Rodina je na prvom mieste

Začiatkom tohto týždňa americký kongresman Sean Duffy oznámil svoje rozhodnutie rezignovať z Kongresu, aby mohol byť nápomocný manželke pri starostlivosti o ich deviate dieťa, ktoré sa má narodiť v októbri tohto roku.

Dôvod tohto rozhodnutia objasnili v utorok, keď kongresman a jeho manželka Rachel Campos-Duffy zverejnili, že ich očakávaná dcéra má srdcovú vadu, čo si bude vyžadovať značné operácie a veľa lásky. Úplnú pozornosť oboch rodičov, ako uvádza reportér Scott Stump v rozhovore s manželmi. Tvárou v tvár tejto situácii uprednostnil kongresman svoju rodinu.

Táto rodina už zahŕňa osem detí vo veku od 3 do 19 rokov. Program kongresmana Duffyho bol vyčerpávajúci so štyrmi dňami v týždni v D.C. a zvyšok svojho času späť vo Wisconsine so svojimi voličmi. Ako však zdôrazňuje jeho príspevok na Facebooku, hnacou silou jeho kariéry a politických bitiek, ktoré bojoval a ktoré predstavujú 7. okres vo Wisconsine, bola jeho rodina.

„Vždy som bol otvorený znameniam od Boha, pokiaľ ide o vyváženie mojej túžby slúžiť mojej rodine a mojej krajine,“ zdieľa sa Duffy a zdá sa, že stav jeho dcéry bol znamením, kedy odložil svoju politickú kariéru. Po dlhých modlitbách dospel k záveru. Nie je to ľahké rozhodnutie – pretože som naozaj rád, že som Váš kongresman – ale je to správne rozhodnutie pre moju rodinu, ktorá je mojou prvou láskou a prvou zodpovednosťou.“

Sean Duffy odstúpi 23. septembra a uskutočnia sa špeciálne voľby, aby sa našiel jeho náhradník.

 

Príspevok, ktorý kongresman zverejnil na sociálnych sieťach v deň oznámenia odstúpenia:

Okrem toho, že sme sa vzali s Rachel, bolo najvyššou poctou môjho života zastupovanie ľudí a rodín Wisconsinského 7. okresu. Spoločne sme sa zapojili do najdôležitejších súbojov našej doby: ochrana slobody prejavu a náboženskej slobody, starostlivosť o našich veteránov, ochrana nenarodených a zachraňovanie amerických pracovných miest. Po osem a pol roku prišiel čas, aby som sa viac sústredil na rodinu, než na tieto politické bitky.

Ako všetci viete, výchova rodiny je ťažká práca. Platí to najmä pre jedného tak veľmi zaneprázdneného otca ako ja. Byť preč z domova vo Washingtone štyri dni v týždni je náročné, a preto som bol vždy otvorený znameniam od Boha, pokiaľ ide o vyváženie mojej túžby slúžiť mojej rodine a mojej krajine.

Nedávno sme sa dozvedeli, že naše dieťa, ktoré sa má narodiť koncom októbra, bude potrebovať ešte viac lásky, času a pozornosti kvôli zdravotným komplikáciám vrátane vážneho stavu srdca. Po dlhej modlitbe som sa rozhodol, že je ten pravý čas, aby som si urobil prestávku od verejnej služby, aby som bol práve podporou mojej manželke, dieťaťu a rodine. Nie je to ľahké rozhodnutie – pretože som naozaj rád, že som Váš kongresman, ale je to správne rozhodnutie pre moju rodinu, čo je moja prvá láska a prvá zodpovednosť ako otca rodiny. 23. septembra odstúpim a dovolím iným, aby vykročili vpred a začali si zostavovať svoju vlastnú víziu a plány na vedenie tohto krásneho okresu a týchto čestných, usilovných, rodinných, vlasteneckých a bohabojných voličov v Amerike.

Budem navždy vďačný a v pokore pred vierou a posvätnou dôverou, ktorú ste mi dávali po všetky tie roky. Som zvlášť vďačný za modlitby, ktoré za nás obetujete v mene našej rodiny. Dúfame, že nás nimi stále budete chrániť! Bude mi chýbať povolanie kongresmana, ale tiež sa teším na to, že budem mať viac času byť so svojou rodinou. Budem doma viac narodenín a hokejových hier a budem mať čas si užiť a starať sa o naše prichádzajúce dievčatko, ktoré je už teraz najväčšou láskou našej rodiny.

Zdroj: Aleteia.org, Obrázok: Tamtiež

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *