Zázračná návšteva svätého Charbela na Filipínach

Bol to krásny jarný deň, keď som navštívil rodinu Baakliniovcov v Harrisburgu v USA. Nadšená rodina spievala hymny a organizovala sprievod pre Pannu Máriu z Fatimy pri vstupe do ich domu. Po korunovaní Panny Márie som sa rozhliadol po obývacej izbe na niekoľko obrazov svätých, z ktorých niektorých som nepoznal. Potom, čo mi povedali o niektorých vystavených libanonských svätých, som v rohu izby ukázal na obraz svätého Charbela a zvolal som: „Toho poznám, je to svätý Charbel!“

Jeden z mužov rodiny, s potešením, že našiel ďalšieho fanúšika veľkého svätca, začal mi rozprávať príbeh. Zahŕňal jeho rodinných príslušníkov v Libanone a bol jasným príkladom zázračného príhovoru Svätého Charbela.

Bolo to na jeseň roku 2014 a táto libanonská rodina si najala pestúnku na starostlivosť o svoje deti. Práca pestúnky bola čoskoro ohrozená, keď sa dozvedela správy, že jej mame na Filipínach diagnostikovali rakovinu s vyhliadkou rýchlej smrti. Rodina, pre ktorú pracovala, si nemohla dovoliť dať jej peniaze na cestu na Filipíny. A ak by podnikla dlhú cestu z Libanonu na Filipíny, jej zamestnávatelia by museli na jej miesto najať niekoho iného a prišla by o prácu.

Otec tejto rodiny ďalšie ráno po zdrvujúcej správe povedal pestúnke: „Ideme do kláštora, kde sa nachádzajú relikvie svätého Charbela. Poďte s nami a modlite sa pred pozostatkami svätého Charbela. Keď sa vrátime, zavoláte svojej matke a uvidíme, čo je možné zariadiť.“

Všetci sa stále trápili chorobou jej matky, všetci cestovali nasledujúci deň, aby sa modlili pred svätým Charbelom.

Po návrate pestúnka telefonovala domov na Filipíny svojej matke a dychtila po nádejnejších správach o jej chorobe. Napriek časovému rozdielu jej matka hneď zdvihla telefón, tak nadšená, že sotva dokázala plynule hovoriť: „Povedz rodine, v ktorej pracuješ, že som im nesmierne vďačná. Povedz im, ďakujem! Ďakujem im za lekára, ktorého poslali včera!“

Netreba dodávať, že dcéra bola zmätená. „Doktor? Aký doktor? “

„Doktor, ktorého poslali včera!“ Dal mi takú šťavu na pitie, že som sa roky necítila tak dobre! Nemôžem tomu uveriť!“

Stále zmätená pestúnka nerozumela ničomu čo jej matka hovorila: „Doktor? Mami, kto bol tento doktor? “

„Nepamätám si jeho meno …“ No, keď sa snažila opísať muža, ktorý ju navštívil, popísala a uviedla presný fyzický opis svätého Charbela. Keď matka na Filipínach opisovala zvláštneho lekára, jej dcéra v druhej polovici sveta začala plakať. Uvedomila si, že to bola nebeská návšteva, ktorá vyliečila jej matku a nebol to nikto iný ako svätý Charbel!

Matka bola vyšetrená niekoľkými filipínskymi lekármi v nasledujúcich dňoch. Boli ohromení úplným zmiznutím jej rakoviny. Tí, ktorí sledovali jej chorobu, nemohli uveriť, že to bola tá istá žena, keby ju predtým nepoznali.

Keď som počúval tento príbeh, žasol som nad sv. Charbelom, prostredníctvom ktorého Boh vykonal už toľko zázrakov. Nebol to príbeh z minulých storočí, ale z našich súčasných dní. Všetci zúčastnení stále žijú a šíria oddanosť svätému Charbelovi po celom svete. Nech sv. Charbel môže naďalej robiť veľké zázraky pre tých, ktorí ho vzývajú, aby uzdravil skrze Pána ich telo i dušu.

Zdroj: saintgemmagalganifb, Obrázok: verimadoverujem

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *