Jim Caviezel: Potrat je obrovským hriechom Američanov

Jim Caviezel, známy svojou úlohou Ježiša v Umučení Krista a v súčasnosti herec v hlavnej úlohe filmu Person of Interest  je často veľmi otvorený v otázke potratov. Jim a jeho manželka Kerri sú verejne známi svojou katolíckou vierou a angažovaním sa za život. Sami si osvojili dve deti z Číny, ktoré majú špeciálne potreby .

Začiatkom tohto roka zverejnil Jim Caviezel správu o Božom milosrdenstve a milosti – najmä pre ženy, ktoré mali potraty. Zároveň adresoval odkaz pre všetkých Američanov všeobecne, keď nazýva potrat veľkým hriechom Američanov.

„Mnoho ľudí je súčasťou tohto veľkého hriechu v tejto krajine. To všetko sú Božie deti a Boh si ich chce priviesť domov. Teraz Vás chce priviesť domov. Myslíte si, že Váš priateľ má viac milosti ako Boh? Má Váš priateľ viac lásky ako Stvoriteľ? Toto nikdy nemôže byť. Boh Vám odpúšťa a teraz chce, aby ste začali znovu, aby ste prijali odpustenie,“ povedal herec na stretnutí v Rock Church v San Diegu.

„Niektorí z Vás tu mali potraty, niektorí muži a ženy tu, sú cudzoložníci,“ povedal Caviezel počas otázok a odpovedí v kostole. Niektorí spáchali vraždu. Niektorí z Vás nemali potrat, ale zaplatili zaň, preto ste k tomu prispeli akoby ste sami na ňom boli. Mnoho ľudí je súčasťou tohto veľkého hriechu v tejto krajine … iba v Spojených štátoch viac ako 50 miliónov detí a na svete zomrie takto 45 miliónov detí každý rok. To všetko sú Božie deti!“

Jim Caviezel sa nebojí o to, ako môže otvorené hovorenie o prerušení tehotenstva ovplyvniť jeho kariéru.

Herec povedal spoločnosti Catholic Digest v roku 2009, že pro-life je pre neho dôležitejšie ako jeho kariéra. Šéfovi povedal: „Akí sme arogantní, keď si myslíme, že 51,5 milióna detí, ktoré zomreli v tejto krajine bude mlčať … Pozrite, ja som za pomoc ženám. Nevidím potrat ako pomoc ženám. A nemilujem svoju kariéru natoľko, aby som povedal: „Budem v tejto otázke mlčať.“

Zdroj: Lifenews.com, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *