Svedectvo o moci Eucharistie. Muž uzdravený z rakoviny

Som farárom a Pán mi doprial stretnúť sa s jedným neúnavným mimoriadnym rozdávačom Eucharistie. Cez víkend som išiel pomáhať do kostola mimo mesta, pretože tam bol chorý kňaz. Začal som veľmi skoro, o šiestej ráno prvou sv. omšou. Istý pán Lalo čoskoro prišiel a predstavil sa mi:

– Otče, som rozdávačom Eucharistie a navštevujem chorých ľudí. Mohli by ste mi dať Pánovo Telo pre nich?

– S radosťou! Len odslúžim sv. omšu a dám Vám premenené hostie.

Na konci sv. omše som mu podal Pána a on rýchlo odišiel, aby Ho zaniesol chorým. Prekvapilo ma nadšenie tohto muža. Zdalo sa mi, že jeho nohy doslova poletujú, aby priviedli Krista k tým, ktorí nemohli ísť pre chorobu do chrámu sami.

Môj deň pokračoval a pred koncom poludňajšej sv. omše som opäť uvidel pána Lala. Vstúpil do kaplnky a v čase prijímania sa ma opýtal:

„Otče, zostáva 11 chorých ľudí. Mohli by ste mi dať pre nich hostie? „Podal som mu ich a on odišiel dokončiť návštevy.“

Na poslednej omši sa znova objavil. Teraz so svojou manželkou, deťmi a vnúčatami. Na konci omše som neodolal a zavolal som ho. Poďakoval som mu za návštevu toľkých chorých ľudí a vyjadril som sa, že som bol prekvapený jeho nadšením a láskavosťou, že celú nedeľu daroval nášmu Pánovi a všetkým, ktorí to potrebovali. To, čo som od pána Lala počul, bolo tak silné svedectvo, že sa chcem s Vami oň podeliť.

Otče, niet za čo byť vďačný.“ Jednoducho robím niečo malé pre toho, kto mi vrátil môj život a dal mi zdravie. Pred tromi rokmi som mal pocit, že svet na mňa padá, mal som strašné bolesti na celom tele. Spočiatku lekári nevedeli, čo mi je. Až potom mi bolo povedané, že to je rakovina chrbtice.

Môj život sa akoby skončil hneď na tom mieste po tejto správe. Upadol som do hlbokej depresie, vzdal som sa svojej práce a nechcel som, aby ma niekto navštívil. Ale náš kňaz natoľko na tom trval, že som ho nakoniec prijal. Potom som začal každý týždeň prijímať sväté prijímanie.

Odvtedy sa všetko zmenilo: každú nedeľu som čakal, až prijmem telo Kristovo. Tie dni som si začal všímať, že som viac komunikoval, začal som sa meniť zvnútra smerom von. Bol som plný radosti a sily, cítil som sa viac milovaný a sprevádzaný samotným Bohom. Zdalo sa mi, že moja rakovina už nie je tak hrozná.

Veľmi dobre si pamätám na deň, keď som v modlitbe povedal Bohu: „Toľko času zo svojho života som už prežil a až teraz, môj Bože,  uprostred strašnej choroby, ťa cítim po svojom boku. Chcel by som byť zdravý, aby som Ťa zobral kamkoľvek kde na Teba čakajú. Som si istý, že zmeníš ich životy, tak, ako si zmenil ten môj. A náš Pán vzal moje túžby a modlitby úplne vážne.“

Za tri mesiace som už necítil žiadnu bolesť a lekári nedokázali vysvetliť, čo sa stalo. „Vyzerá to ako zázrak. Už nemáte rakovinu. Teraz môžete ísť kamkoľvek a robiť čokoľvek chcete …“

Pre mňa to nebol lekár, ktorý mi povedal tieto slová. Vedel som, že to bol Eucharistický Ježiš, ktorý mi pripomenul: „Dal som ti zdravie, aby si išiel navštíviť všetkých tých, ktorí to potrebujú…“

Otče, preto som tak šťastný, som bez rakoviny a plním svoj sľub s Ním. Pokiaľ budem mať silu, navštívim všetkých, ktorí sú na tom ako som bol aj ja: bez zdravia, bez ducha, bez vôle žiť. Chcem, aby vedeli, že nie sú sami, pretože majú veľkého a silného Boha, ktorý im môže a chce pomôcť.“

 

Aké úžasné svedectvo! Ako muž hovoril, s radosťou som sa usmial, lebo som sa utvrdil, že Kristus je skutočne prítomný v svätej Hostii, ktorú denne beriem do svojich rúk ako kňaz. Ľutoval som veľmi svoju nedôveru, najmä keď som si premietal svoje pochybnosti v situáciách, keď som prežíval ťažké obdobie.

Teraz si uvedomujem, že všetko bolo také komplikované, pretože som kráčal sám. Keby som nechal Eucharistického Krista sprevádzať každú chvíľu môjho života, všetko by bolo jednoduchšie.

Moje srdce mi povedalo, že rovnako ako dobrý Ježiš dal ďalšiu príležitosť pánovi Lalovi, dá ju aj mne, aby som prežil každú Eucharistiu ako mimoriadnu udalosť, ktorou skutočne je a pripomenul všetkým chorým na tele i na duši, že nie sú sami; že najlepším liekom je sväté prijímanie.

Pri tejto príležitosti ďakujem všetkým mimoriadnym rozdávačom svätého prijímania, ktorí s radosťou a bez čakania nejakej odmeny pomáhajú priniesť Krista chorým. Boh Vám žehnaj!

 

Zdroj: Catholicshare.com, Obrázok: Pinterest

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *