Poľská modelka a záhadné zjavenie Pátra Pia, ktorý ju napomínal

Pred konverziou na oddanú katolícku vieru žila poľská modelka Ania Golędzinowska život slávnej celebrity, život v ktorom sa užívajú drogy a život nepriateľstva voči katolíckej cirkvi. Jednej noci ju prišiel napomenúť záhadný cudzinec. Iba v Medžugorí ho spoznala ako svätého Pátra Pia, slávneho kapucína 20. storočia, ktorý na svojom tele niesol stigmy, Kristove rany.

Pred rokmi sa poľská modelka Ania Golędzinowska prebudila uprostred noci vo svojom talianskom dome a uvidela záhadného muža stojaceho po boku jej postele, ktorý nad ňou sklamane krútil hlavou. Až po rokoch, keď sa v roku 2011 presťahovala do Medžugoria v Bosne a Hercegovine, uvidela knihu o svätom Pátrovi Piovi, ktorý zomrel pred desiatkami rokov v roku 1968, a Golędzinowska spoznala tvár tohto muža.

Keď Ania zažila záhadné stretnutie, žila na míle ďaleko od cnostného života. Aj keď bola úspešná modelka, herečka v talianskych situačných komédiách a televízna moderátorka, pripúšťa, že bojovala s užívaním návykových látok, a rozhodne jej chýbala viera v Boha a dokonca sa u nej vytvárala silná nevôľa voči katolíckej cirkvi. Verí, že svätý Pio ju prišiel varovať, aby zmenila svoje smerovanie. Bývalá modelka pripomína deň, keď ho konečne identifikovala: „Roky som nevedela, o koho ide. Aj vo svojej knihe som uviedla tento incident, ale neuviedla som meno tohto muža, “povedala Ania bratovi Marcinovi Radomskému, kapucínovi, v rozhovore, ktorý poskytla v poľskej Łomze v roku 2012.

„Iba pred piatimi mesiacmi v Medžugorí mi niekto dal knihu o živote Pátra Pia a po prvýkrát po ôsmich rokoch som mohla uviesť meno osoby, ktorá ma pred ôsmimi rokmi prišla napomenúť, varovať ma, že ak budem viesť svoj život týmto spôsobom, potom nezájdem ďaleko.“ Ania bola veľmi otvorená o tom, ako ďaleko sa v tých rokoch odklonila od Cirkvi, až si vypestovala nenávisť ku všetkému katolíckemu.

„Bola som ďaleko od Cirkvi. Keby som dostala šancu, zastrelila by som všetkých kňazov a rehoľné sestry. Kedykoľvek som uvidela kostol, prešla som na druhú stranu ulice. Užívala som drogy, pila som alkohol vo veľkej miere.“ Potom v jednu noc prišlo varovanie. Dokonca aj jej pes, ako pripomína Ania, vycítil v miestnosti prítomnosť cudzinca a naznačil jej, že nejde o nijakú halucináciu.

„V jednu noc som sa zobudila, pretože môj pes štekal.“ A na boku mojej postele stál tento muž, starší, s bradou, a díval sa na mňa a krútil hlavou. Myslela som si, že to bola nejaká halucinácia kvôli alkoholu alebo drogám – nie, myslela som si, že to nie je možné. Potom som rozsvietila svetlo a tento muž stále stál pri mojej posteli a krútil hlavou a môj pes na neho stále štekal.“

Aj keď je Ania presvedčená, že svätý Pio za ňou prišiel s dôležitým posolstvom, na jeho vyjadrenie nepotreboval slová. „Nehovoril nič, ale pozeral sa na mňa, akoby chcel povedať: „Ania, čo to robíš?“

Ania Golędzinowska je zdrojom mnohých prekvapujúcich informácií, keď s ňou Catholic Herald zverejnil populárny rozhovor. Rozhovor sa sústredil na jej život meniacu konverziu v Medžugorí a jej dôsledky. Rozhodla sa zanechať pôvab a slávu vo vysokej talianskej spoločnosti pre jednoduchý, obyčajný život modlitby a služby v Medžugorí, kde od roku 2011 žije v komunite čistých sŕdc, mariánskej komunite kňazov a rehoľných sestier.

Pre poľskú modelku to vyžadovalo ukončenie prominentného vzťahu s jej priateľom Paolom Enricom Berettom, synovcom vtedajšieho talianskeho predsedu vlády Silviom Berlusconim. Ania strávila veľa času cestovaním po Poľsku, pretože nedávno vyšlo poľské vydanie jej autobiografie, preložené kňazom.

Jej kniha Ocalona z Piekła: Wyznania byłej Modelki sa preložila do angličtiny v knihe  Rescued from Hell: Confessions of a former Model. Časť v knihe popisuje stretnutie Anie s návštevníkom, ktorý sa jej zjavil uprostred noci pred rokmi, aby jej dal užitočné varovanie. Teraz môžu čitatelia vedieť, že Ania Golędzinowska označila záhadného cudzinca za svätého Pátra Pia z Pietrelciny, slávneho stigmatizovaného kňaza a mystika.

Zdroj: Mysticpost, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *