Zázrak skvapalnenia krvi mučeníka

Skvapalnenie krvi raného cirkevného mučeníka sv. Januára nastalo v sobotu uprostred koronavírusovej pandémie, čo viedlo neapolského arcibiskupa, aby požehnal mesto touto zázračnou relikviou. „Drahí priatelia, oznamujem vám veľkú vec: dokonca aj v tomto čase koronavírusu Pán skrze príhovor sv. Januára skvapalnil krv!“ povedal kardinál Crescenzio Sepe 2. mája.
Neapolský arcibiskup kardinál Sepe slúžil omšu prostredníctvom videozáznamu z katedrály Nanebovzatia Panny Márie na oslavu opakujúceho sa zázraku a potom pomocou relikvie skvapalnenej krvi požehnal mesto. „Koľkokrát náš svätý zasiahol, aby nás zachránil od moru, od cholery. Svätý Január je skutočnou neapolskou dušou,“ povedal vo svojej homílii.

Január alebo taliansky San Gennaro, patrón Neapola, bol v 3. storočí mestským biskupom, ktorého kosti a krv sa v chráme zachovávajú ako relikvia. Verí sa, že bol počas mučeníckej perzekúcie umučený. Povestný zázrak je miestnym známy a prijatý, hoci nebol predmetom oficiálneho uznania zo strany Cirkvi. K skvapalneniu dochádza údajne najmenej trikrát do roka: 19. septembra, na jeho sviatok, v sobotu pred prvou májovou nedeľou a 16. decembra, na výročie erupcie sopky Vezuv.

Zdroj: mysticpost, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *