Modliť sa oplatí! Svedectvo o zázraku

Je dobré veriť. Modliť sa oplatí. Ak nemáš silu, nájdeš ju v modlitbách. 

Toto je úvod nášho príbehu, ktorý skončil šťastne. Zistili sme to, že sme tehotní v 7 týždni. Krásna diagnóza tehotenstvo. Približne v 10 týždni tehotenstva, manželka dostala silné krvácanie. Zobrala ju záchranka. Už sme rozmýšľali nad najhorším scenárom… Asi po 2 hodinách mi prišla sms od manželky: ′′deti žijú, dopadlo to dobre, je to ok.”
Táto informácia nás vnútorne uzavrela, ale aj nás veľmi potešila.
Prišiel čas na prvé prenatálne vyšetrenie. Poriadne sme sa po ňom zľakli, dokonca sme sa triasli strachom…Jedno dieťatko s rázštepom, bez nosnej prepážky a obe s diagnózou s vysokou pravdepodobnosťou výskytu Down syndrómu, Edwardsovho a Patauovho syndrómu.
Odkázali nás na poradenstvo pre tehotenskú patológiu. Ďalšie znepokojujúce informácie tam, manželke povedali, že nielenže sú poškodenia pravdepodobné, ale že k nim dôjde určite.
Navrhli nám spraviť amniocentézu. Malo sa ukázať, či je poškodenie v jednom dieťatku alebo oboch. Po oboznámení s rizikami vyšetrenia bolo rozhodnuté, nesúhlasili sme, neriskujeme život ani jedného dieťaťa.
A čakali sme na druhé prenatálne vyšetrenie… bol to veľmi nervózny deň.
Manželka vyjde z ordinácie a hovorí, že je to v poriadku. Že noštek je celý a krásny. Rovnako dve malé brušká. No opäť sme išli do poradenského centra…. a tu opäť počúvame, že aj keď tento test dopadol dobre, stále sa na nás pozerajú podľa výsledkov prvého testu. Tretie vyšetrenie dopadlo opäť dobre. Ale medzi deťmi bol veľký rozdiel. A opäť poradenstvo a to isté počúvame znova….A tak sa stále bojíme.
Porod bol naplánovaný na začiatok marca. Manželka však bola prijatá už začiatkom januára do nemocnice len kvôli týmto rozdielom. Boli to hrozné časy. Pandémia… nemôžete sa dostať do nemocnice atď… jediné, čo zostalo, je pozerať sa do nemocničného okna.
Modlitby sa celé toto tehotenstvo sa stupňovali. V tejto modlitbe nás podporila aj skupina ľudí a priateľov, za čo veľmi pekne ďakujeme.
Prišiel deň ôsmy február 2021. Bartosz a Maciej prišli na svet. 
Dnes sme všetci doma, žiadne predpovede sa nesplnili. Vždy sa oplatí bojovať za ľudský život.

Ďakujeme Bohu za tento dar.
Beata a Krištof

Zdroj: Rodzinabogiemsilna, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *