Svätý František nás všetkých zachránil

Diecéza Lafayette v americkom štáte Louisiana sa podelila o úžasný príbeh na svojej facebookovej stránke. V sobotu minulý víkend vypukol rozsiahly požiar v ZOO v Zoosiane v Acadiane v Louisiane. Napriek tomu, že požiar bol obrovský a budova ZOO bola veľmi poškodená, nedošlo k zraneniu žiadnych zvierat. Majiteľ ZOO pripisuje všetko … svätému Františkovi z Assisi.

Naozaj.

„Oheň bol obrovský,“ píše sa v príspevku diecézy. „Plamene vystúpili do výšky troch poschodí.“ Bolo také teplo, že betónové dosky explodovali.”

Majiteľ ZOO George Oldenburg, ktorý je katolíkom, hovorí, že jeho „okná žiarili oranžovo“, keď sa v sobotu večer prebudil. Oheň bol len pár metrov od oblastí žiraf a opíc a najviac sa obával o ich bezpečnosť.

„Sú uväznení v ohradách,“ hovorí. „Bol som pripravený ich pustiť.“ Radšej by som ich videl na slobode, ako mať takúto smrť. Bol som pripravený prejsť svojím nákladným autom cez plot, aby som ich vyslobodil.”

Našťastie k tomu nedošlo. Hasičom sa podarilo oheň úspešne zvládnuť. Úžasné je, že aj keď bola vlaková železnička ZOO úplne zničená, nijaké zvieratá neboli vôbec zranené.

Bolo to na druhý deň v nedeľu, keď majiteľ prechádzal cez trosky, keď ho niečo zaujalo: nepoškodená  socha svätého Františka z Assisi.

„Keď som to uvidel, naskočila mi husia koža.“ Je to neuveriteľné! Duch Svätý tu bol, chránil moje zvieratá, to je isté. […]

„Verím, že som zažil zázrak.“ Bolo tu tak sucho. Oheň by ľahko pohltil celú ZOO. Sme obklopení bambusovými a drevenými chodníkmi. Je zázrak, že to všetko nezhorelo. Prečo sa plamene zastavili práve tam? Myslím si, že je to kvôli svätému Františkovi. Chránil zvieratá.”

 

Zdroj:churchpop, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *