Radostný ruženec pre deti – zamyslenia k desiatkom

Radostný ruženec pre deti – zamyslenia k desiatkom

1. Ježiš, ktorého si, Panna, z Ducha Svätého počala.

Boh poslal archanjela Gabriela k Márii, aby sa jej opýtal, či sa chce stať Ježišovou matkou. Vysvetlil jej, že otcom tohto dieťaťa bude sám Boh. Mária uverila, že Boh to všetko môže urobiť, a preto povedala ÁNO.

Ježiš, prosíme ťa, posilňuj našu vieru, aby sme ti ako Mária dokázali bezhranične dôverovať a pri modlitbe sa učili počúvať, čo nám hovoríš.

2. Ježiš, ktorého si, Panna, pri návšteve Alžbety v živote nosila.

Anjel Gabriel povedal Márii aj to, že jej príbuzná Alžbeta tiež čaká dieťa. Mária sa hneď vydala na cestu, aby jej pomáhala. Keď sa navzájom pozdravili, Alžbeta pocítila, ako sa od šťastia pohlo dieťa v jej lone. To Duch Svätý osvietil Alžbetu a ona zrazu spoznala tajomstvo Božej Matky a zvolala plná radosti: “Požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod tvojho života!“

Ježiš, prosíme ťa za všetkých misionárov, ktorí ľuďom prinášajú tvoju pomoc a spásu. Daruj im silu a radosť, aby ťa prostredníctvom nich každý človek spoznal ako svojho priateľa a Spasiteľa.

3. Ježiš, ktorého si, Panna, v Betleheme porodila.

Keď Jozef a Mária prišli do Betlehema, museli prenocovať v maštali, lebo v hostinci pre nich nebolo miesta. Tam sa narodil Ježiš. Prví, ktorí sa prišli pokloniť dieťaťu, boli pastieri. Anjeli im totiž zvestovali, že sa narodil Mesiáš, Spasiteľ sveta.

Ježiš, prosíme ťa za rodiny a deti, ktoré trpia, sú chudobné, nemôžu chodiť do školy, nemajú domov alebo zo svojho domova museli utiecť. Daruj nám svoj pokoj a otvorené srdce, aby sme sa so všetkými vedeli podeliť.

4. Ježiš, ktorého si, Panna, v chráme obetovala.

Po štyridsiatich dňoch Jozef a Mária priniesli dieťa do jeruzalemského chrámu, ako to prikazoval židovský zákon. Práve vtedy tam prišiel aj svätý muž Simeon. Duch Svätý mu dal porozumieť, kto je toto dieťa. Šťastný si ho vzal do náručia a nahlas povedal:“ Moje oči uvideli spásu a svetlo, ktoré všetkých osvieti!“

Ježiš, prosíme ťa za všetkých ľudí, ktorí trpia, sú chorí alebo osamelí. Ukáž im, že ty si vždy pri nich a že s nimi nesieš ich kríž.

5. Ježiš, ktorého si, Panna, v chráme našla.

Keď mal Ježiš dvanásť rokov, šiel so svojimi rodičmi na židovskú Veľkú noc do Jeruzalema. Tam zostal v chráme a rozprával sa s učencami. Medzičasom sa Jozef a Mária vybrali na cestu domov. Po chvíli však zbadali, že Ježiš nie je v skupine, ktorá sa vracala do Nazareta. Celí ustrašení ho začali hľadať a po troch dňoch ho našli v chráme.

Ježiš, prosíme ťa za všetkých, ktorí stratili svojich príbuzných a priateľov počas pandémie koronavírusu, vo vojnách alebo pri prírodných katastrofách: poteš ich vedomím, že máme v nebi Otca, ktorý chce všetkým darovať večný život.

 

Zasvätenie sa Panne Márii

Mária, Matka moja,

plný radosti prichádzam dnes k tebe,

aby som ti celkom daroval svoje srdce.

Darujem ti aj všetko, čo mám a čo robím,

celý svoj život.

K tebe chcem priviesť všetkých,

ktorých nosím vo svojom srdci:

rodičov, súrodencov, priateľov,

ale aj tých, čo mi ublížili.

Buď ty našou Matkou,

požehnaj nás a ochraňuj nás.

Chcem ťa milovať,

ako dieťa miluje svoju matku,

a verne sa modliť.

Každý deň chcem myslieť na to,

že ti patrím.

Matka, tvoj som teraz i naveky.

Skrze teba a s tebou

chcem navždy celkom patriť Ježišovi.

Amen.

Zdroj: Obrázok: sagradafamilia 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *