Psík, ktorý navštevuje svätú omšu každý deň

Vidieť psa chodiaceho do kostola na sv. omšu nie je niečo, čo by nás postretlo každý deň. V malom mestečku San Donaci pri Brindisi v Taliansku je to však bežný jav. Sedemročný nemecký ovčiak menom Tommy chodí každý deň na svätú omšu a pri bohoslužbách sedí pri oltári. Každý, kto tam chodí do kostola, pozná tohto psa a očakáva presne to, že ho tam uvidí. Aký má psík dôvod a prečo navštevuje svätú omšu?  Význam je srdcervúci.

Tommy je sedemročný nemecký ovčiak, ktorý patril 57-ročnej Márii Margherite Lochi. Videla Tommyho ako sa opustený túla na poliach neďaleko jej domu a adoptovala si ho. Bol vtedy iba šteniatko, keď ho zachránila a vzniklo medzi nimi veľmi silné puto.

Podľa Daily Mail pani Lochiová zomrela pred niekoľkými mesiacmi a odvtedy Tommy na ňu čaká, kým sa vráti. Posledné miesto, kde ju videl, bolo v kostole počas jej pohrebnej omše. Psík sa teraz vracia každý deň a prichádza, keď počuje zvonenie zvonov zvolávajúce ľudí na sv. omšu a vždy počká, kým sa bohoslužba neskončí.

Celá dedina si Tommyho zamilovala a stará sa o neho. Vedia, že to isté by chcela aj jeho bývalá majiteľka. Stal sa lojálnym priateľom komunity a kvôli jeho túžbe vidieť pani Lochiovú sa s ním každý deň stretávajú.


Zdroj: blog.theanimalrescuesite.greatergood.com, Obrázky: Dailymail

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *