Svedectvo o modlitbe vypočutej v Medžugorí

Verte mi, modlite sa, nikdy sa nevzdávajte. Pokiaľ si myslíte, že ste si nevymodlili pomoc Panny Márie, urobí to za vás, keď budete mať najmenšiu nádej. 

Nech je to vaša motivácia do budúcnosti. Vytrvajte vo svojej viere. Všetci, ktorí pochybujete o Bohu, Ježišovi, Panne Márii, ich moci. Všetci, ktorí čakáte, že uveríte až keď uvidíte. Vypočujte si svedectvá ľudí, ktorí zažili milosť.

Ja sama som nebola príkladom skutočného veriaceho, hoci som bezpodmienečne verila v božiu existenciu. Modlila som sa často a ďakovala za všetko, ale nikdy som si nemyslela, že dostanem to, za čo sa modlím, pretože som cítila, že sa mýlim a nezaslúžim si pomoc… až do soboty, kým som sa nestretla s Pannou Máriou z Medžugoria. Pred odchodom do Medžugoria som bola veľmi nadšená, aj keď som už bola v Medžugorí, nikdy som nebola tak vzrušená pred odchodom.. akoby som na niečo čakala… Deň pred odchodom som sa modlila k Panne Márii, aby mi dala silu vystúpiť na kopec zjavenia, pretože som mala problémy s kolenom už dlho a ten kopec bol pre mňa nedosiahnuteľným cieľom, pretože nemôžem vyliezť na obyčajné schody, nieto na kopec a takmer som si vymyslela, že to nedokážem urobiť.. ale niečo nebolo také ako predtým.. prosila som o pokoj a požiadala som Pannu Máriu o pomoc …

Keď sme prišli do Medžugoria, nemohla som sa dočkať okamihu, keď sa vyšplhám na ten kopec. Aj keď som sa bála, že sa mi to nepodarí, nemohla som sa vzdať .. a tak som začala a v každom okamihu som čakala, že ma bude bolesť priam rezať a že sa budem musieť vzdať .. ale to sa nestalo.. Panna Mária počula moje modlitby. Dala mi silu vyšplhať sa na kopec bez jedinej bolesti … čo bolo pre mňa neuveriteľné .. keď som kráčala vyššie a vyššie, nebolo mi jasné, čo sa deje .. je skutočne možné, že Panna Mária počula presne moje modlitby, aj keď som si myslela že si to nezaslúžim?

Prečo mi pomohla? Prečo mi dala milosť? Stála som pred sochou Panny Márie a modlila som sa, keď mi náhle začalo dochádzať.. moje nohy boli predsa choré.. a teraz sa mi začali nekontrolovateľne triasť a moje obavy pominuli, akoby vo mne bolo niečo.. zviezla som sa bezmocne na kameň a plakala.. tiekli mi slzy veľké ako hrachy, pretože Panna Mária mi dala zázrak a mne by nikdy nenapadlo, že by sa mi to mohlo stať … Ten pocit bol taký krásny, že som nechcela opustiť kopec a odísť od Panny Márie, takže ľudia verte, modlite sa!

Po zostúpení z kopca som sa rozhodla vyspovedať sa. Dovtedy som neverila v spoveď, ako niečo úprimné a sväté a nedokázala som nájsť kňaza, ktorému by som mala odvahu sa vyspovedať. Nesmierne dlho  som premýšľala, či to urobiť alebo nie… ale v Medžugorí ma niečo pritiahlo, aby som sa vyspovedala a vo svojom vnútri som mala obrovský zmätok a nepokoj, kým som to neurobila.

Ďakujem, moja dobrá Matka, že som sa rozhodla správne. Vyspovedať sa a činiť pokánie z mojich hriechov .. ten pocit bol neopísateľný .. pokoj a požehnanie, ktoré som pocítila potom, sa nedá s ničím opísať .. a môžem len povedať, že mi je ľúto, že som to neurobila skôr.

Po Medžugorí sme išli na vodopády Kravice .. Bolo tu veľmi veľa strmých schodov, ktoré pre mňa nebolo možné prejsť, no ja som sa rozhodla už nepremýšľať ako predtým a ísť na vodopády. Bola som si vedomá, že to bude bolestivé a veľmi ťažké, ale nevadilo mi to. Keď som vykročila po prvých schodoch, čakala som, až to zabolí, ale  nestalo sa nič. Podarilo sa mi dostať všade kam som chcela bez bolesti, čo ma tiež šokovalo a ukázalo mi, že Panna Mária verí vo mňa a moje obrátenie.

Preto všetci, ktorí ste to čítali, dúfam, že moje svedectvo vás ovplyvní. pomôže a podporí vás. Všetci, ktorí si myslíte, že modlitba nedáva zmysel, pretože napríklad sa roky modlíte za niečo, čo sa nemusí realizovať a vy sa rozhodnete vzdať Boha. Čo keby ste sa nemodlili? Aký by bol tvoj život? Možno 10-krát horší a modlitba vám predsa  nikdy neublíži. Nebojte sa, modlite sa.

Tvoja sestra v Kristovi, Lana

Zdroj: medjugorje.com, Obrázok: Tamtiež

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *