V mojich očiach máš cenu

Každé dieťa ako vy a ja bolo stvorené pre veľký zámer milovať a byť milovaný.
Písma nám oznamujú Božie slová prorokovi: „Zavolal som ťa tvojím menom, si môj máš cenu v mojich očiach, milujem ťa.“ Znamená to, že v očiach samého Boha máme cenu, že nás miluje a chce, aby sme ho aj my milovali.
„Vidíš, vyryl som si ťa do dlane.“ Práve kvôli tomu prišiel Ježiš na zem, prišiel ohlasovať dobrú zvesť, že boh nás miluje a v jeho očiach máme cenu. On ma miluje. Ako ma miluje? Sám hovorí: „Aj keby matka zabudla na svoje dieťa, ja na teba nezabudnem. Držím ťa na dlani.“ Meditovala som práve nad tým to textom, keď som si povedala: „ Koľko miliónov bytostí je v jeho ruke! A predsa ma vidí uprostred dlane, hoci ako malú čiastku, ale aj tak ma vidí, pretože sám tak hovorí.“
Je nádherné pomyslieť na to, keď človek trpí keď sa cíti osamotený, keď je vydaný napospas nepokoju. Spomeňte si na to, že ste v jeho ruke a vo chvíli, keď najväčšmi trpíte, sa jeho oči upierajú na vás, máte v jeho očiach cenu: My všetci máme v jeho očiach cenu:

– drahý mu je človek umierajúci na ulici,

– drahý mu je milionár,

– drahý mu je hriešnik, pretože nás miluje.

Modlitbu potrebujeme, aby sme pochopili lásku, ktorú nám Boh prináša. Ak sa skutočne chceme a túžime modliť, mali by sme sa začať modliť hneď teraz, a mali by sme hneď naznačiť prvé kroky, lebo ak sa neodhodláme urobiť prvý krok, nikdy sa nedostaneme k poslednému kroku, ktorý nás privedie do prítomnosti Božej.
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *