov v nemeckom Lindau pri jazere Bodensee. Do štvrtka bude diskutovať a radiť sa 600 zástupcov náboženstiev ale aj diplomati a experti z 90 krajín. Väčšina sa pre pandémiu zúčastní na podujatí virtuálne.
Organizátori sú podľa vlastných slov najväčšou medzináboženskou mimovládnou organizáciou na svete s názvom „Religions for Peace“ (Náboženstvá za pokoj).
Stretnutie financuje nemecké ministerstvo zahraničia. Podujatie je zamerané najmä na mladých ľudí.
Augsburský biskup Bertram Meier na otvorení poukázal na to, že v najnaliehavejších globálnych otázkach ako je ochrana klímy sa musia vytvoriť aliancie a tie musia vytvoriť aj náboženstvá! Meier je aj predsedom Komisie pre medzináboženský dialóg pri Biskupskej konferencii Nemecka.
Biskup pripomenul spoločné vyhlásenie k bratstvu všetkých ľudí pápeža Františka a veľkého imama Ahmada al-Tayyeba vo februári 2019 v Abu Zabí:

„Toto svedectvo inšpiratívneho medzináboženského stretnutia načrtáva víziu, že v náboženstvách nie je príčina problému, ale časť riešenia. Veriaci ľudia majú od Boha dané poslanie poukazovať na nespravodlivosti a preberať zodpovednosť.“

Predsedníčka Synody evanjelických cirkví v Nemecku (EKD), Anna-Nicole Heinrichová, vyzdvihla význam viery pre pokoj a povedala:
„Preto je dôležitý dialóg medzi náboženstvami. Som pevne presvedčená, že najlepšie nástroje sú už v našich rôznych hodnotných náboženských tradíciách realizované. No dialóg nesmie byť jednosmerkou vzhľadom na rôzne tradície ani na generácie.“ Potom poukázala na skúsenosti a úspechy v Nemecku: „Po druhej svetovej vojne a holokauste bolo jasné, že nijaký človek nesmie byť prenasledovaný, opovrhovaný, či dokonca popravený za svoju vieru.“

Na stretnutí v Lindau ide o. i. o témy ako „Pokoj a bezpečnosť“, „Ochrana životného prostredia“ a „Humanitárna práca.“
Prehovorí tam aj generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus, komisár OSN pre utečencov Filippo Grandi a podpredseda Medzinárodného výboru Červeného kríža Gilles Carbonnier.

Svetová rada zasadala v Lindau už viackrát. V r. 2019 sa tam konalo svetové stretnutie s 900 účastníkmi. V r. 2020 to bola virtuálna konferencia „Ženy, viera a diplomacia“ s 1500 účastníkmi z niekoľkých desiatok krajín.
Rada spolupracuje aj s nadáciou „Ring for Peace“ (Kruh za pokoj), ktorá sa zameriava na dialóg o pokoji svetových náboženstiev a občianskej spoločnosti.

Keď migranti dostanú azyl, idú domov na dovolenku!

EÚ, 4.10.2021 (Christianitas) 027 932 – Médiá sú o tom ticho, ale na Západe nie je nič výnimočné, že mnohí migranti po získaní občianstva v európskej krajine chodievajú na dovolenky či na návštevu príbuzných do krajín, odkiaľ vraj „utiekli pred prenasledovaním“.
Aj v týchto dňoch na základe príkazu ministerstva zahraničných vecí švédske ozbrojené sily nedávno letecky prepravili z Afganistanu do Švédska viac ako 1100 ľudí. Medzi „cestujúcimi“ bolo niekoľko Afgancov, ktorí – odvolávajúc sa na prenasledovanie – už požiadali o azyl vo Švédsku, dostali ho a potom sa napriek varovaniu ministerstva rozhodli cestovať späť domov, aby strávili „dovolenku“.
Podľa správ švédskej tlače boli náklady na dopravu a súvisiace bezpečnostné opatrenia pomerne vysoké. Noviny tiež pripomenuli, že tieto výdavky znášajú švédski daňoví poplatníci a to aj napriek predchádzajúcemu vyhláseniu ministerky zahraničných vecí Anne Lindeovej, ktorá varovala, že tí, ktorí odletia späť do Afganistanu v rozpore s odporúčaním ministerstva zahraničných vecí, si budú musieť náklady hradiť sami. Najnovšie pani Lindeová uviedla, že hoci stále nie je jasné, ako sa budú náklady vypočítavať, Afganci cestujúci späť do Švédska nebudú musieť zaplatiť významnú sumu. Podľa jej slov bude „len o niečo drahšia ako bežná letenka“.
Opozičný poslanec Sven Olof Sallstrom sa v parlamente obrátil na ministerku Lindeovú s otázkou, či je možné, aby ľudia, ktorí dostali azyl vo Švédsku, strávili dovolenku v krajine, z ktorej utiekli. Švédska ministerka zahraničných vecí namiesto priamej odpovede len vyjadrila rozhorčenie nad poslancom, ktorého obvinila, že sa snaží hádzať blato na ľudí. Lindeová zdôraznila, že osoby, ktoré majú švédske povolenie na pobyt, majú vraj plné právo požiadať ministerstvo zahraničných vecí o pomoc pri trávení dovolenky vo svojej domovskej krajine.
Takto vyzerá veľkodušnosť švédskej vlády, ktorej v prvom rade záleží na tom, aby jej spoločnosť bola „otvorená“ a multikultúrna. MH

Františkán o pápežovi Františkovi a kontemplatívnom živote

Františkán Maximilián: „Plány pápeža preskúmať klauzúrne komunity ohrozujú ich spôsob života. Vlastný generálny predstavený v zmysle pápežovho dokumentu z r. 2016 mníškam povedal: ‚Doba sa zmenila a vy kontemplatívne mníšky v klauzúre sa musíte prispôsobiť dobe!
Možno sa blíži posledná bitka. No Cirkev tento boj neprehrá, pretože my nerobíme kompromisy so životom a ani to nemáme v úmysle. My budeme verní až do konca!“

USA, Fairfield, Pennsylvania (LifeSiteNews) 027 931 – Uverejňujeme interview s františkánom Maximiliánom Mary Deanom, bývalým kaplánom Nepoškvrnenej a súčasným kaplánom bosých karmelitánok vo Fairfielde v americkom štáte Pennsylvánia. Brat Maximilián nám opísal plán Vatikánu „dôkladne preveriť“ život komunít klauzúrnych mníšok.
Karmelitánky v americkom Fairfielde žijú s tradičnou latinskou svätou omšou a túžia naďalej žiť tradičné pravidlá opísané sv. Teréziou Avilskou. Vo Fairfielde je 25 mníšok, materský dom majú vo Valparaise v Nebraske. Od 25. do 29. septembra dostali apoštolskú vizitáciu. Nebolo jasné, aký účel vlastne má. Ako nám povedal kaplán Maximilián:

„Kongregácia pre inštitúty zasväteného života a spoločnosti apoštoloského života s prefektom kardinálom João Braz de Avizom chce úplne zreformovať karmelitánsku charizmu.“

Začalo sa to v r. 2016, keď František uverejnil dokument Vultum Dequaerere, v ktorom oznámil dôkladné preverenie klauzúrnych komunít.
V máji 2017 generálny predstavený bosých karmelitánov v USA, otec Saverio Cannistrà sa stretol so 162 karmelitánkami v St. Louis, Missouri a vysvetlil im význam pápežského dokumentu. O dva roky neskôr menoval pápež otca Saveria za člena Kongregácie pre rehole. Ako povedal brat Maximilián na to stretnutie do St. Louis museli prísť pod poslušnosťou mníšky, ktoré zvyčajne nikdy neopúšťajú kláštor, čo bolo pre nich šokom! A ešte aj museli bývať v hoteli a nie v kláštore! Generálny predstavený mníškam povedal:

„Doba sa zmenila a že oni kontemplatívne mníšky v klauzúre sa musia prispôsobiť dobe a nemôžu žiť ako predtým! Musíte sa zbaviť mreží a ostatných vecí, čo vás odlučujú od sveta a musíte začať vyučovať.“

A kaplán zhrozene hovorí: „Veď toto sú klauzúrne karmelitánky. Sú povolané byť skrytým srdcom, láskou v Cirkvi! To je ich charizma.“

Niektoré mníšky sa rozplakali, lebo už im nedovoľujú žiť ich charizmu. Otec Maximilián spája tento vývoj s Františkovým dokumentom Cor Orans, ktorý požaduje od všetkých autonómnych ženských kláštorov, aby sa spojili do asociácie kláštorov so zmiešanou kolektívnou entitou! A tak sa kláštor vo Filadelfii spojil s asociáciou a mladé mníšky už nesmú sláviť tradičnú omšu, ani pestovať tradičné zvyky, ako im to sľúbil emeritný arcibiskup Arcidiecézy Filadelfia Charles Chaput!
Generálny predstavený aj nový arcibiskup Nelson Perez ich teraz nútia byť súčasťou tejto asociácie.
Mníšky vo Fairfielde a Valparaise sa však rozhodli povolať najmä svoje mladé mníšky naspäť a neprijať to. No vedeli, že teraz ich Vatikán bude ostro sledovať. A prišla apoštolská vizitácia! …

Kaplán uviedol aj iný príklad: Chudobné klarisky z Hanceville v Alabame v Kláštore matky Angeliky- zakladateľky kláštora aj televíznej stanice EWTN. Aj oni dostali „komisárku“ a všetky mníšky s náklonnosťou k tradičnej svätej omši boli poslané domov!
„Znie to ako sykot pekla,“ vyjadril sa k tomu kaplán Maximilián.
Na webovej stránke katolíckej mediálnej spoločnosti sa už cituje pro-homosexuálny dominikánsky kňaz Timothy Radcliff. Preto sa EWTN rozhodlo pre neúčasť v mediálnej konferencii. No teraz už aj vlastný kláštor matky Angeliky cituje na stránke Radcliffa! To je obraz, ako sa komunita mníšok mení po apoštolskej vizitácii!
Kaplán Maximilián bol z komunity 400 františkánov. Keď prichádzala k nim vizitácia, myslel si, že „Matka Cirkev nám prichádza pomôcť“. Bol naivný, ako hovorí. Ich kvitnúca komunita tak zničila seba aj svoju charizmu. Bez varovania odstránili ich zakladateľa otca Stefana Manelliho, ktorý bol miništrantom sv. pátra Pia vyše 1000 krát! … A brat Maximilián cituje sv. Teréziu Avilskú:

Ak zlyhá kontemplatívne mníšstvo, boj je prehraný!“ A dodáva:
„My neprehráme! Cirkev neprehrá tento boj, pretože my nerobíme kompromisy so životom a ani to nemáme v úmysle. My budeme verní až do konca!“

Možno tu vidíme, že konečná bitka sa blíži. Dovolí náš Pán, aby bolo prebodnuté srdce jeho Cirkvi, aby bolo útokom na kontemplatívne rády Cirkvi? A ak áno, nepríde potom čoskoro aj uzdravenie a ‚vzkriesenie‘ ? Veriaci katolíci sú povolaní odporovať a stáť pri týchto nevinných a do modlitieb vnorených mníškach, ktoré sú nepostrádateľné pre Cirkev.

Francúzsko: Politik sa spýtal v senáte na výhody slobodomurárov!

Paríž, 4.10.2021 (Christianitas) 027 930 – Nezávislý senátor Jean-Louis Masson, z departmentu Moselle, sa preslávil už v minulosti krokmi, ktoré mierne povedané, rozrušili liberálne elity. Senátorom za svoj región je od roku 1978. Keď vo Francúzsku schválili tzv. sobáše homosexuálov, presadzoval pre starostov výhradu vo svedomí, aby sa nemuseli na podobných aktoch podieľať. Rovnako spustil vlnu liberálneho rozhorčenia vtedy, keď vyriekol dnes už slávnu vetu, že „dnešní migranti, sú zajtrajšími teroristami.“
Najnovšie vyvolal škandál tým, že sa verejne opýtal predsedu francúzskeho senátu na posvätnú kravu republikánskeho režimu – slobodomurárov. Ide o známu okultno-protikatolícku sektu, ktorá má podstatný podiel na vyše sto rokov trvajúcej sekularizácii Francúzska. Jean Louis Masson sa opýtal na „výhody, ktoré majú slobodomurári vo verejnej službe“. Upozornil zároveň na skutočnosť, že pri vymenovávaní prefektov, veľvyslancov a úradníkov, sú brané do úvahy ich súvislosti s „okultnými sieťami, ako je slobodomurárstvo“. Táto interpelácia vzbudila v senátorských laviciach veľký rozruch.
Odpovede senátorovi na jeho interpeláciu poskytla ministerka pre transformáciu a verejnú službu Amelie de Montchalinová. A boli to odpovede skutočne fundované, aké na nepríjemné otázky prichádzajú z liberálnych kruhov vždy. K téme slobodomurárstva sa vôbec nevyjadrila, ale zato obvinila Massona z „vyznávania konšpiračných teórií“. Uviedla, že podľa článku VI. Deklarácie práv človeka a občana je verejné zamestnanie dostupné pre každého a závisí len od zásluh a schopností. A neklamala. Štátna správa predsa nemôže za to, že určité „zásluhy a schopnosti“ majú práve slobodomurári.
Zo strany Massona to nie je prvý útok voči týmto neviditeľným šíriteľom humanity. V roku 1997 odštartoval diskusiu o odhalení ich lobovania na ministerstve spravodlivosti. Tvrdil, že: „Infiltrácia spoločnosti okultnými organizáciami môže destabilizovať záujmy komunity.“ Ako príklad uviedol Veľkú Britániu, kde parlamentný výbor navrhol, aby sa slobodomurári zaregistrovali v oficiálnom, verejne dostupnom registri lobistov. Britské slobodomurárstvo bolo vtedy obvinené z infiltrácie polície, súdnictva a z udržiavania paralelných štruktúr riadenia. Uviedol aj francúzsky škandál lóže Veľký Orient, s názvom Elf, ktorý vyplával na povrch v roku 1997. Išlo o protežovanie členov lóže v štátnom aparáte, v ktorom mal prsty slobodomurár Alfred Sirven a známy podnikateľ a člen lóže Loïc Le Floch-Prigent.
Po razantnej a adresnej odpovedi pani ministerky sa však zo žalobcu stal obvinený a iniciatíva senátora Massona, podobne ako podobné iniciatívy v minulosti, bola v senáte pochovaná tak rýchlo, ako to len bolo možné. BM

USA: Policajt – otec štyroch detí – po povinnom očkovaní na vozíčku

Denver, 5.10.2021 (LifeSiteNews) 027 929 – José Manriquez (34), policajt v americkom Denveri a otec štyroch detí, utrpel vážne následky po prvej dávke povinného očkovania proti covidu od Pfizera. Pre zamestnancov mesta je to povinné, inak im hrozí výpoveď. José je policajtom sedem rokov, predtým slúžil 12 rokov v armáde. Teraz už nie je schopný pracovať, pretože nedokáže chodiť.
Primátor mesta, demokrat Michael B. Hancock, vydal 2. augusta príkaz, že do 30. septembra sa musí dať zaočkovať všetkých 10 000 zamestnancov mesta s vyhlásil:
„Tí, ktorí sú nezaočkovaní, riskujú prenášanie vírusu a tvoria stálu hrozbu pre schopnosť mesta dostať sa cez pandémiu!“ …
José Manriquez povedal, že aby si udržal zamestnanie a uživil svoje deti, dal sa zaočkovať prvou dávkou 22. augusta.
„V ten týždeň som začal mať stále väčšie bolesti v nohách. Na ďalší týždeň 31. augusta som sa pokúsil ísť do práce, no nohy ma boleli stále viac. Stav sa mi tak zhoršil, že ma poslali domov. Na ceste domov autom som už necítil nohy, ani pedále, či brzdu a len tak tak, že som sa dostal domov. A bola to iba prvá dávka!“
Tento vojenský veterán dodal, že lekár mu potvrdil, že príčinou ochrnutia jeho nôh je vakcína.“
Podľa amerického systému informovania o nežiadúcich účinkoch očkovania VAERS, Centra pred kontrolu liekov FDA a Centier pre prevenciu a kontrolu chorôb CDC, vakcína Pfizera sa spája s 394 765 nežiadúcimi účinkami od zrazením krvi a zápal osrdcovníka až po potratenie dieťaťa, neplodnosť, ale aj s úmrtiami.
Sestra Josého informovala, že brat máva triašky, trpí nespavosťou pre bolesť v nohách, často padá a tak už nedokáže uživiť šesťčlennú rodinu. Celá podpora z poistenia ide na účty za lieky.
Manriquez si najal právnika, ktorý už zastupuje osem iných policajtov – s podobným osudom, alebo úplne odmietajúcich vakcínu. Právnik Dr. Corporon kritizoval lekárov, že „nemajú odvahu hovoriť o závažných účinkoch vakcín“. …
Primátor nakoniec vyhlásil: „Máme tu policajtov, ktorí odišli do predčasného dôchodku!“
Právnik však namieta, že José bol vlastne na začiatku svojej kariéry. … José bojoval so slzami, keď sa k tomu smutne vyjadril:
„Moja rehabilitácia vyzerá neisto. Nemôžem ani ísť von s mojimi deťmi a pritom máme futbalovú sezónu. Život sa mi mení. Lekár mi povedal, že sa to môže zhoršovať a nedáva nádej na zlepšenie. Môže to trvať roky. Deti mi hovoria: Ocko, nuž tak pôjdeme s tebou do postele. Moje malé dievčatká si myslia, že ‚otecko je zlomený‘.“

Iba falošný kresťan zakáže neočkovaným vstup do chrámov

USA, 1.10.2021 (LifeSiteNews – John Henry Westen) 027 928
„Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení, a ja vás posilním,“ povedal náš Pán, ako to zaznamenal evanjelista Matúš (11,28). Všimnime si, že nepovedal: „Príďte, iba ak budete zaočkovaní.“ Náš Pán išiel dokonca aj k malomocným. A napriek tomu zdravým ľuďom, ktorí si neželajú potratom poškvrnenú vakcínu, vláda v USA zakazuje vstup do kostolov a čo je najsmutnejšie zakazujú im to aj cirkevní predstavitelia. …
Sú tu isté hranice vyznačené do príslovečného piesku. Hranice pravovernosť verzus liberálny a modernistický prístup ku viere. Minulý týždeň sa šírila správa, že v kanadskej diecéze arcibiskup Valery Vienneau z Monctonu v New Brunswicku prikázal, že každý veriaci nad 12 rokov musí byť dvakrát zaočkovaný, aby mohol ísť na svätú omšu a iné slávenia cirkvi! … Pritom vieme, že nedeľná svätá omša je povinná a ústredná pre duchovný život katolíka! Dokonca aj exkomunikovaní veriaci sa povzbudzujú aspoň k účasti na omši – ako propotratoví politici a iní. No biskup sa odvolal na ministerku zdravotníctva Dorothy Shephardovú, ktorá však vôbec nevzťahovala svoj zákaz aj na slávenia cirkvi! Neskôr musel toto nariadenie biskup odvolať. … Toto je však iba jeden prípad tohto zmätenia ducha v súčasnej dobe.
V máji podobne ultra-modernista kardinál Blase Cupich z Chicaga oznámil veriacim, že môžu prísť do kostola bez rúšok, ak sa preukážu, že sú zaočkovaní!
V marci zasa kardinál Sean O’Malley z Bostonu dal zaočkovanosť ako podmienku na účasti laikov pre službu pri oltári.
Biskup Diecézy Paterson v New Jersey varoval kňazov, ktorí sa nedajú zaočkovať, že by mohli byť „stiahnutí z aktívnej služby“.
A ďalší prípad: List biskupa Kevina Sweeneya, zo 14. septembra na sviatok povýšenia sv. kríža sa objavil pri obrázku aj s injekciami proti covidu aj s textom“ Životodarná moc Svätého kríža“!!! …
Arcibiskupi Paul D. Etienne zo Seattlu a Nelson J. Perez z Filadelfie sú najnovšie prípady cirkevných predstaviteľov, ktorí aktívne odradzujú veriacich, aby hľadali výnimky zo zaočkovania eticky pochybnými vakcínami.
V auguste zasa kardinál Timothy Dolan z New Yorku nariadil kňazom, aby nepotvrdzovali výnimky z očkovania pre výhradu vo svedomí. Pridal sa k nemu aj arcibiskup José Gomez, predseda Biskupskej konferencie USA a biskup Robert McElroy zo San Diega a citovali Svätý stolec, že povolil očkovanie proti covidu.
Biskup John Stowe z Lexingtonu v Kentucky nariadil, aby všetok personál diecézy bol zaočkovaný do 1. septembra ako podmienku zachovania si zamestnania. …
Biskup Donald E. DeGrood zo Sioux Falls v Južnej Dakote a biskup Peter M. Muhich z Rapid City podpísali list s tým, že „vakcíny možno prijať s dobrým svedomím“. …

Španielsko: Zdravotníci odmietajú vykonávať potraty

Madrid, 1.10.2023 (KAI/ Christianitas) 027 927 – Španielsky korešpondent denníka The New York Times, Nicholas Casey, priniesol informácie mapujúce stav dostupnosti umelého potratu v Španielsku. Konštatoval, že „mapa oblastí, kde sú dostupné potraty, závisí viac od zdravotníctva, než od legislatívy. A mnoho lekárov z celej krajiny, to nechce robiť.“ Dodáva, že „podobná situácia je v Taliansku, Argentíne a ďalších krajinách.“
Je ťažké presne povedať, koľko lekárov odmieta zabíjať nenarodené deti, ale Casey hovorí, že „situácia je taká vážna, že v júli ministerka pre rovnosť v ľavicovej španielskej vláde Irene Monterová predložila návrh dodatku k súčasnej legislatíve, ktorý má obmedziť „možnosti týchto lekárov“, ktorí odmietajú potraty kvôli svojmu presvedčeniu.“ Podľa ministerky: „Takýto prístup nesmie byť v rozpore s právami žien a nesmie byť prekážkou pre tie ženy, ktoré chcú prerušiť tehotenstvo.“
Casey dal v článku veľký priestor doktorovi Mercedesovi Sobrevielovi, ktorý patrí k známym „odmietačom“ umelého potratu a pracuje na klinike Univerzity v Zaragoze, na severovýchode Španielska. Podľa jeho svedectva, ani na jeho klinike, ani v žiadnej nemocnici v provincii Aragónsko (v ktorej je Zaragoza hlavným mestom), kde žije 1,4 milióna obyvateľov, nie sú vykonávané umelé potraty a tak je to aj v ďalších štyroch provinciách zo sedemnástich.
Sobreviel ďalej uvádza, že nový zákon totálne odporuje španielskej mentalite a tradíciám. Dodal, že „keď sa lekári a ďalší personál zhromaždili v nemocnici, aby diskutovali o týchto nových predpisoch, boli požiadaní všetci čo majú výhradu vo svedomí, aby zdvihli ruky. Ukázalo sa, že 99 % je proti: lekári, sestry, asistenti a dokonca aj vrátnici a strážcovia.“
Tento problém si očividne uvedomujú aj ľavicoví liberáli a feministky a bijú na poplach nielen v Španielsku, ale aj v iných krajinách Európy, aj na Slovensku. Podľa nich by lekári nemali mať možnosť uplatňovať si výhradu vo svedomí, pretože práva žien sú týmto výhradám nadradené a ak odmietajú vykonávať umelé potraty, mali by byť za to postihovaní. Že sa podobná prax môže čoskoro stať realitou, o tom nás presviedča podobný model uplatnený v súvislosti s „odmietačmi“ vakcín proti Covid-19. Aj tam sa prípadné výhrady vo svedomí, vyhodnotili ako protispoločenská činnosť a „odmietači“ medzi zdravotníkmi boli príkladne potrestaní, vo viacerých krajinách Európy, počnúc Talianskom. B M

Libanon: Medzináboženský zázrak na predmestí Bejrútu

Kláštor – miesto stretávania kresťanov a moslimov

Mníchov/Viedeň, 3.10.2021 (kath.net/KIN) 027 926 – Karmelitánsky kláštor s francúzskymi svätými manželmi Martinovými ako patrónmi priťahuje kresťanov aj moslimov v Libanone rovnako. Tento medzináboženský „zázrak“ sa deje v predmestí Bejrútu Hazmiyeh. Malá kresťanská svätyňa je zasvätená sv. Louisovi a sv. Zélii Martinovým, rodičom sv. Terézie z Lisieux. Tí boli svätorečení v rámci Synody biskupov o pastorácii manželstva a rodiny.
Malé medzináboženské pútnické miesto kláštora je tiež zamerané na úctu k manželstvu a rodine, ako hovorí provinciál bosých karmelitánov v Libanone, páter Raymond Abdo:
„Toto miesto vzbudzuje veľký záujem. Navštevujú ho aj moslimovia. Prichádzajú k nám mnohé páry, najmä zo zmiešaných manželstiev. A zaznamenávame tu aj obrátenia na kresťanstvo.“

Prvé pútnicke miesto svätých manželov Martinových na svete
Karmelitáni spravujú duchovné centrum, kde sa o ľudí pastoračne starajú a ponúkajú aj účasť v modlitbových skupinách. Pre pápežskú nadáciu „Kirche in Not“ páter hovorí, že svätyňa na okraji Bejrútu je prvá svätyňa svätých manželov Martinových na svete.
„No ľudia nenavštevujú iba svätyňu. Neviem vlastne prečo, ale aj socha Panny Márie z Hory Karmel priťahuje veľa ľudí. Viaceré roky už je kostol primalý, preto ľudia musia pri svätej omši stáť aj vonku.“

Hospodárska kríza v Libanone sťažuje stavebné plány.
Plány postaviť nový kostol bolo treba zavrhnúť pre veľkú drahotu. Preto sa karmelitáni rozhodli pre prístavbu. No aj mnohí dobrodinci kostola boli ťažko postihnutí krízou. Už dva roky sú šeky v Libanone takmer bezcenné.
„Podpora prišla od Kirche in Not a ďalších nadácií a sponzorov zo zahraničia. V polovici septembra sme tak mohli posvätiť nový kostol. Svätá omša sa ešte slávi na proviórnom drevenom oltári. Nový oltár bude hotový na rok,“ hovorí páter Raymond.
Kresťania tvoria dne v LIbanone tretinu obyvateľstva, naďalej sú najväčšou kresťanskou komunitou na Blízkom Východe. No ich počet prudko klesá! Príčinou bola občianska vojna (1975-1990), ale aj súčasná politická a hospodárska kríza od r. 2019 a najmä ničivá explózia 4. augusta 2020. pre rastúcu chudobu a chýbajúse perspektívy sa kresťania emigrujú do cudziny.
Katolícka cirkev latinského obradu má menej ako jedno percento kresťanov. Napriek tomu majú príťažlivú silu – ako ukazuje kláštor na okraji Bejrútu.

Afganistan: „Ženy v krajine považujú za predmety!

Rehoľná sestra informuje o pôsobení v Kábule

Viedeň / Mníchov, 2.10.2021 (kath.net/KIN) 027 925 – Sestra Shahnaz Bhatti patrila k posledným katolíckym rehoľníčkam, ktoré opustili Afganistan. Táto pakistanská rehoľníčka od „Milosrdných sestier sv. Jeanne-Antide Thouretovej“ žila a pracovala dva roky v Kábule. Podľa pápežskej ročenky „Annuario Pontificio“ z r. 2020 bola jedna zo šiestich rehoľníčok v krajine. Vtedy tam žilo 200 katolíkov. Dnes ich zrejme zostala iba hŕstka a aj to je neisté.

Nedeľná omša bez prístupu verejnosti
Už aj doba pred dobytím krajiny Talibanom bola veľmi ťažká, ako informovala sestra Shahnaz nadáciu „Kirche in Not“:
„Nedeľnú svätú omšu sme mohli sláviť iba s vylúčením verejnosti na talianskom veľvyslanectve v Kábule. Najväčším problémom bolo, že sme sa nemohli slobodne pohybovať. Nás ženy musel vždy všade sprevádzať muž. K ženám sa správali ako k predmetom! My rehoľníčky sme sa museli obliekať ako miestne ženy. Kríž sme nosiť nesmeli. Náboženská sloboda sa ani pred stiahnutím západných oddielov nerešpektovala. Nás kresťanov štátne orgány neustále kontrolovali.“
Napriek tomu vidí sr. Shahnaz svoje pôsobenie v Kábule ako úspech. Sestry spravovali školu pre duchovne zaostalé deti vo veku 6-10 rokov. Boli medzi nimi aj deti s Downovým syndrómom. Spolupracovali aj s príslušníkmi iných náboženstiev:
„Domáci učitelia, strážna služba a kuchári s nami spolupracovali.“
Pre sestru je útechou, že jej najbližších spolupracovníkov dopravilo do bezpečia z krajiny talianske vojenské lietadlo. No jedna starosť jej zostáva:
„Rodiny našich detí, ktoré nás stále kontaktujú, a prosia o pomoc, zostávajú vo svojich domoch a sú v nebezpečí.“
Útek v poslednej sekunde
Sestra Shahnaz vytrvala sama v Kábule až do 25. augusta. Dom už vôbec nemohla opustiť. Nakoniec sa jej podarilo spolu s inými rehoľníčkami misionárok lásky k blížnemu a 14 postihnutými deťmi chytiť posledný let do Talianska! Bolo to iba deň pred útokom na letisko s viac ako stovkou mŕtvych a zranených.
„Cesta na letisko bola ťažká. Ozývala sa streľba, museli sme aj na dve hodiny zastaviť a ujsť do bezpečia. No nakoniec sme to dokázali.“
Napriek traumatickým zážitkom a súčasnej situácii prejavila sestrička rozhodnosť: „Bola by som prvý človek, ktorý by sa do Afganistanu znova vrátil!“
Západné štáty by sa mali zasadzovať za to, aby sa pomocníci ako sú rehoľné sestry, mohli znova vrátiť do krajiny. Nádej vkladá do vzdelávania a kultúrnych projektov, ktoré by mohli zmeniť mentalitu najmä mladých Afgancov a hovorí:
„Je tam veľa mladých žien, ktoré sa nechcú vzdať svojich práv na slobodu. Ale je potrebné mladú generáciu vzdelávať. Demokracia sa neexportuje, tá sa kultivuje.“

Patológ: Kde zostáva výskum poškodenia orgánov vakcínou?

USA , 1.10.2021 (LifeSiteNews) – 027 924 – Americká agentúra pre potraviny a lieky pred distribúciou vakcín ignorovala varovania, že vakcíny pravdepodobne poškodia ľudské orgány. Údaje uverejnené údaje pred distribúciou vakcín a po nej naozaj ukázali, že hrotový proteín (spike protein) poškodil mikrovaskulatúru orgánov. …
Patológ Dr. Ryan Cole načrtáva mnohé zdravotné riziká spojené s experimentálnou genetickou terapiou vakcinácie. A pýta sa: Po tom, čo tisíce ľudí zomrelo na vakcínu, kde sú autopsie na skúmanie tohto testovacieho programu?
V júli uverejnila americká armáda štúdiu v JAMA Cardiology a identifikovali 23 mužov, ktorým diagnostikovali infarkt myocardu 4 dni po zaočkovaní. Napriek tomu odporúčali iba ostražitosť a uviedli:
„Srdcové problémy 23 vojakov by nemali zmenšiť dôveru v očkovanie počas tejto pandémie.“
Od 3. septembra systém VAERS dostal 675 591 správ o nežiadúcich účinkoch vakcín. Z nich bolo 14 506 úmrtí, 6422 srdcových príhod a 5371 prípadov zápalu osrdcovníka alebo infarktu myokardu. V r. 2021 to bolo vcelku 14 594 úmrtí za deväť mesiacov. …
Predseda ústavu Children’s Health Defense – pre ochranu zdravia detí – Robert F. Kennedy Jr. vyzval Bidenovu vládu, aby zaviedla rozsiahly dokonale integrovaný systém na sledovanie vedľajších účinkov vakcín.
Začiatkom roka 2020 mnohí lekári, vedci a iní odborníci varovali, že milióny ľudí by mohli mať trvalé alebo dlhodobé následky, či úmrtia po vakcínach. Hrotový proteín vakcín ničí endoteliálne bunky a poškodzuje srdce.
Pediater Dr. J. Patrick Whelan varoval pred mikrovaskulárnym poškodením obličiek, mozgu, pečene a srdca, ktoré sa vyskytli pri testovaní už pred spustením programu vakcinácie. …

Výber z najnovších posolstiev z nemeckého Sievernichu

Vizionárka Manuela a kardinál Ratzinger , Sievernich, Nemecko

27. septembra 2021

Manuela: Nad gaštanom vidím veľkú zlatú guľu sprevádzanú po stranách dvomi menšími a tie sú nádherne žiarivé. Svetlo tvorí písmená „I H S“. Jezuliatko so zlatou korunou v rúchu prevzácnej krvi vystupuje zo svetla. Má tmavohnedé vlasy, modré oči a je vo veku asi 5-6 rokov. Na rúchu sú vyšité nádherné zlaté ľalie. Má veľký palcát v pravej ruke a zemeguľu, ako ju vidíme z vesmíru v ľavej ruke. Zem sa točí a nad ňou je zlatý kríž. Okolo zemegule je veľká tmavá tŕňová koruna. Tŕne padajú na Zem, niektoré do mora. Vyzerá to, akoby tŕne horeli. Pán k nám hovorí:
„V mene Otca a Syna – to som ja – a Ducha Svätého. Amen. Priatelia moji, pozrite, toto je pre vás na pokánie. Modlite sa, modlite sa, modlite sa! Modlite sa na uzmierenie a nápravu!“ …
M.: „Pane, všetci si myslia, že korona je najväčšia pohroma a s tým nikto neráta. Áno, budeme sa ďalej modliť.
Kráľ neba: „To je následok vašich hriechov. Modlitbou uzmierenia môžete súd a trest zmierniť.“ … Čím viac sa ľudia modlia, tým viac je obrátení, tým viac je lásky v srdci ľudí. Potom vám Večný Otec preukáže miernosť a dobrotu. Modlitba, obeta, pokánie! Modlitba, obeta, pokánie! Modlitba, obeta, pokánie! Zostaňte verní mojim slovám, ktoré sú slovami Večného Otca v nebi. Ja som Syn Dávidov.“
„Nebeský Otec udelí svetu milosť, ak sa budete modliť, ak budete obetovať, ak budete robiť pokánie. Kto hreší a moje prikázania nedodržiava, ten sa vysmieva Bohu, môjmu Otcovi v nebi. Pozrite na tie falošné náuky, pozrite na tie bludné cesty. (Vyučujúcich katolícku náuku) …

20. septembra 2021

Ježiš: „V mene Otca i Syna i Ducha Svätého. Som Ježiš Kristus, Boží Syn, Syn Dávidov. Prichádzam, aby som vás utešil, aby som vás previedol cez túto dobu.
Povedal som vám, že bude obeť Ábela a obeť Kaina. Obeť Ábela je od Boha, obeť Kaina však urobil človek. Zostávajte verní náuke apoštolov, pretože tá pochádza odo mňa. Oni ju verne odovzdávali vo Svätom písme. Sväté písmo je slovo Večného Otca v nebi. Nemožno ho meniť. Božie slovo zostáva večné. Ono je živé. Zostaňte mu verní.“

Prítomný kňaz kropí zjavenie Jezuliatka viackrát exorcizovanou veľkonočnou vodou. Kráľ neba sa usmieva a hovorí:
„Keď ma kropia, prichádzam bližšie.“ A prichádza bližšie k nám.
M.: „Pane, to nie je nedôvera, nie. “
Kráľ neba: „Aj voda pochádza od Večného Otca. On urobil všetko. Serviam, hovorím vám. Slúžte Večnému Otcovi v nebi. Vy nie ste „pán“. Ja som Pán! Ja som Boží Syn, Ježiš Kristus. Prichádzam k vám ako Dieťa.“
M.: „A napriek tomu máš rany, Pane?“ Jezuliatko: „Áno!“
M.: Nádherne žiaria, ako rubíny. Teraz sú oslávené.“
Pán: „Vidíš, toto je môj oslávený plášť, môj kráľovský plášť, Kedysi môj plášť výsmechu. Serviam, serviam, serviam! Kto ma miluje, oslobodí si srdce od vôle panovať. Kto ma miluje, ten slúži Otcovi v nebi.“ …
Milostivé Jezuliatko:
„Ozdobte moje meno ako slnko. Smiete fotografie zverejniť. Kňaz nech to požehná v mojom mene, s mojou mocou. A môžete si to vziať domov. Keď to ozdobíte slnkom, mám z toho radosť.“
M.: „Vyložiť kameňmi, Pane, tak si to želáš?
Pán: „Môj kríž si odneste domov. Je poznačený mojím najsvätejším menom.“
M: Čo je to? Zemeguľa sa približuje. Nad Nemeckom leží tŕňová koruna. Nad Amerikou, nad USA leží kríž. Nad Talianskom vidím ležať mučenícke nástroje, ktoré nášho Pána pribili na kríž. Nad Francúzskom leží plášť výsmechu. Nad Afganistanom sa skláňa kalich. Nad Izraelom vidím tabuľku, ktorú Pánovi pribili na kríž s nápisom „INRI“.

13. septembra 2021

Pán: „Milí priatelia, prišiel som dnes k vám. Počul som volanie z vašich sŕdc. Vidím do vašich sŕdc, vidím, čo cítite. Dôverujte môjmu Otcovi v nebi. Zostaňte pevní vo viere.“ Jeho rany nádherne žiaria. Teraz dvíha tŕňovú korunu:
„Pozrite, tŕňová koruna je volanie po spravodlivosti. Tú musím položiť na vašu krajinu. Preto sa modlite o nápravu hriechov! A nielen na vašu krajinu musím túto korunu položiť.
Najväčším hriechom vašej doby je potrat. Potrat detí, potrat duší, ktoré boli predsa určené pre nebo.
Prichádzam k vám s mojím zlatým palcátom milosti ako priateľ. Vyneste modlitbu uzmierenia do celého sveta. To nie je iba tvoja úloha, to je vaša úloha. Serviam!“
„Plachty lode Cirkvi sú namierené na ducha doby. Plachty ducha doby sa zakrátko roztrhnú, pretože duch doby nie je Duch Svätý. Duch doby patrí svetu, Duch Svätý je však Duch Boží. Duch Svätý je vaším Utešiteľom. Nenechám vás samotných!“

* * * * * * *

MODLITBA ZA KŇAZOV sv. TERÉZIE z LISIEUX

Ó, Ježišu, večný veľkňaz, zachovaj svojich sluhov v ochrane svojho Najsvätejšieho Srdca, kde im nikto nemôže ublížiť. Zachovaj bez poškvrny ich posvätné ruky, ktoré sa denne dotýkajú tvojho Najsvätejšieho Tela, zachovaj bez poškvrny ich ústa, ktoré sú zavlažované tvojou predrahou krvou.
Zachovaj čisté ich srdcia, v ktorých je odtisnutá pečať tvojho slávneho kňazstva a ochráň ich od všetkých pozemských náklonností.
Daj, aby rástli v láske k tebe a zachráň ich od svetskej nákazy. Udeľ im moc, aby premieňali srdcia, ako premieňajú chlieb a víno. Žehnaj ich prácu, aby im prinášala hojný úžitok a udeľ im korunu večnej slávy. Amen.

ZASVÄTENIE SA PANNE MÁRII

Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, plná dôvery prichádzam k Tebe. Chcem sa Ti úplne zasvätiť ako Tvoje dieťa. Navždy sa Ti zasväcujem a darujem.
Zasväcujem Ti celý svoj život, dušu, schopnosti, talenty aj bolesti. Všetko, čím som, čo mám a čo robím, všetko nech je Tvojím vlastníctvom. Tebe, Panna Mária, odovzdávam minulosť, prítomnosť aj budúcnosť.
Zasväcujem ti, Matka, aj svoju rodinu, svojich priateľov. Bez akejkoľvek výhrady nechávam vládnuť Tvoje Nepoškvrnené Srdce nado mnou, nad mojou rodinou a nad tými, ktorých mi chceš zveriť. Stále chcem myslieť na to, že Ti patrím, že ma vedieš a ochraňuješ.
Nepoškvrnená Matka, zasväcujem Ti obety a úsilie každého dňa, sľubujem ti, že sa budem s láskou k Tebe modliť ruženec a oslavovať Tvoju pamiatku a tak uzmierovať Boha za všetky urážky i Tebe spôsobené bolesti. Matka, Tvoja som teraz i naveky. Skrze Teba a s Tebou chcem navždy celkom patriť Ježišovi. Amen.

Sv. MICHAL ARCHANJEL

bráň nás v boji, buď nám ochrancom proti zlobe a úkladom diabla. Pokorne prosíme, nech mu Boh ukáže svoju moc. A ty, knieža nebeských zástupov, Božou mocou zažeň do pekla satana a iných zlých duchov, ktorí sa na skazu duší potulujú po svete. Amen. Sláva Otcu …

SLÁVNE KNIEŽA NEBESKÝCH VOJSK

svätý Michal archanjel, chráň nás v boji a hroznom zápase, ktorý vedieme proti kniežatstvám a mocnostiam, proti vládcom tohto temného sveta a proti zlým duchom.
Príď na pomoc ľuďom, ktorých všemohúci Boh stvoril nesmrteľných na svoj obraz a podobu a ktorých draho vykúpil z moci satana.
Bojuj dnes Pánov boj s légiami svätých anjelov, tak ako si kedysi bojoval proti Luciferovi, vodcovi pyšných duchov a všetkých odbojných anjelov, ktorí boli proti tebe bezmocní a už nebolo pre nich miesta v nebi.
Učiň, aby anjel odpadlík, ktorý sa zmenil na anjela temnosti, a ešte sa stále plazí po zemi, aby nás zničil, bol zvrhnutý do priepasti spolu so svojimi nasledovníkmi. Dnes tento prvý nepriateľ ľudstva a vrah od počiatku znova nadobudol sebadôveru. Prestrojený za anjela svetla chodí so zástupmi skazených duchov, napáda zem a vyhladzuje meno Pána Boha a Ježiša Krista, plieni, zabíja a posiela do večnej záhuby duše, ktorým bola určená koruna večného života.
Tento skazený had je ako nečistý prúd, ktorý vlieva do ľudí so zvrátenou mysľou a spustnutým srdcom jed svojej zloby, ducha klamstva, bezbožnosti a rúhania a smrteľný dych nečistoty, neresti a ohavnosti. Títo prefíkaní nepriatelia ľudstva zaplavujú blenom a palinou Cirkev, nepoškvrnenú Baránkovu nevestu, a dotýkajú sa jej posvätných pokladov.
Ponáhľaj sa, nepremožiteľné knieža, na pomoc Božiemu ľudu proti vpádom zatratených duchov a dožič mu víťazstvo. Amen.

Nekonečný Bože, ty obdivuhodne určuješ úlohy anjelom i ľuďom. Prosíme ťa, pošli svojich anjelov, ktorí ti ustavične slúžia v nebi, aby nás ochraňovali v pozemskom živote. Skrze nášho Pána Ježiša Krista. Amen.

K DUCHU SVÄTÉMU
Pane, zošli svojho Ducha a obnovíš tvárnosť zeme! Pane, obnov svoje prvé Turíce. Ježišu, udeľ všetkým milovaným kňazom dar rozlišovania duchov, obdaruj ich všetkými svojimi darmi, rozmnož ich lásku, urob z nich neohrozených apoštolov a pravých svätých medzi ľuďmi.
Duchu Svätý, Bože lásky, príď ako mocný vietor do našich katedrál, do večeradiel, do najbohatších domov práve tak, ako do najpokornejších príbytkov. Naplň celú Zem svojím svetlom, svojou útechou a svojou láskou! … Príď a povzbuď ľudí v tejto dobe takej plnej úzkostí, osvetli neistú budúcnosť mnohých, upevni tých, ktorí ešte váhajú na Božích cestách.
Duchu svetla, rozptýľ všetky temnoty zeme, uveď blúdiace ovce do Božieho ovčinca, pretrhni oblaky prikrývajúce tvoje tajomné svetlo. … Naplň všetky srdcia svojimi premnohými a vzácnymi darmi, ó božský plod obety Kalvárie, … (Krátené: Marthe Robinová, Turíce 26. mája.1939)

K FATIMSKEJ PANNE MÁRII:

Najsvätejšia Trojica, Otec, Syn a Duch Svätý, s hlbokou úctou sa ti klaniame, Obetujeme ti najsvätejšie Telo, krv, dušu a božstvo nášho Pána Ježiša Krista, prítomného vo svätostánku. Pre jeho nekonečné zásluhy ťa prosíme, odpusť nám všetky hriechy. A nielen nám, ale aj všetkým našim priateľom i nepriateľom.
Pokorne ťa prosíme, odpusť nám všetky urážky, ktorých sa ti denne od nás dostáva. Odpusť nám aj tie, ktorými sme urazili Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, ktoré ťa tak veľmi miluje.
Jej prostredníctvom ti obetujeme naše modlitby, obety a všetky dobré skutky ako náhradu za neprávosti, spáchané proti jej Nepoškvrnenému Srdcu.
Obetujeme ich tiež za našu mládež, jej rodičov a vychovávateľov. Prijmi ich aj za obrátenie hriešnikov, pohanov a našich bratov žijúcich v blude.
Vrúcne ťa prosíme, daj nám svätých kňazov, biskupov a apoštolov. Zveľaďuj a chráň svoje dielo, aby sme jednotne a horlivo pracovali za rozšírení Božieho kráľovstva na zemi. Nech sa vždy stane tvoja svätá vôľa.
Odovzdávame sa ti, obetujeme a zasväcujeme v spojení s Nepoškvrneným Srdcom Panny Márie.
Dopraj nám všetky milosti. Daj, aby sme ťa lepšie poznali a z lásky ti slúžili. Zmiluj sa nad dušami v očistci.
Nakoniec ti vrúcne ďakujeme, za všetko, čím si obdaril našu dušu a naše telo.
Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, buď nám spásou. Kráľovná presvätého ruženca, oroduj za nás. Amen. (S povolením cirk. vrchnosti Nitra č.1285/46)

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *