Tanzánia sa podľa prezidenta s koronavírusom vysporiadala modlitbami

Dar es Salaam – Tanzánii sa podarilo vysporiadať sa s koronavírusom vďaka modlitbám občanov. Povedal to v kostole pred veriacimi tanzánsky prezident John Magufuli. Ocenil prítomných za to, že nemali rúška ani rukavice. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) sa pritom nad stratégiou tanzánijskej vlády v boji s epidémiou pozastavuje. Tanzánia zverejnila štatistické údaje o epidémii naposledy 29. apríla, informovali médiá.

Magufuli v minulosti opakoval, že zdravotná kríza okolo koronavírusu je prehnaná. Vyzval občanov, aby chodili do kostolov a do mešít, lebo svojimi modlitbami vírus pomôžu zničiť.

V poslednej, aprílovej bilancii Tanzánie úrady uviedli, že je v krajine 509 prípadov koronavírusu a 21 úmrtí. Prezident minulý týždeň tvrdil, že v najľudnatejšom meste krajiny Dáresalám sa liečia na covid-19 len štyria ľudia. V máji jeho vláda poprela tvrdenie Spojených štátov, podľa ktorých sú nemocnice v Dar es Salaam zahltené pacientmi a nebezpečenstvo nákazy je mimoriadne vysoké.

„Chcem Tanzáncom poďakovať za ich vieru. Modlili sme sa a postili, aby sme sa ochránili pred pandémiou, ktorá postihla nás i svet. Boh nás vypočul. Verím a som si istý, a rovnako tak i mnoho Tanzáncov, že epidémiu koronavírusu zlikvidoval Boh,“ povedal prezident. Ocenil tiež to, že kňazi aj veriaci nenosili rúška ani rukavice.

Podobne sa vyjadril minulý piatok na konferencii učiteľov, kde varoval pred nosením ochranných pomôcok, ktoré často pochádzajú z darov. „Musíme byť opatrní, pretože niektoré z tých darov k boju proti koronavírusu môžu byť použité k prenosu vírusu. Vyzývam vás, Tanzánci, aby ste neprijímali rúška darom, „povedal prezident.

Šéf Tanzánskeho lekárskeho zväzu Elisha Osato nedávno v rozhovore so stanicou BBC povedal, že prevádzka v tanzánskych nemocniciach je normálna a väčšina pacientov nakazených koronavírusom má len mierne príznaky.

Zdroj: krestan.cz, Obrázok: Pixabay

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *