Zázračný svätý Šarbel

Spomedzi tisícov zázračných uzdravení pripísaných príhovoru sv. Šarbela boli vybrané tri na dokončenie procesov blahorečenia a kanonizácie.

Zázrak pre sestru Márie Abel Kamari

V roku 1936 Maria Abel Kamari, tridsaťročná rehoľná sestra vážne ochorela. Mala rozsiahle žalúdočné vredy. Po dvoch operáciách nedošlo k zlepšeniu a reholníčka stále nemohla jesť. Vyvinula sa u nej osteoporóza, neustálym vracaním stratila zuby a pravá ruka bola ochrnutá. Bola nútená chodiť o paličke a postupom času bola čoraz viac pripútaná na lôžko. V roku 1942 sa jej stav stal tak vážnym, že bola uväznená bez pohybu a neustále na pokraji smrti. Po prijatí sviatosti pomazania chorých sa sestra Mária vrúcne modlila za uzdravenie na príhovor sv. Šarbela. 11. júla 1950 bola na svoju naliehavú žiadosť vzatá k hrobu pustovníka. Keď sa sestra Mária dotkla hrobky, cítila, že celým jej telom prechádza elektrický šok. Ponorila vreckovku do tajomnej tekutiny, ktorá tiekla z tela sv. Šarbela a presakovala cez mramorový sarkofág. Po pomazaní postihnutých častí tela vreckovkou okamžite vstala bez pomoci z nosidiel a normálne kráčala. Keď to ľudia videli, začali s radosťou kričať a hovorili, že došlo k zázraku. Od tejto chvíle bola úplne uzdravená, čo následne potvrdili podrobné lekárske testy.

Zázrak Iskandera Obeida

Iskander Obeid bol kováč. V roku 1925, keď pracoval v kovárni, jeho pravé oko kus kovu vážne poškodil. Podivnou náhodou, v roku 1937, opäť pri práci zranil to isté oko tak nešťastne, že cez neho už nemohol vidieť. Lekári sa rozhodli oko odstrániť. Iskander napriek trvalej bolesti, ktorú mu spôsobilo zranenie, odmietol oko odstrániť. V roku 1950 sa začal úprimne modliť k svätému Šarbelovi za vyliečenie. Raz v noci videl pustovníka vo sne. Svätý ho požiadal, aby urobil púť k jeho hrobke v kláštore v Annaya. Iskander sa rozhodol, že tam pôjde 18. októbra. Keď prišiel, bolesť v jeho očiach bola neznesiteľná. Po vyznaní a prijatí Pána Ježiša v svätom prijímaní strávil Iskander dlhú dobu v modlitbe v hrobke svätca. V tú noc sa mu snívalo, že ho videl ako ho požehnáva. Keď sa ráno zobudil, s veľkou radosťou si uvedomil, že bolesť zmizla a že videl pravým okom úplne normálne. Lekárska rada potvrdila skutočnosť, že došlo k úplnej a zázračnej regenerácii poškodeného oka.

Zázrak kanonizácie 

Mariam Assai Awad , sýrska žena žijúca v Libanone, zistila, že má rakovinu žalúdka so sekundárnymi metastázami jej čriev a krku. Ukázalo sa, že operácie v rokoch 1963 a 1965 nepomohli. Z lekárskeho hľadiska nemala Mariam žiadnu šancu na vyliečenie. Bola prepustená z nemocnice, aby mohla ísť domov zomrieť. Mariam začala volať o pomoc sv. Šarbela. Jednej noci v roku 1967, predtým ako zaspala sa vrúcne modlila za úplné vyliečenie na príhovor sväteho. Keď sa ráno zobudila, zistila, že všetky príznaky jej choroby zmizli. Lekári miestnej nemocnice boli ohromení, keď videli, ako sa Mariam pohybuje bez pomoci. Podrobné testy potvrdili, že bola nevysvetliteľne vyliečiteľná.

Zdroj: Charbelfriend.com, Obrázok: Pinterest

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *