Svätá Gemma ma zachránila

„Musím pripustiť, že som nová v spoznávaní sv. Gemmy a musím poďakovať aj webovým stránkam za to, že som sa o nej dozvedela viac a začala cestu s ňou.”

Trochu o mne. Bola som vychovaná ako katolíčka, ale za posledných pár rokov moje srdce veľmi ochladlo vo viere. Fyzicky som trpela štyrmi operáciami chrbtice, ktoré ma nechali zdravotne postihnutú, prechádzala som s mojím manželom v našom manželstve odlúčeniami a potom zmiereniami a nakoniec stratou troch mojich blízkych rodinných príslušníkov v krátkom čase po sebe. Aj keď som sa stále modlila, bolo pre mňa ťažké sedieť na omši a nakoniec som upustila od viery a dala som si “katolícku dovolenku” aj od svätých omší a sviatostí Cirkvi.

Nedávno mi bolo povedané, že je potrebné vykonať piaty chirurgický zákrok. Trpela som v obrovských bolestiach, vyčerpaná a plná strachu a sklamania, že som nebola matkou a manželkou, ako by som chcela a mala byť. V novembri mi priateľ povedal o svätej omši za uzdravenie a povzbudil ma, aby som išla. Počas tejto svätej omše som bola vzadu v kostole a krútila sa vo veľkých bolestiach chrbta držiac sa palice a kňaz, ktorý slúžil svätú omšu zrazu prišiel ku mne a povedal: „Počul som, že je tu mladá dáma, ktorá má v sebe veľký neporiadok.“ Potom ako ma požehnal, som mala víziu krásnej mladej ženy, ktorá mi povedala, že sa volá Gemma.

Spýtala som sa svojich priateľov, či je známa nejaka sv. Gemma alebo Jemma. Moja priateľka povedala, že nepozná sväticu tohto mena a tak sme odchádzali. No ja som cítila, že ma niekto zadržal a počula som slová „Vitaj doma.“ – skutočne život meniaca skúsenosť!

Nasledujúci deň som hovorila so svojím priateľom, ktorý sa zúčastnil tej istej omše a rozhodol sa pozrieť v počítači či náhodou neexistuje sv. Gemma alebo Jemma a našiel o nej stránky. Ostala som úplne bez reči a začala som plakať, lebo hľa, fotografia sv. Gemmy bola presnou replikou vízie, ktorú som mala. Začala som o nej čítať a tiež som sa stotožnila s mnohými jej životnými skúsenosťami.

Od tej doby som lepšie chápala svoju cestu životom a čítala som o Gemme stále viac a viac a vrátila som sa aj k modlitbe a sviatostiam. Neustále ma udivuje jej poslušnosť a čistota, rozumiem jej emóciám. “Chcem byť všetkým alebo ničím.”

Gemma mi pomohla obnoviť moju vieru a pracovať na sebe inak, a sv. Gemma je stále ochrankyňou môjho života.

Ďakujem a Boh Vám žehnaj,

Lisa.

Zdroj: heavenly-help-of-saint-gemma, Obrázok: saint Gemma Galgani/fb

Knihu Neuhasiteľný plameň Gemmy Galgani, ktorá je životopisom tejto mystičky z pohľadu jej spovedníka otca Germana, nájdete na https://www.zachej.sk/produkt/35045/neuhasitelny-plamen-gemmy-galgani/.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *