Keď život zachráni objatie

Tieto dvojčatá ukazujú skutočný zázrak lásky. Hannah a jej manžel Xavi privítali na svet dvoch predčasne narodených malých chlapcov – kilogramového Dylana a 900 gramového Deiniola. Zatiaľ čo obaja chlapci boli prevezení do novorodeneckej jednotky v nemocnici v anglickom Boltone, Dylan začal prosperovať a bol premiestnený do inej nemocnice vo Wrexhame vzdialenej asi 60 kilometrov od jeho dvojičky.

Po odchode jeho väčšieho brata sa Deiniolovo zdravie začalo zhoršovať. Sotva kilový chlapček potreboval 100% kyslíka, aby ho udržal nažive, ale 14 týždňov po narodení lekári začali rodičov pripravovať na to, že zhoršenie jeho stavu bude smrteľné. Preto sa Dylan vrátil do nemocnice, aby sa rozlúčil so svojím bratom. V rovnakom inkubátore sa stretnutie s bratom začalo však prejavovať.

Aj keď chlapci spolu strávili iba päť minút, Deiniolov stav sa po niekoľkých hodinách zlepšoval a potreboval už iba 50% kyslíka. Avšak s bratom, ktorý už nebol po jeho boku, Deiniol čoskoro potreboval znovu 100% prívod kyslíka. Dylana priviedli späť, aby zostal so svojim bratom dlhšie a o dva dni neskôr bol Deiniol úplne zbavený ventilátora. „Bol to naozaj zázrak. Dylan zachránil bratov život objatím. Bolo skvelé sa na to pozerať  a ukázalo sa nám všetkým, že by sa nikdy nemali oddeliť,“ zdieľala jeho mama s BBC.

Od tej doby zostali chlapci spolu v Boltonovej nemocnici dva mesiace. Po tom, ako poskytol svojmu bratovi dobrú dávku súrodeneckej lásky, Dylan opustil nemocnicu v januári tohto roku a Deiniol sa konečne o štyri mesiace neskôr dostal tiež domov.

Dvojčatá nedávno oslávili svoje prvé narodeniny so svojimi tromi veľkými súrodencami. Dvojičky prosperujú, aj keď Deiniol stále potrebuje malú zásobu kyslíka, až kým sa jeho pľúca úplne nevyvinú.

Zázraky lekárskej vedy umožňujú takýmto predčasne narodeným deťom dať šancu na život. No lekársky výskum nedokáže darovať život zachraňujúce objatia. Niekedy je potrebný skutočne silný zázrak lásky.

Zdroj: Aleteia.org, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *