Mojou radosťou je modliť sa

Druhá najstaršia osoba na svete zdieľa „mojou radosťou je modliť sa“.

Sestra Andre bola nedávno v médiách, pretože prežila COVID-19. Po infikovaní vírusom 16. januára francúzska rehoľná sestra našťastie nevykazovala iné príznaky ako veľkú únavu.

Sestra Andre sa nebála o svoje zdravie napriek nákaze, ale podľa Davida Tavelly, hovorcu domova dôchodcov Sain Catherine Labouré, kde žije sestra Andre, túžila iba vedieť, či sa jej denný režim zmení a či budú ostatní obyvatelia v bezpečí.

V rozhovore pre francúzske vysielanie BFMTV bola sestra Andre – rodená Lucile Randon – požiadaná o odpovede, či sa nebála vírusu COVID. Jej odpoveď bola jednoduchá: „Nie, nebála som sa, pretože som sa nebála zomrieť. Som šťastná, že môžem byť s vami, ale chcela by som byť už niekde inde – pridať sa k môjmu veľkému bratovi a dedkovi a babke.”

Keď sa sestričky v roku 2019 pýtali na tajomstvo jej pôsobivých rokov, odpovedala: „Tajomstvo? Neviem, mala som v živote dostatok nešťastia. Počas vojny v rokoch 1914-1918 som bola dieťa, trpela som ako všetci ostatní. Nebola to zábava. Iba Dobrý Pán môže povedať, čo to bolo.”

Sestrička však zdieľala, že jej kľúčom k šťastiu je modlitba i denná horúca čokoláda, pričom uviedla: „Mojím každodenným šťastím je, že sa môžem modliť aj naďalej,“ uvádza sa v správe španielskych médi Cope.

Aj keď je sestra Andre, ktorá v 19 rokoch konvertovala na katolicizmus, slepá a musí používať invalidný vozík, podľa stále sa veľmi podieľa na dianí okolo seba. Našťastie je rehoľná sestra teraz mimo izolácie a bude mohla (11. februára) osláviť svoj neuveriteľný vek s nádejou, že bude mať pár návštevníkov. Na jej počesť sa konala zvláštna svätá omša v jej domove dôchodcov svätej Kataríny Labouré v Toulone, kde býva ďalších 10 rehoľných sestier. Sestra Andre si tiež bude môcť dopriať niektoré zo svojich obľúbených jedál, vrátane nórskej omelety.

Rehoľníčku, ktorá sa po druhej svetovej vojne pripojila k dcéram charity v Paríži vo veku 40 rokov, neprekáža, že sa stane najstaršou žijúcou osobou – vyznamenanie, ktoré v súčasnosti drží Japonec Kane Tanaka, ktorý má 118 rokov. Sestra Andre, známa pre svoj zmysel pre humor, povedala: „Nech dobrý Pán nie je taký pomalý, aby ma nechal dlhšie čakať.”

Zdroj: Aleteia.org, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *