Svätý Jozef, vypros mi dobrého manžela

Môj príbeh je príkladom toho, že modlitba má zázračnú moc a viera robí zázraky. Odkedy si pamätám, vždy som sa úprimne modlila za milosť vytrvalosti a za dobrého manžela. Aj keď som atraktívna a všetci vždy hovorili, že mám dobrú povahu, nedokázala som nájsť muža, s ktorým by som chcela stráviť zvyšok života.

Neraz som si na kolenách a s plačom pomyslela: prečo sa modliť, keď sa 10 alebo neskôr 15 rokov nič nezmenilo a som stále sama? Napriek týmto pochybnostiam som však našla silu vstať.

Asi pred ôsmimi rokmi som našla v časopise Milujte sa modlitbu k svätému Jozefovi. Mala som vtedy 30 rokov, takže modlitba k svätému Jozefovi sa zdala byť mojou poslednou možnosťou. Začala som sa denne modliť slovami:

Svätý Jozef, ďakujem ti za to,
že som sa ešte nevydala (neoženil).
Svätý Jozef, ty v Bohu vieš, kto má byť
mojím (mojou) manželom (manželkou),
pomôž mi ho (ju) stretnúť. Svätý Jozef daj, aby to bol dobrý(á) manžel(ka), ktorý (á) ma bude milovať a vážiť si ma tak, ako si si ty vážil Pannu Máriu.
Svätý Jozef daj, aby sa rozpadol môj vzťah, ak sa Bohu nepáči.
Svätý Jozef, sľubujem ti, že si zachovám predmanželskú čistotu. Svätý Jozef, sľubujem ti, že budem iným ľuďom hovoriť, že takého (takú) dobrého (dobrú) manžela (manželku) mám od teba. Amen.

Bohužiaľ čas neúprosne plynul a nič sa nezmenilo… Žila som viac životy ostatných. Taká dobrá teta, ktorá vždy každému pomôže a nikoho neodmietne, pretože to je jej povaha …

Na svojej ceste som stretla rôznych mužov, ale žiaden z nich nebol mužom, s ktorým by som si mohla budovať svoj budúci život. Niekto si môže myslieť, že moje očakávania boli možno príliš veľké. No nie. Chcela som len, aby môj budúci manžel bol dobrý človek a aby mal ku mne úprimnú a skutočnú náklonnosť a lásku.

Stále som sa modlila za dobrého manžela, ale rutinne a zo zvyku. Len niekedy zaznela u mňa iskierka nádeje, že mi svätý Jozef pomôže … Nakoniec som sa zmierila s tým, že budem sama. Niekedy mi bolo veľmi ľúto, že si nesmiem užívať materstvo. Nikdy by som sa však nerozhodla porodiť dieťa bez toho, aby som mu nedala aj otcovskú lásku.

Takmer pred dvoma rokmi, vo veku 36 rokov, som stretla úžasného človeka. Delilo nás od seba 1100 km – môj vyvolený žil v tom čase v Nemecku – ale láska, ktorá nás spájala, bola taká silná, že sme prekonali všetky prekážky. Som šťastne vydatá už štyri mesiace. Môj manžel žije so mnou v Poľsku. Je to skvelý človek. Ani v najväčšej skrytosti svojho srdca som si nemyslela, že ma niekto môže tak milovať a že si ma tak môže vážiť. Úprimne a čestne môžem povedať, že náš život je aj napriek každodenným starostiam rozprávkový.

Môj manžel napriek tomu, že 20 rokov nechodil do kostola, ma na svadobnú cestu priviedol do Ríma a do Vatikánu, aby som poďakovala Jánovi Pavlovi II. za našu lásku a vrátil sa k Bohu. Som vďačná svätému Jozefovi za túto lásku! Teraz, keď kľačím v modlitbe, ďakujem Bohu, že moje prosby vyslyšal na príhovor sv. Jozefa a rovnako na  jeho príhovor prosím o milosť materstva.

Vzhľadom na môj vek – mám 38 rokov – sa trochu bojím, či je to možné, ale teraz viem, že sa nesmiem prestať modliť, pretože viera robí zázraky. Môj príbeh je toho najlepším dôkazom.

Zdroj: Milujtesa, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *